Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

Ali jeste planirano zatvaranje dok traje rekonstrukcija trga… znači ko zna do kada, već su produžili rok..

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612120#p612120:2bjlyb8x je napisao(la):
Stefan BB » 28 Mar 2019 12:18 pm[/url]":2bjlyb8x]Ljudi uopste nije u planu zatvaranje kolarceve i pretvarenje u pesacku zonu.

A ko je to spomenuo? Biće zatvorena u toku radova, dovoljno da se zakrče sve ulice u centru.
Oni uopšte ne razmišljaju kako će vatrogasci i hitna pomoć da se probijaju kroz te ulice...
Biće: "nama je jako žao, ali sve je prema propisima, radovi imaju sve potrebne dozvole, hitna pomoć je uključila sirenu u skladu sa zakonom o bezbednosti u saobraćaju, ali građani terba da znaju ovakve gužve Beograd još nije video..."

Коларчева се ипак претвара у нешто друго, на њеном почетку код Албаније је окретница тролејбуса и аутобуса, самим тим њен капацитет је битно умањен. Можда ће је пустити након радова само за Јавни превоз, типа само аутобуси и таксији, као што је некад била Васина.

trg5.jpg

http://www.beoland.com/lat/pocetak-radova-na-uredjenju-trga-republike/

Koliko sam ja shvatio, okretnica kod Albanije (ako je uopšte budu nabili tamo) je samo privremena, a posle rekonstrukcije se sve vraća na staro. I iz plana se vidi da nije planirano smanjenje kapaciteta Kolarčeve.

Мени изгледа као да се одустало од овог горе приказаног плана, барен што се линија ЈГП тиче.

Haos u Dečanskoj će biti kao i svaki put kada su zatvarali Terazije i Kralja Milana zbog raznih "manifestacija" subotom.S tim što će se ovo dešavati i radnim danima.Na to i Krarađorđevu dodajte i Cara Dušana,Džordža Vašingtona,27.Marta kao alternativu manje.Zanima me samo kako će npr. neko ko živi na Dorćolu ispod Dušanove da stigne do Slavije kolima recimo?

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612183#p612183:10m2o9ve je napisao(la):
johnny_s » 28 Mar 2019 03:45 pm[/url]":10m2o9ve]Koliko sam ja shvatio, okretnica kod Albanije (ako je uopšte budu nabili tamo) je samo privremena, a posle rekonstrukcije se sve vraća na staro. I iz plana se vidi da nije planirano smanjenje kapaciteta Kolarčeve.
Привремена јесте али не у смислу повратка на старо већ није трајно решење, а то је пешачка зона са трамвајем по средини.

1. Окретница Студентски трг се трајно укида, крећу археолошка истраживања, изградња подземне гараже, изградња парка, па постављање трамвајских шина, за то треба неколико година да се изгради.

2. После ове рекструкције на Тргу треба изградити метро станицу, подземну гаражу, оперу и поставити трамвајске шине.

3. Од Албаније до Славије положити трамвајске шине и затим укинути окретницу.

:bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
Ja sam se nadao da je ovo samo šminka, kao i sve ostalo što rade. Znači, ako sam dobro shvatio, oni će sad ukinuti trole do Studentskog trga i ostaviti taj deo grada bez gradskog prevoza, a onda za dve, najviše tri (čitaj deset) godina će provući tramvaj od Slavije do Kalemegdana jer su nostalgični za vremenom koje nisu ni videli?!
A šta se dešava sa linijom 28 i 41? Ako ide na donji Dorćol to više nije 28 ni 41 jer je predaleko od centra (u smislu Kneza). Da li je neko uspeo da raspetlja Vesićeve izjave i zvanične planove?

Edit: I pri tom će preorati arheološko nalazište u centru da bi napravili garažu?

Evo malo detaljnije slike kuda ce biti moguce da se prodje, dok traju radovi. Ona prethodna slika, koju su objavili svi mediji, u potpunosti ne postuje postojeci intenzitet saobracaja i mogucnost snalazenja, ispalo je kao da niko ne dolazi na trg preko Kolarceve...

free photo upload

Nadam se da na ovoj zelenoj trasi nece biti upaljen nijedan semafor, osim na raskrsnici sa Ter. tunelom i sa Despota Stefana. Sve ostalo ce prouzrokovati mnogo slozene posledice u narednim mesecima...

Inace cini mi se da je proslo nezapazeno da je linija 43 skracena od 15. marta opet samo do Trga Republike. Posto je dosta ljudi koristilo ovaj produzetak, mora da je razlog da su skontali da ne moze tek tako 3 dodatne linije da se provuku kroz najvecu guzvu u centru.

Prosto je neverovatno koliko je puta kroz istoriju Beograda bilo tih ideja, cas produzi linije kroz centar cas skrati. Prvo su bile one 16a,b,v,g,d pa su onda produzavali malo po malo 16,95,76,77,75 pa su onda opet neke kratili (75), itd itd stalno u krug.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612223#p612223:1x96fohp je napisao(la):
johnny_s » 28 Mar 2019 07:18 pm[/url]":1x96fohp]:bash: :bash: :bash: :bash: :bash:
Ja sam se nadao da je ovo samo šminka, kao i sve ostalo što rade. Znači, ako sam dobro shvatio, oni će sad ukinuti trole do Studentskog trga i ostaviti taj deo grada bez gradskog prevoza, a onda za dve, najviše tri (čitaj deset) godina će provući tramvaj od Slavije do Kalemegdana jer su nostalgični za vremenom koje nisu ni videli?!
A šta se dešava sa linijom 28 i 41? Ako ide na donji Dorćol to više nije 28 ni 41 jer je predaleko od centra (u smislu Kneza). Da li je neko uspeo da raspetlja Vesićeve izjave i zvanične planove?

Edit: I pri tom će preorati arheološko nalazište u centru da bi napravili garažu?

Да, али будимо фер, то су планови већине градских власти од бирвактиле, једино нико није имао куражи да их заиста и реализује. Биће тешко, али градоначелник нам је доктор, а знате да они увек препоручују шетање...

S obzirom na to da se trg potpuno zatvara za saobraćaj na duže vreme, da li to znači i da ćemo sada ponovo imati iskopavanja Stambol/Virtemberške kapije tj. onog drugog dela koji do sada nisu istraživali jer je ispod saobraćajnica kod pozorišta? :)

Danas su radili fuge

Slike iz Fb stranice Moj Beograd dušu ima.

Колико је продисао Трг када су склонили све глупости са њега

Bukvalno prodisao.

Kad gledam sad ove nove slike prosto mi nije jasno kako je ranije Trg uopste i funkcionisao sa svim onim nepotrebnim zardinjerama.

Da li se nazire rešenje obeležavanja ostataka kapije koji su i dalje tu i grobnice crvenoarmejaca koja više nije tu?
Jer - to upravo sada dolazi na red, zar ne?

Nadam se Relja da ce to zaboraviti
Inace male kocke kod poslasticarnice u domu stampe su ocajno slozene zapinjete za njih nisu nivelisane i klimaju se

Ne, ne... Suvise je ovo dobro, naprosto ce morati da dodaju jos neku budalastinu i upropaste sve... :bash: :bash: :bash: AJDE MOLIM VAS AKO GLEDA NEKO BEOBUILD OD OVIH S VLASTI NEMOJ NISTA VISE DA DODAJETE OVO JE ZA 10! Steta sto ovaj nakazni sat nisu uklonili ali ajde...

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612489#p612489:j7hq56kb je napisao(la):
direktor » Суб Мар 30, 2019 12:14 am[/url]":j7hq56kb]Nadam se Relja da ce to zaboraviti
Inace male kocke kod poslasticarnice u domu stampe su ocajno slozene zapinjete za njih nisu nivelisane i klimaju se
Мислим да су те мање плоче расклимане пошто су преко њих сво време газили а нису биле урађене до краја. Надам се да ће их поправити.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=612515#p612515:1krb0q7v je napisao(la):
Posmatrac » 30 Mar 2019 01:38 am[/url]":1krb0q7v]Montaža sa simetričnim objektom kod Staklenca.
file.php

Interesantna montaza, ali mislim da nam je vec dovoljna jedna takva nakaza od zgrade.

Ponasanje gradskih vlasti je kao moje u decijem uzrastu, ono kad ti keva naredi da ne blejis pred TVom ceo dan nego nesto konkretno radis pa ti 6 sati kao raspremas krs u sobi i nesto ucis a zapravo znas da se to sve moze zavrsiti za sat vremena... jer ako zavrsis za sat tad bi ti nasla nove obaveze.
Parce ulice od aprila do nove godine???

Inace sam relativno zadovoljan trgom, kakvo je stanje bilo decenijama pre ovoga, ovo je sjajno.

Vrh