Šta je novo?

Реконструкција Трга Републике

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611130#p611130:2mav31yn je napisao(la):
Tikvica » Ned Mar 24, 2019 12:29 pm[/url]":2mav31yn]Taj spomenik ima brata blizanca u Vasinoj.
c8c47f1109b58e7b5e328ab0365549e8.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока
Idiotluku nikada kraja. Prvo, smeta pešacima, zakljanja ima vidik. Drugo, predstavlja još jednu prepreku iako ih imamo na pretek (kafići, restorani, trafike...). Treće, znate li ikoga da to koristi? Obična kombinacija za izvlačenje novca kojih u gradu ima mnogo (gondola, bazen na Slaviji, nepotrebni i skupi novogodišnji ukrasi...).
Da ne ispadne da "mračim", dopadaju mi se ploče na trgu. Konačno nešto što nije monotono. Da je sreće pa da se iskopiraju pešačke zone iz Lisabona sa srpskim identitetom. Beograd je mnogo depresivan grad kada je tmurno vreme.

Та идеја о поплочању као у Лисабону са нашим традиционалним шарама би могло да се искористи за периферна насеља, ту баш треба разбити депресију и монотонију. У центру акценат ипак треба да буде на зградама, те су поплочање као у Кнезу и на Тргу пун погодак.

Ja, koji vrlo često koristim mape i mnogo ih volim, se teško snalazim sa ovim bojama na totemu.

Gde ste još videli turističku mapu sa ovakvim bojama?

Bolje bi bilo da su ovi totemi u sklopu autobuskih stanica nego ovako u sred ničega, plus što, kao što reče @Konjilo smetaju pešacima.

Има неколико верзија тотема, ови рекламни широки са мапом на једној а рекламним екраном на другој страни и ужи. Имамо тему о тотемима у секцији радионица, да не гушимо овде о томе.

Nije im mesto na uskim trotoarima.

Ja trotoare zamišljam kao mesta za kretanje pešaka, bez žardinjera, bilborda i ovakvih totema. Ovaj se još nalazi blizu pešačkog gde pešaka ima više, i šta više, nalazi se na logičnoj putanji pešacima koji idu na / sa pešačkog.

Слажем се. Код нас се нажалост разне табле и рекламе, баште кафића, трафике, брзе хране и сл. препреке ко за инат постављају баш на најужим местима.

c8c47f1109b58e7b5e328ab0365549e8.jpg

Људи онога ко је изабрао ово место за тотем треба ухапсити...
јел забрањено паркирање 5 метара од пешачког прелаза? Ваљда има неки разлог за то...а то је да на време видиш пешака...а они поставили ово тачно на пешачки...и то баш тако да пешак савршено може да се сакрије иза овог тотема... :bash:

Tu nece biti pjesacki jer kola vise biti nece okretnicu zatvaraju za 5 dana

Do centra Beograda samo linijom 31
Počeli radovi na izgradnji privremene okretnice za autobuse kod Palate "Albanija". Od 1. aprila ukidaju se trolejbusi 19, 28 i 41

bgd-do-centra-dizi%20(1)_620x0.jpg

VEST da će kod Palate "Albanija" biti izgrađena privremena trolejbuska okretnica, zbog početka druge faze radova na rekonstrukciji Trga republike, iznenadila je sugrađane. Iako je rečeno da će otvaranje ponuda pristiglih na tender za izgradnju kontaktne mreže na privremenoj okretnici biti 10. april, ekipe JKP "Beograd put" već su uklonile saobraćajno ostrvo na ovom potezu. Ujedno, Sekretarijat za javni prevoz odlučio je da od 1. aprila ukine trolejbuske linije 19, 28 i 41.

Gde će tačno okretnica biti izgrađena, koje linije će do nje saobraćati i da li će to uticati na izgled Terazija, pitali su se mnogi. Ipak, na većinu tih pitanja nema jasnih odgovora.

Putari su tokom vikenda obeležili ovaj deo Terazija i iskopali zemlju gde je nekada bilo saobraćajno ostrvo koje je odvajalo kolovoz i stanicu za taksiste. Radove nastavljaju i u ponedeljak.

Iz Sekretarijata za javni prevoz pojašnjavaju da privremena okretnica neće služiti za redovan trolejbuski saobraćaj.

- Okretnica ispred Palate "Albanija" je privremenog karaktera i biće u funkciji sve dok traju radovi, odnosno dok je za saobraćaj zatvorena Kolarčeva ulica. Deo od hotela "Balkan" do Kolarčeve biće zatvoren za saobraćaj i tu će se privremeno okretati autobuske linije 27 i 31 - ističu iz Sekretarijata.

Trolejbuske linija 19, 28 i 41 biće ukinute, dok će linije 21, 22 i 29 saobraćati do Trga Slavija. Linija 40 biće pojačana. Autobuske linije 24, 26, 37 i 44 će iz Francuske saobraćati kroz terminus Trg republike i dalje ići ulicom Bulevar despota Stefana, Dečanskom i dalje redovnom trasom. U suprotnom smeru ići će iz Dečanske, onda Bulevarom despota Stefana, ulicom Braće Jugović do Francuske i dalje redovnom trasom.

bgd-do-centra-dizi%20(2).jpg

Uklonjeno saobraćajno ostrvo

Trolejbusima će kroz zonu radova na Trgu republike biti omogućen izlaz iz garaže do 7 sati i povratak posle 20 časova.

Ove izmene važiće kada počne druga faza rekonstrukcije glavnog gradskog trga, kada će za saobraćaj biti zatvoren potez od Palate "Albanija" do Narodnog pozorišta.

Kao privremena okretnica i za trolejbuse, ovaj deo bi trebalo da zaživi za nekoliko meseci. Ukinute trole mogle bi biti vraćene na staru trasu.

NOVA MREŽA

TENDEROM koji je Direkcija raspisala, trolejbusku mrežu dobiće Nemanjina ulica od Slavije do Kneza Miloša, kao i Gundulićev venac. Trebalo bi i da se ostvari veza Takovske i Poenkareove preko Cvijićeve, kako bi se ostvarila alternativna veza sa depoom u Dunavskoj ulici.
Извор: Вечерње Новости
Веза:http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:785042-Do-centra-Beograda-samo-linijom-31

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611387#p611387:1hofxiqf je napisao(la):
milanobelgrade » 25 Мар 2019, 14:21[/url]":1hofxiqf]Људи онога ко је изабрао ово место за тотем треба ухапсити...
јел забрањено паркирање 5 метара од пешачког прелаза? Ваљда има неки разлог за то...а то је да на време видиш пешака...а они поставили ово тачно на пешачки...и то баш тако да пешак савршено може да се сакрије иза овог тотема... :bash:

ја колико знам, то постаје пешачка зона, зар не?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611392#p611392:1hofxiqf je napisao(la):
Nurko7000 » 25 Мар 2019, 14:45[/url]":1hofxiqf]
NOVA MREŽA

TENDEROM koji je Direkcija raspisala, trolejbusku mrežu dobiće Nemanjina ulica od Slavije do Kneza Miloša, kao i Gundulićev venac. Trebalo bi i da se ostvari veza Takovske i Poenkareove preko Cvijićeve, kako bi se ostvarila alternativna veza sa depoom u Dunavskoj ulici.
Извор: Вечерње Новости
Веза:http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:785042-Do-centra-Beograda-samo-linijom-31

онда би 44 могла да постане тролејбуска линија. само да развуку мрежу кроз Француску и после до Сењака

Да се вратим на Трг и питање, због чега две врсте плоча и због чега је пресек баш ту где јесте?

7527. година, дерикожа, дан двадесетдруги
Pogledajte prilog 8Pogledajte prilog 7Pogledajte prilog 6Pogledajte prilog 5Pogledajte prilog 4Pogledajte prilog 3Pogledajte prilog 2Pogledajte prilog 1

@Дошљак
Које би то насеље могло да има тако велики трг да би се прошарао мотивом?

Ovo sitnije popločavanje je u osi sa Čika Ljubinom.

Čini mi se kao OK ideja jer ka Knezu kreće šarenilo od bašti, fontane i ostalih prepreka.

Хвала Дуле, мени се свакако не допада.

Ксенија, мислио сам да се обични тротоари нпр. на Бањици, Коњарнику, Миријеву, Карабурми или Миљаковцу ураде тако у шарама, не мора да буду крупне плоче већ ситнији мозаик. Лепе слике иначе :)

Дошљак, добра идеја ако се добро осмисли и на правом месту.
Хвала за похвале. Пошто ми је Трг био успутан морала сам понети прибор за чишћење обуће, као да сам била на Хиподрому. :D

Malopre sam naisao na grupu stranaca, komentarisali su poplocavanje kao "very nice work". Ono sto je meni izbliza privuklo paznju jesu fuge medju sitnim plocama, nisu do kraja uradjene i vec ima pikavaca i slicnih gluposti izmedju. Nadam se da ceo to biti utegnuto.

Samo da ga ne zatvore potpuno baštama kafića i promo štandovima i ovo će biti najbolja stvar koju su "ovi" do sada uradili za 5 godina.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611467#p611467:1xs5rb7i je napisao(la):
unedfined » Pon Mar 25, 2019 7:57 pm[/url]":1xs5rb7i]Samo da ga ne zatvore potpuno baštama kafića i promo štandovima i ovo će biti najbolja stvar koju su "ovi" do sada uradili za 5 godina.
Slazem se sa Vasim misljnjem, jos kad bi sredili onu nadstersnicu rdjavu iznad palate Alabanije u okviru ove rekonstrukcije to bi bilo top :sesir:

Отприлике ће ситније плоче бити прекривене баштама а надам се крупније слободне.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611257#p611257:n6htr2ao je napisao(la):
Piccolo » Ned Mar 24, 2019 10:42 pm[/url]":n6htr2ao]Tog lika što lepi za laptopove video sam 2-3 puta kako lepi, tako da komunalna itekako može da ga uhvati na delu ako hoće, na kraju krajeva imaju i kamere po celom gradu, on to ni ne radi noću ili skriveno već tokom dana pred ljudima. Klasičan primer besmisla postojanja komunalne policije.
Stvarno mislim da je krajnje vreme da se preduzme nešto, samo ne znam kako. Sramota me je i žao mi je kada postave nove stanice, nove klupe, nove bandere ili semafore, i onda u roku od 2 minuta to sve bude apsolutno uništeno. Nemoguće je da jedan čiča može da uništava grad od 2 miliona i pretvara ga u palanku bez ikakvih posledica. Ja odlepljujem te oglase kad god ih vidim, i znam da nisam jedini, ali nije dovoljno. Neki bar lepe oglase na skrivena mesta, oronule ograde, itd. a on po sred srede novog mobilijara.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=611526#p611526:24vjas0x je napisao(la):
direktor » Pon Mar 25, 2019 11:38 pm[/url]":24vjas0x]Nije jedan cica nego njih trojica banda jedna
Vlasnik laptop-trangefrangea, placa socijalnim slucajevima, koji se bore za koru hleba, da lepe.

Ужас. Кад нема чиме да их запосли, шаље их да за мало новца униште град.

Vrh