Кад смо већ код поласка пре времена, мени се два-три пута десило да последњи полазак на 57 недељом увече крене 3-4 минута раније. Једном се баш изнервирам јер сам изашао из Максија циљајући тај полазак да не бих вукао цегере узбрдо, а он прође поред Максија (трећа станица од окретнице) у тренутку када је требало да крене са окретнице. Звао ГСП, не могу ништа, упућују на неке телефоне инспекције или дирекције. Слао неколико пута мејлове Дирекцији и градској инспекцији, одговор никад нисам добио - ваљда се праве мртви.
Једанпут успем да ухватим тај фамозни последњи полазак и питам возача зашто креће раније, а он ће мени на то - не може да стигне на превоз после смене па мора да крене раније.
Све је то у реду, треба свако да стигне на неки превоз, али не ради у пекари или трафици па да јури на превоз већ ради у превозничком предузећу. Нека га сачекају, нека га пребаце на неку другу линију где ће раније завршавати смену. На крају крајева, нека Дирекција промени глупави ред вожње - нека пише 22:36 уместо 22:40.
Глупави, али одличан пример јавашлука у овој држави.