Šta je novo?

Музеј јавног градског саобраћаја

Kao sto i ti pises onako,cisto da lupis nesto...
Znam da su juce imali sastanak sa direktorom GSP-a,moguce je da je on to rekao,a mozda to stoji samo na papiru...
Ne znam gde su se nasli...

Kao sto i ti pises onako,cisto da lupis nesto...
Koliko ti zapravo godina imas? posto mi ovo lici na reakciju deteta od nekih 10

Znam da su juce imali sastanak sa direktorom GSP-a,moguce je da je on to rekao,a mozda to stoji samo na papiru...
Ne znam gde su se nasli...
Pa ako nesto nije provereno, ne rastrubi se na 3 foruma kao velika pobeda udruzenja nad GSP-om, a zapravo se nista nije desilo. Ovo je samo jos jedan od poteza zbog kojih udruzenje ispada neozbiljno. Ja sam za to da imamo normalan muzej kao svi veci gradovi u svetu, ali ovo ne vodi ka tome, ovo vodi ka otvaranju otpada...

Nemam 10,ali nemoj tako pises.Tvoja reakcija je kao da je covek prolupao pa ne zna sta ce sa sobom,a to vec nije lepo.Znam coveka licno i nije zanesen tom pricom kao pojedini.
Nije covek kriv sto ga je slagao direktor GSP-a,ocekujes kad on nesto kaze da je to proverena informacija,zar ne?

Pa nisu mu rekli da su zamenili lezaj tocka pa da ne primeti, covek je napisao kako je zamenjen diferencijal, vrata sredjena, prefarban itd...

Ajde ovako...
Odes u GSP,tj u Kneginje Ljubice 29.Odes u kaneclariju popricas sa direktorom koji hvali ideju za sve pare i ima zapisano na papiru sta je ''zamenjeno''.I kako ti mozes da znas da je to zamenjeno?
Mozes samo da verujes coveku na rec.
Mozda je on preuranjeno rekao to,verovatno zbog zadovoljstva sto se konacno nesto desava,ali ni ti ne mozes da kazes da je on zanesenjak,bu**** i da pise eto tek tako jer mu je dosadno.

Ocigledno nije cuo za ono "Prvo skoci pa reci hop". Samo me interesuje sta ce biti ako ne srede 1082. I posto si clan udruzenja kolko kontam, da li bi mogao da nam pojasnis kojom metodom ste od 4 autobusa koja su u to vreme vozila odabrali bas 1082?

Nisam clan udruzenja,ali u kontaktu sam sa covekom zbog nekih drugih stvari ;)
Pa sta ce biti,nece biti smak sveta.
E to vec njih moras da pitas,stvarno ne znam.Da li je bio najzdraviji,sa kompletnim podom u istoj boji,najomiljeniji clanovima udruzenja,nemam pojma.Znam da su prvo hteli 4161,jer je on ostao jedini sa 4-krilnim vratima,ali su ih presli...

dsc00736.jpg

dsc00737.jpg

dsc00738.jpg

dsc00741.jpg

OyIKCx6.jpg

At5iRwF.jpg

Kopirano sa Autobusi.net autor se vidi sa slike

Ubedjen sam da je ovo Automontaza ex GSP

Pre će biti ex Dumeco ;)
E da da dočaram šta se dešavalo sa 4161, pošto sam tada imao dosta udela u radu Udruženja. Zahtev za 4161 je bio poslat, on je bio jedini preostali sa wegman vratima, niko ih nije prešao, ljudi iz SP Zemun su ih pozvali i objasnili o čemu se radi, kao što se dobro zna na 4161 je pukla šasija ne na jednom nego na 101 mestu, to je bio var na varu više nije bilo "zdravog" mesta za varenje i krpljenje, restauracija takvog vozila bi koštala skoro kao neko novo vozilo tako da je odlučeno da se taj model ne preuzme, iako je SP Zemun dao odobrenje za primopredaju vozila, ali zbog njegovog lošeg stanja nikad do te primopredaje nije ni došlo.

Nije mi do kraja jasno zašto je neophodna potpuno ispravna šasija da bi bio muzejski eksponat, pošto nema potrebe da bus ikad više bude na ulici u pokretu. Dovoljno ga je sačuvati od korozije u nekom ćošku pogona, i posle se može iz 2 dela prebaciti na prikolici kamiona u izložbeni prostor muzeja, kada jednog dana konačno dobije svoju zgradu... Tamo je najvažnije da bus na oko bude sređen, tj. spolja, a ako jednog dana bude para može se srediti kompletno i iznutra.

Ovu Automontazu je Iva Sped kupio od GSP, radila je na 95, tako da je ovo najverovatnije jedina preostala Automontaza iz GSP-a.
Sto se tice 4161, Felix je u pravu, to je muzejski eksponat koji vise nece u saobracaj tako da je stanje sasije nije bitno. Tu ima jos jedna stvar, kolko god da je sasija bila trula, taj deo se moze zameniti, tako da to i nije neki argument, argument je to da udruzenje nema para za to, tj nema para ni za sta...

Udruženje je neprofitna organizacija, oni za sve projekte moraju da traže sponzora! A stanje šasije je itekako važno, ti bi to kao diplomirani inženjer trebao da znaš, na koji način prvo misliš da prevezeš vozilo koje je ispucalo na 123 mesta? Deo po deo? Sa tim bi se dobilo parking krševa, jer to treba dovesti u red, jer nije isplativije raditi samo karoseriju nego i šasiju i karoseriju? Prvo ima mnogo posla drugo mnogo košta ;)

hrto.jpg

taksi vozilo gsp ispred stadiona partizana

steta za stare tramvaje :) ps kolor sema odvratna :)

sto se tice bojenja meni su ok boje buseva zute crvene trole al i ona stara krem crvena za tramvaje :)
mislim ni ova nova crveno plava nije losa al ih lose odrade tj ofarbaju tako fa to sugavo izgleda

Vrh