Šta je novo?

Ко им ово дозволи? (nelegalna, divlja gradnja)

Jezivo. Podseti me da sad da sam skoro u prolazu video negde isto takvu karakondžulu, al ne mogu da se setim gde. Mislim da je neki slot klub bio.

Ogromna je razlika između LED ekrana u Londonu i Njujorku isključivo na najprometnijim raskrsnicama kvartova komercijalnog sadržaja bez stambenih kvadrata, i ovakvih pop-apova u ambijentalnoj celini varošice grada od milion i kusur.

Ima dosta načičkanih reklama na Terazijama, pa nikom ne smeta, ali ovo je užasno. Doduše treperenje nekih LED ekrana novobeogradskih molova se može videti i sa terasa u drugim delovima grada (meni celu noć blješte Delta i West 65 Tower, ne zna se koji je gori), pa mogu da zamislim kako je ljudima prekoputa. Jeste da nema mnogo zgrada oko Ušća i Delte, ali opet.

Možda ne bi bilo loše da im dozvole do 10, do ponoći samo trake oko prozora, a noću samo ulaz bez treperenja. Razumem da je razlog postavljanja bilo privlačenje pažnje, no ne treba izgubiti meru.
 
Nema informacija. Sve je pod velom tajne a na parceli postoji odbijen zahtev grada za izdavanje dozvole iz marta ove godine.
 

Руше зграду у Видовданској 2а​

Среда, 31.05.2023.
Тај објекат делимично се урушио у лето 2021. услед неправилног извођења грађевинских радова на суседној парцели, а власници станова који су тада остали без крова над главом не знају када ће на истој локацији почети градња зграде у којој би требало да добију станове
 
Poslednjih desetak dana je viđeno brdo radnika koji su menjali opremu na anteni, i ona je navodno aktivna bez obzira što objekat ni ne postoji u katastru.
 
Београдска:
IMG_20230603_202316.jpg
 
Na tom ćošku je poslednjih meseci uvek nekoliko majstora, drndaju nešto oko prizemlja tempom tri rakije, sat odmora, razbacuju alat i materijal po kolovozu... Grotlo zaslužuje napalm, naravno.
 
Hoва визура на Славији. Увучени спратови постају правило новоградње у центру.
 

Prilozi

  • IMG_1148.jpeg
    IMG_1148.jpeg
    125,5 KB · Pregleda: 234
Мени не сметају ти увучени спратови. Боље него 3 поткровља и накарадних косих, кружних итд итд кровова.

Битно је где је вишак квадрата, и да се то најапсолутистичкије у будућности "коригује." Не смете бити рогоње и повинути се кмечању
 
Vrh