Završavam se sve i sa 1060 tako da to nije problem.
Smetaju mi crypto cene za grafike
Aye! I u to ime, jedan meme s kojim me svojevremeno upoznao jedan bivši član foruma
Pa super onda ako ti tvoja konfiguracija odgovara to je odlicno, nemas potrebe da je menjas dok sljaka.
Ja se vodim istom logikom, menjam hardware kad ne moze vise da izrgura ono sto se ocekuje od njega.
Dobro de 144Hz jeste pikanterija priznajem ali ima svoju publiku što bi se reklo
Ja ne trpim te gaming bullshite (mislim na namerno precenjivanje nekih stvari samo zato što nose oznaku ''gaming'') zato što em imam komp duže od 20 godina, em sam nekoliko puta sam slagao konfiguracije (čak i dok nisam razumeo sve mehanizme, ali sam pratio suštinske specifikacije) i nikad nisam omanuo, svaka je radila kao sat. I možda najbitnije od svega - znam jednog Zoomera koji se od vajkada prži na sve od Razer-a. I sve drugo što, ako nije Razer, se asocira i povezuje sa njim. I više puta sam gledao kako mu sve te Razer fensi igračkice otkazuju ili se raspadaju. Razer slušalice su mu se raspale, Razer mousepad dezintegrisao, nov novcijat monitor crkavao, kablovi i USB portovi Alienware kućišta, grafička... Sve nahajpovano do neba a na kraju jadac. Na sve to, pošto sam još pre zaposlenja bio u IT krugovima, od više ljudi koji su tada bili obrazovaniji od mene sam čuo koliko se tu mooda za bubrege prosipa i koliko foliraže ima. Na kraju krajeva da nema, ne bi npr. napajanja imala svoje rejtinge, svoje ocene koliko realno, zaista struje isporučuju. Tako da sam još odavno vrlo skeptičan prema svemu šljaštećem i nahajpovanom. Zbog čega često budem prozvan za hejtera (slično kao i ovde), ali na kraju obično budem u pravu.
Takođe, svakome ko ima i malo čula sluha i vida i tri sive ćelije je nemoguće da danas ne vidi kako se ljudima, konzumerima, u 8 od 10 slučajeva, nabija i nameće nešto što im realno ne treba. I svake godine je sve intenzivnije. Sada, 2023., samo više zapada i bode oči jer su se naređale krize i finansijski tereti, a onda vidiš ljude koji i dalje pate od toga da imaju jednu stvar naj-naj a zato ni dinara u novčaniku, umesto da imaju 10 solidnih stvari i još pokoji dinar koji pretekne. No dobro, odoh sad previše u širinu. Samo kažem zašto sam uvek skeptičan na svaku najnoviju stvar ili praksu ili brend koja se pojavi.
Uostalom, tu je i lekcija iz Cyberscam-a, koji je isprva bio nahajpovan kao Isusov povratak na Zemlju. I tad sam isto rekao da će hajp uništiti tu igru (bar u prvoj fazi). I to se i desilo. I džaba, ljudi opet nastavljaju da hajpuju jedni druge dok jedni drugima ne skembaju užitak i utisak. Psihologija
mase krda i Osnovi konzumerizma. I svaki put bude isto. Koliko god se puta udarilo glavom o ledinu.