Šta je novo?

Компјутери и технологија

AMD već godinama i radi u Srbiji ali u saradnji sa Syrmi-jom koja je deo HTECa.
Nažalost nije otvaranje novog centra već "ozvanicenje" postojećeg

Да ли има неко искуства са CrO2 касетама? Имам их неколико и желео бих да их преснимим али ми моја музичка линија не дозвољава. Због чега је то тако и како могу да преснимим? Гугл ми не даје одговор.

Možda su na gornjoj strani polomljeni oni plastični stoperi za sprečavanje presnimavanja. Ako je to u pitanju samo prelepi selotejpom.

Не. Са USB-а на касету. Нормалке снима лепо а имам и неке Агфине нормалке које неће да сними. Све касете су у одличном стању.

Видео сам сада да су ћошкови покидани и прелепио сам их траком па ћу видети јел ради.

ЕДИТ: Ради. Хвала много на савету.

Poslednja izmena:
Potrebna mi je preporuka za besplatan Windows softver koji moze da radi elementarno editovanje video zapisa na prosecnom racunaru. Od editovanja, potrebno je samo da moze da se iz snimka od 3h izvuce isecak od 30 sekundi. Eventualno i da se vise isecka, spoji u jedan video od par minuta. I da ne dodaje watermark po mogucstvu.

Potrebna mi je preporuka za besplatan Windows softver koji moze da radi elementarno editovanje video zapisa na prosecnom racunaru. Od editovanja, potrebno je samo da moze da se iz snimka od 3h izvuce isecak od 30 sekundi. Eventualno i da se vise isecka, spoji u jedan video od par minuta. I da ne dodaje watermark po mogucstvu.

DaVinci Resolve je odlična alternativa Adobe Premiere na primer, a potpuno je besplatan.

Možda je malo komplikovaniji na prvi pogled, ali imaš super tutorijale i mnogo je moćan.

Nadam se da će pomoći :)

Premiere nudi svašta pa i to, on je baš za profesionalce. Ali ako te zanima neka jednostavna bazična varijanta za prosečnog korisnika, možeš da probaš Camtasia.

Našao sam stari džojstik, odlično očuvan. Dugo ga nisam koristio, jer sam davno prestao da igram igrice. Zadnjih godinu-dve povukla me neka nostalgija, pa odigram ponekad neku retro-igricu. Ovaj džojstik ima game port priključak, koji danasnji računari uglavnom nemaju, a adapter gameport na USB nigde ne mogu da nadjem, Jel ima neko da mu se vuče po nekoj fioci ili tako nešto, a da hoće da proda?

ako džojstik nije predviđen da radi na usb, treba ti nešto nalik na sound blaster karticu koja je imala kombinovani midi i game port... postoje aktivni konverteri usb na game port za manje od 1000din (aliexpress)

Ljudi podigli temu pa sam video ovo-preporuka za HandBrake svima koji citaju. Dobar balans mocnog i intuitivnog, a besplatan. Ja sam koristio za secenje i konverziju velikih gopro snimaka.

Ubuntu, Slackware, Debian, CentOs ili Redhat? Il neki deseti :) Prvi Redhat sam instalirao davne 2001.

Imao sam besplatan Deezer i sacuvao sam gomilu stvari i sad kad mi je besplatna pretplata istekla, uopste ne mogu da udjem u svoj profil.

1000024865.jpg

Ima li neko ideju kako da udjem? VPN ne pomaze.

imao sam isti problem i nisam uspeo da ga resim, sada koristim spotify i ono nekako mi je to ista stvar

Našao sam neki stari, a lepo očuvan džojstik. Problem je što ima gameport priključak. Gde da nađem adapter gameport na usb? Jel neko imao sličnu situaciju.

imao sam isti problem i nisam uspeo da ga resim, sada koristim spotify i ono nekako mi je to ista stvar
Problem je sto sam tamo sacuvao sve sto sam ikada slusao, sve umetnike i albume. Radi se o hiljadama 😆

Taman sam krenuo to da prebacujem na drugo mesto, ali dosao sam negde do slova ,,s".

Da nisi mozda krenuo da igras retro igrice posle duzeg vremena? Ako jesi onda ti je mozda bolje da instaliras emulator ili da kupis one jeftine retrokonzole sto pokrecu sve do PS1, PSP dreamcast-a pa samo pakujes Roms na SD karticu.

https://www.aliexpress.com/i/3256805557339273.html?gatewayAdapt=4itemAdapt mozda ovo inace?

Jesam, nostalgija me povukla, pa igram kada imam vremena. Imam dva USB džojstika, nije da nemam preko čega da igram, nego hoću baš ovaj da ,,vratim u život".

Vrh