Šta je novo?

Енергопројект / Блок 24 - Бежанијска коса, М3-3

Za B i dalje stoji decembar, mada je to nezvanično, zvanično nikakve informacije jos uvek nema.
Sto se tice tuzbe nema tu nikakve vise sile, ovo je čisto i jasno za naplatu stete u visini mesecne rente(puta broj meseci)takvog stana na takvoj lokaciji jer smo svi u gubitku po toj osnovi. Ja sam vec poceo da se raspisujem i uskoro cu angazovati advokata da trazim odstetu. Godinu i po dana probijanja inicijalnog roka je sve samo ne visa sila.
Racunajte na mene i na neku vrste kolektivne tuzbe. Mislim da je krajnje vreme da se pomerimo sa mrtve tacke jer je ovo iz neodgovornosti preslo u bezobrazluk i bezobzirnost.
Drage komšije, slažem se sa svim gore navedenim ali smatram da od tužbe nema ništa jer oni zvanično nisu probili nikakve rokove. U Predugovoru piše da ako dodje do nepoštovanja odredbi iz Predugovora i UGOVORA može nešto da se preduzme sa naše strane. A koliko znam niko od nas nije video i potpisao taj UGOVOR. Tako da prosto će u njemu pisati taj datum koji njima odgovara i to je to. A nama preostaje da čekamo...

Kako niste potpisali ugovor? Ja sam u aprilu potpisao i predugovor i ugovor? Kako ste uopste kupili stan a niste potpisali ugovor?

Aha, vi u A cekate 80 posto zavrsenosti pa tek onda ugovor. To je vec druga situacija. Mi iz B imamo ugovore i cista nam je situacija za tuzbu.

I koji Vama piše datum u ugovoru?
U predugovoru kraj maja, a onda su u ugovoru promenili na kraj jula. Ne cekam ja, jos uvek, nesto predugo, ali sam jako izrevoltiran neodgovornoscu i nemanjem nikakve konkretne informacije unazad 2 meseca tako da cu ih uskoro tuziti. Jos kad cujem za te vase situacije gde cekate preko godinu dana, potpuno neverovatno.

U predugovoru kraj maja, a onda su u ugovoru promenili na kraj jula. Ne cekam ja, jos uvek, nesto predugo, ali sam jako izrevoltiran neodgovornoscu i nemanjem nikakve konkretne informacije unazad 2 meseca tako da cu ih uskoro tuziti. Jos kad cujem za te vase situacije gde cekate preko godinu dana, potpuno neverovatno.
Mi smo za A blok potpisali predugovor u junu 2023. u kom piše rok 31.mart 2024.
U martu nismo imali ni pločice u stanu tako da nam je bilo jasno da pre kraja godine nećemo dobiti ključeve. Dosli smo u stanje da ni ne pitamo više za rokove jer samo lazu.

Mi smo za A blok potpisali predugovor u junu 2023. u kom piše rok 31.mart 2024.
U martu nismo imali ni pločice u stanu tako da nam je bilo jasno da pre kraja godine nećemo dobiti ključeve. Dosli smo u stanje da ni ne pitamo više za rokove jer samo lazu.
Nadjite dobrog advokata i raspitajte se, nema mi logike da nema osnova za tuzbu nakon tolikog kasnjenja. Treba im dovesti i novinare da napisu clanak o svemu tome, da vise ne prodaju nijedan stan.
Prava steta sto se posao tako lose vodi, projekat je bas nesto posebno u moru copy paste zgrada, ali izvodjenje je ocajno. Danas sam tamo prolazio, radni dan im je, nisam video nijednog majstora.

Dobar dan komšije, sto se tiče najnovijih informacija koje imam jeste da se uveliko sprema primopredaja ključeva i useljenje B bloka. Sto se nas iz A bloka tiče rečeno mi je da uskoro možemo da tražimo servisni ključ i uvedemo naše majstore (molere recimo) s tim sto se onda pravi ta delimična primopredaja i to znaci da njihovi majstori više ne ulaze u nas stan i oni nemaju više ništa sa njim. Takodje mi je rečeno da do marta možemo da očekujemo useljenje.

Dobar dan komšije, sto se tiče najnovijih informacija koje imam jeste da se uveliko sprema primopredaja ključeva i useljenje B bloka. Sto se nas iz A bloka tiče rečeno mi je da uskoro možemo da tražimo servisni ključ i uvedemo naše majstore (molere recimo) s tim sto se onda pravi ta delimična primopredaja i to znaci da njihovi majstori više ne ulaze u nas stan i oni nemaju više ništa sa njim. Takodje mi je rečeno da do marta možemo da očekujemo useljenje.
Uveliko se sprema vec godinu dana :)

Servisni kljuc znaci da cete vi biti odgovorni za eventualnu novu stetu u stanu koja nije zabelezena tokom primopredaje i da vi jedini imate kljuc. Mi smo cak posle te delimicne primopredaje u bloku B i varatili njima kljuc kako bi odradili neke stvari koje nisu stigli da odrade do trenutka primopredaje (zamena lasjni u jednoj sobi, silikoniranje podnih lajsni, silikoniranje sanitarija, postavljanje lajsne na terasi, proveravanje vodovodnih instalacija) a za neke radove (ponovno gletovanje i krecenje, zamena naprsle plocice) sam bio u stanu dok su radili. Savetujem stoga da mozda pre opremanja i stolarskih radova zavrsite sa Energoprojektom sve ispravke koje ste primetili.

Uprkos nekim zamerkama u zavrsnim radovima, veoma sam zadovoljan kako izgleda ceo kompleks, zatvoreni parkovi, i verujem da cemo svi uzivati.

Vrh