Šta je novo?

Енергопројект / Блок 24 - Бежанијска коса, М3-3

Vlaiko

Beginner
Učlanjen(a)
16.12.2017.
Poruke
36
Pohvaljen
85
Енергопријект је 1.11.2021. почео изградњу станова у низу на самом ободу насеља Бежанијска Коса, на плацу поред окретнице 74/75, тик уз ромско нелегално насеље. // Магеланова, Колумбова, Срђана Алексића.

Mapa-detaljnija-1.jpg


У комплексу ће бити изграђени станови различитих структура у објектима ниске спратности (приземље, један спрат и повучени спрат). У подрумској етажи налазиће се гаражна места у директној вези са надземним етажама.

Станови су од 65м2+, почетна цена 2750,00 ЕУР / м2 :roll:

Рок за завршетак : април 2023.године


Не бих да судим, али делује ми као прејака цена за ту локацију. Не знам ко би платио толико и да се после бори са Ромима који су направили буквално мали град ту. Немам ништа против њих генерално, али њихов начин живота већ поприлично ремети становнике тог краја.

https://www.bezanijskakosa.com/decenijs ... skoj-kosi/

slp-okretnica6.jpg


slp-okretnicafront.jpg



07-FINAL.jpg


02-FINAL.jpg


04-FINAL.jpg


2c3a7f6e35d7f539c29081385f72ca24.jpg


Све у свему леп пројекат, али цена нереално висока за ту локацију.
 
Vau. I pored jake konkurencije, mislim da imamo jasnog pobednika u disciplini "najpreteranija cena kvadrata za lokaciju i kvalitet"
 
Cigani, živa muzika 24h, konstatno loženje svih vrsta toksičnih materijala, kao i jedina pristupna saobraćajnica koja je dobar deo dana paralisana. Malo je 2700 e za to, trebali su da zaokruže na 3000 e
 
Ово је одличан пример како искористити парцелу на најлошији начин и минимизирати простор за рекреацију, зеленило, игралишта и сл.

По мени овакви пројекти не би смели да добијају дозволу; да се крче шуме ради градње нових квадрата док се огромне слободне површине попуњавају стамбеним зградама габарита мегамаркета. Исто би могло да се постигне са 2 солитера и све около претвори у терене, вртове, игралишта итд. Тад би можда и било вредно 2700 евра
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902007#p902007:2wcl1yn5 je napisao(la):
Crowley » Čet Nov 25, 2021 11:12 am[/url]":2wcl1yn5]2750e pocetna cena? Pa i GDS Petica je jeftina u odnosu na ovo :violina:

Није. Тамо је 2794,00/м2 :D

Али Петица је на фином месту у поређењу с овом локацијом на 400 метара од гробља и на самој граници са Лединама. :cry:

BLOK-24.jpg


Мада има сличности... Код Петице не може да се дише од дима од роштиља и прашине, а овде неће моћи од комшија Рома који свако вече пале неко ђубре или ко зна шта већ...

screenshot-1443.png


screenshot-1444.png


screenshot-1445.png
 
Na spoju Gandijeve i LJubinke Bobić je sličan problem sa ciganima, i naravno bila je klasična priča videćete vi samo da država tu napravi stanove ima da lete. Stanovi nikoše cigani ostadoše, tačnije još su se i proširili (porasla vrednost naselja). Tako će i ovde da bude.
 
Zbog cega je problem groblje na 400m? Po meni, to je prednost danas. Groblje na toj strani je garancija da u buducnosti nece doci do ekspanzije naselja, zidanja novih zgrada na toj strani te samim tim stvaranja guzve u kraju, parkiranja po trotoaru...
Problem definitivno jeste nehigjensko naselje, koje tu jeste privremeno i bice iseljeno kada se bude radila T6 saobracajnica.
Po meni, ovo je lokacija za buducnost. Aerodrom na 10 minuta, autoput Milos Veliki 5 minuta, autoput Beograd-Nis 10 minuta
 
Ledine i loženje na 100m. Ne znam da li si nekad prolazio pored takvih naselja sa puno kuća gde se u dosta loži.

Taj problem neće biti rešen u narednih 10 godina sigurno :(
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902057#p902057:kmmesqc2 je napisao(la):
molder » 25 Nov 2021 12:26 pm[/url]":kmmesqc2]Na spoju Gandijeve i LJubinke Bobić je sličan problem sa ciganima, i naravno bila je klasična priča videćete vi samo da država tu napravi stanove ima da lete. Stanovi nikoše cigani ostadoše, tačnije još su se i proširili (porasla vrednost naselja). Tako će i ovde da bude.

Ovde ne može biti takav slučaj jer T6 saobraćajnica ide posred romskog naselja. Iseljenje naselja je prvi preduslov da se izgrade i spoje saobraćajnice. Situacija je već nepodnošljiva na prelazu sa BK na Ledine i dole prema blokovima, a sa izgradnjom svih onih zgrada na Ledinama postaje sve gore.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902084#p902084:hssrtpa5 je napisao(la):
astrodule » Čet Nov 25, 2021 3:40 pm[/url]":hssrtpa5]Ledine i loženje na 100m. Ne znam da li si nekad prolazio pored takvih naselja sa puno kuća gde se u dosta loži.

Taj problem neće biti rešen u narednih 10 godina sigurno :(

Znam. Slazem se. Ali tesko je naci lokaciju u Bg gde sve moze da bude top i na kraju da nema zagadjenja. Ja sam izneo dobre strane lokacije za koje mislim da su jako vazne u buducnosti kao sto mislim i za celo naselje.
 
Za početak ja nikada ne bih izabrao stan blizu naselja sa puno kuća - upravo zbog loženja. To mi je razlog jači od svih tvojih nabrojanih.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=902141#p902141:1u5mcgpt je napisao(la):
Milos76 » 25 Nov 2021 16:48[/url]":1u5mcgpt]Ali zato ko voli miris kafe taj ce da uziva :D
Pre podne će da uživa u mirisu pržene i mlevene kafe, a uveče u mirisu paljenja individualnih kotlova, koji lože sve što im padne pod ruku. :D
 
Meni samo nije jasno kako je ovo blok 24? Ili blok 24a? Nikakvog smisla nema.
 
Verovatno Bežanijska kosa ima svoju internu podelu na manje blokovske celine unutar postojećih oznaka NBG blokova. Cenim da više o tome znaju Gaga i Astrodule.
 
Verovatno je tako. Ne znam ko je imenovao blokove na Kosi (ili u BnV), ali to je za mene kao matematičara / programera urađeno katastrofalno jer imamo poklapanje sa već postojećim brojevima.
 
Najjace u celoj ovoj prici je to sto je Energoprojekt projekt prepumpao cenu bar za 1000e, ali jos jace je sto ce to da utice na druge investitore, koji ce da pocnu da dizu cenu zbog Energoprojekta. To je ono sto je ovde opasno, a ne sama cena, jer meni realno ne pada na pamet da na ovu lokaciju dolazim po ceni od 2750e plus pdv.
 
Ako je ovo istina za cenu onda je Lux51 koji je na daleko boljoj poziciji na Bežaniji daleko potcenjen. Ali kakvo je stanje u Beogradu na tržištu nekretnina ne bi me čudilo da i ova roba nađe svog kupca.
 
Sto je niza zgrada, to je skuplje da se napravi, jer tu ulazi cena zemljista. Ali ko je bre lud da ovde plati 3000e kvadrat?
 
Ко је једном прошао код окретнице 75 и видео ту циганску чергу неће ни у лудилу размишљати ту да купи стан, а камоли за цену квадрата од скоро 3.000 евра
 
Nije pitanje da li, nego kad ce da ociste to. Mozda energoprojekt zna nesto sto mi ne znamo.
 
Vrh