Šta je novo?

Енергопројект / Блок 24 - Бежанијска коса, М3-3

To je sve tačno, ali konkretno stan koji smo mi kupili je gotov, fali samo ograda na terasi. Ne izgleda mi kao da će biti useljenje tako daleko.
I nas stan je gotov (iako tehnicki prijem jos nije), razlika u odnosu na pre tacno godinu dana su sanitarije u kupatilu i ograda na terasi (bukvalno)...
A u kom stanju/fazi je lamela "A" trenutno?!

Stanje je da ćemo uskoro da se uselimo.
"Useljenje" je relativni pojam. Iako smo se uselili, po mom shvatanju je "useljenje" tek kad bezbedno mogu da zivim u zgradi i koristim sve sadrzaje koje sam platio ukljucujuci garazu, dvoriste... Da izbije pozar mi nemamo ni PP aparate niti znamo da li uopste rade PP sistemi i alarmi. To je druga stvar sto Energoprojekat zeli da prebaci Infostan i brojila na nas pa nas forsira da se "useljavamo", i to na veoma los nacin koriste muku stanara koji vise od godinu dana cekaju na useljenje. Jos su i bezobrazni da nam prete kako smo nezahvalni iako mi samo zahtevamo da nam omoguce da raspolazemo svom svojom imovinom koja stoji u ugovoru i koja je uredno placena pre godinu dana kreditom.

"Useljenje" je relativni pojam. Iako smo se uselili, po mom shvatanju je "useljenje" tek kad bezbedno mogu da zivim u zgradi i koristim sve sadrzaje koje sam platio ukljucujuci garazu, dvoriste... Da izbije pozar mi nemamo ni PP aparate niti znamo da li uopste rade PP sistemi i alarmi. To je druga stvar sto Energoprojekat zeli da prebaci Infostan i brojila na nas pa nas forsira da se "useljavamo", i to na veoma los nacin koriste muku stanara koji vise od godinu dana cekaju na useljenje. Jos su i bezobrazni da nam prete kako smo nezahvalni iako mi samo zahtevamo da nam omoguce da raspolazemo svom svojom imovinom koja stoji u ugovoru i koja je uredno placena pre godinu dana kreditom.
A šta mi da kažemo koji smo platili stan u gotovini pre skoro 2 godine...

Pozdrav svima. Ja sam kupac stana u lameli A, poslednje informacije koje su mi dali je da ce primopredaja biti u martu - ocigledno nista od toga.
Da li moze slobodno da se udje u stanove, da se premeri itd?

Moze da se udje u stanove i da se premeri
Da li ste vi Fedja za mts što je spominjano ovde na forumu?
Pozdrav svima. Ja sam kupac stana u lameli A, poslednje informacije koje su mi dali je da ce primopredaja biti u martu - ocigledno nista od toga.

To je sve tačno, ali konkretno stan koji smo mi kupili je gotov, fali samo ograda na terasi. Ne izgleda mi kao da će biti useljenje tako daleko.
Tako je nama bilo za nas stan u B bloku. Pre godinu dana je stan bio gotov kompletno osim ograda na terasi :D ) i jos evo ne mozemo da se uselimo. Mislim mozemo da se "uselimo" ali jasno je da ni zgrada, ni garaza ni okolina jos nisu gotovi.

Nego pitanje za stanare koji su se vec uselili ili koji su cesto u stanu: Kako vam radi grejanje? Mi smo uzeli stan na drugom spratu, i u stanu jeste toplo posto nije ni neka zima napolju, a i izolacija deluje da je dobra. Medjutim, radijatori nam cesto bas slabo rade - onda se ispusti vazduh i rade normalno. Problem je sto vazduh mora da se ispusti skoro svakog dana. Rekose mi na gradilistu da je to normalno tako sad na pocetku, ali iskreno cudno mi je malo to.

Tako je nama bilo za nas stan u B bloku. Pre godinu dana je stan bio gotov kompletno osim ograda na terasi :D ) i jos evo ne mozemo da se uselimo. Mislim mozemo da se "uselimo" ali jasno je da ni zgrada, ni garaza ni okolina jos nisu gotovi.

Nego pitanje za stanare koji su se vec uselili ili koji su cesto u stanu: Kako vam radi grejanje? Mi smo uzeli stan na drugom spratu, i u stanu jeste toplo posto nije ni neka zima napolju, a i izolacija deluje da je dobra. Medjutim, radijatori nam cesto bas slabo rade - onda se ispusti vazduh i rade normalno. Problem je sto vazduh mora da se ispusti skoro svakog dana. Rekose mi na gradilistu da je to normalno tako sad na pocetku, ali iskreno cudno mi je malo to.
Ja sam na prvom spratu i grejanje je dobro. Do sada nisam ispustao vazduh, niti znam kako se to radi, a niko nam nije ni rekao da to treba raditi. Narocito ne na dnevnom nivou, sto bi bilo bas frustrirajuce.

Meni je na prvom spratu grejanje skroz ok, cak sam smanjio na radijatoru bilo je vruce.

Kod nas je dobro grejanje i toplotna izolacija. Vazduh sam samo na pocetku ispustao, i tad su mi rekli da ne ispustam jer prate pritisak u radijatorima. Mislim da je aluminijumska stolarija dobra.

Nisam zadovoljan ulaznim vratima, ne zatvaraju lepo, uzasna je zvucna izolacija, guma ne valja duva na sve strane i tu je kod mene najveci gubitak toplote. Treba da zovem da ih steluju ili menjaju, stas god. Mada slicna je situacija i sa ostalim stanovima, u hodniku se cuje sve sta se desava kod komsija.

Mi smo u B1, ali koliko znam uselila se samo jedna porodica u prizemlju pa nemam koga ni da cujem kad sam u stanu. Ne znam koliko oni mene cuju uvece kad dodjem da sklopim neki namestaj i slicno :)
Sad sam popricao sa njima na gradilistu i oni isto kazu da grejanje bas jako radi po stanovima i ovo svakako nije normalno. Ako sam dobro shvatio sefa gradilista jos jedan stan se valjda zalio na slican problem pa ce resiti, verovatno negde u podstanici je problem ili sta vec.

Kod nas je dobro grejanje i toplotna izolacija. Vazduh sam samo na pocetku ispustao, i tad su mi rekli da ne ispustam jer prate pritisak u radijatorima. Mislim da je aluminijumska stolarija dobra.

Nisam zadovoljan ulaznim vratima, ne zatvaraju lepo, uzasna je zvucna izolacija, guma ne valja duva na sve strane i tu je kod mene najveci gubitak toplote. Treba da zovem da ih steluju ili menjaju, stas god. Mada slicna je situacija i sa ostalim stanovima, u hodniku se cuje sve sta se desava kod komsija.
Ocekivao sam bolji kvalitet ulaznih vrata, ova su neka jeftinija varijanta, to moze i laik da zakljuci kad malo cukne u njih i po stokovima.

Ulazna vrata su skoro svuda lose postavljena. Ni kod mene se ne zatvaraju kako treba, mada je resenje jednostavno samo nisam stigao da se tim bavim. Postoji metalna plocica koja svojom pozicijom odredjuje gde upada jezicak kad se vrata zatvore, i kad se ona rukom malo pomeri vrata se lepo zatvaraju ali je problem sto se ta plocica drzi na jednom srafu i posle nekoliko zatvaranja opet isti problem. Resenje je da se usrafi na jos jedno mesto u poziciji koja odgovara jezicku i to ce da resi problem.
Ja sam konkretno za ulazna vrata dobio info da je to radila firma koje se ne odaziva na reklamacije, u fazonu to vam je sto vam je, tako da tesko da ce nam oni ista popraviti. A definitivno su jako loseg kvaliteta.

Vrh