Evo ja iskreno ne znam ništa, i ne uspevam da dobijem informaciju. Molim te pomozi.
Moje iskustvo sa prodajom energoprojekta:
Od trenutka kada sam napisao komentar do sada sam bio u prodajnom centru. Blago je reći da sam jako razočaran. Ili sam ja naišao na najgoreg prodavca na svetu ili stvarno ništa ne znaju. Čovek kao da mi je prodavao parče žvake, a ne stan od 3000e/kv. Elem, podovi tarket ali ga još nisu kupili pa se ne zna kojih dimenzija/oblika/boje. Pločice i sanitarije se ne znaju, biće italijanske 1 klase, ali se zato ne zna ni koje dimenzije, ni koje boje, itd. Za prozore je znao samo da su 6-komorni, beloruski alu, ali nije znao koja stakla će biti. Ulazna vrata? Nije znao da kaže. Sobna vrata? Nije znao da kaže. Ograda od terase? Ne zna. U kuhinji neće stavljati zidne pločice jer po njihovom iskustvu svi to iščupaju čim uđu, pa jelte što bi oni trošili novac na to. Jedina pozitivna stvar koju je rekao jeste da mogu pregradni zidovi da se pomeraju po našoj želji u ovoj fazi A zgrade.
Što se tiče funkcionisanja same zgrade, nije znao da mi kaže kako će funkcionisati ulazak u garažu (rampa, rolo vrata). Što se tiče stanova sa dvorištima nije znao da mi kaže kako tačno će to biti regulisano kroz ugovore, samo da se svi odriču u korist drugih. I da, kaže kad se uselimo mi se lepo dogovorimo sa komšijama pa svi dignu ograde i kapije. Rasulo u najavi. Parking 17.5k, udvojeno mesto 25.5k. Poziva me da dodjem za koju nedelju kad naprave showroom, ali ne zna tačno kad će.
Kaže malo stanova ostalo, otvara pregled garaže i garažnih mesta samo 2 precrtana. Ne znam da li je čuvao ova dva trosobna stana na koje smo bacili oko, pa je samo hteo da me oduva, ali krajnje neprofesionalan pristup prodaji. I to sve za 3000e po kv sa PDV-om. Možda sam ja probirljiv, neiskusan ili šta god, ali prosto mi je neverovatno da je lamela B na 70% završenosti i da on ne zna da mi kaže koji i kakvi prozori se ugradjuju (a već su ugradjeni na jednoj lameli). Da li to znači da će se blok A i blok B razlikovati? Uopšteni utisak užasan, bili smo zagrejani da kupimo stan, čak da i većinu cene damo u gotovoini a manji deo na kredit, ali posle odlaska u prodaju Energoprojekta kao ledeni tuš da nas je polio. 280 hiljada eura za šta? Ne znam da li je ovo standard, nije kao da sam nešto preterano iskusan sa kupovinama novogradnji, ali još kad dodam iskustvo iz Sunnyvile Premium-a koje naše drugari imaju, i šta sve doživljavaju čekajući stan koji su kupili, prosto ne znam šta da mislim.