Šta je novo?

Енергопројект / Блок 24 - Бежанијска коса, М3-3

Previsoka cena, apsolutno nerealna za tu lokaciju i očajnu putnu infrastrukturu. Već duže vreme se pitam, kada će doći trenutak da investitori u našoj zemlji, prilikom formiranja cene, budu u situaciji da moraju da vode računa i o lokaciji, infrastrukturi, sadržajima, životnoj sredini i svim ostalim normalnim zahtevima.
 
Ima to okruženje i svojih prednosti,ako ovima iz zgrade nešto zatreba,mogu se obratiti komšijama,koji imaju sve od igle do lokomotive... :)
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=908523#p908523:2hkhug7u je napisao(la):
linmil » Sre Dec 15, 2021 8:04 pm[/url]":2hkhug7u]Kad li će nacrti stanova? I korekcije cene. :)

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Mozda se sve rasprodalo zato nema nacrta i korekcije cena haha
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=907179#p907179:1ag2r6hc je napisao(la):
Micec » 11 Dec 2021 10:37 am[/url]":1ag2r6hc]Previsoka cena, apsolutno nerealna za tu lokaciju i očajnu putnu infrastrukturu. Već duže vreme se pitam, kada će doći trenutak da investitori u našoj zemlji, prilikom formiranja cene, budu u situaciji da moraju da vode računa i o lokaciji, infrastrukturi, sadržajima, životnoj sredini i svim ostalim normalnim zahtevima.
Када ниво просторне свести грађана/тржишта дође на тај неки минимални ниво.

Овај пројекат је по мени најбољи кандидат за лошу продају а можда и снижавање цене и први весник стабилизације а можда и корекција тржишта.

Притом, заиста не знам ко би у овој махали при чистој свести купио стан у приземљу овог комплекса. Ем је локација крајње дестимулисајућа за тако нешто, ем ми генерално последњих деценија немамо ту културу становања "на улици".
 
U prvoj fazi će se prodavati 18 stanova u objektu B. Od aprila, kreće prodaja svih ostalih stanova. Cena, po kojima se sad prodaje ovih 18 stanova, dobro je poznata i iznosi 2500+PDV. Za kreditne kupce ona se uvećava za 3% za model 20%(prilikom potpisivanja ugovora)+80%(iz kredita prilikom stepena izgrađenosti od 80%). Ukoliko se, pak, prilikom potpisivanja ugovora uplaćuje iznos od 50% i ostatak iz kredita, odobrava se popust od 2% na ovu već dobro poznatu cenu. :) Skice ovih 18 stanova su spremne, biće uskoro na sajtu.
Kažu da cene ostalih stanova, koji će se prodavati od aprila, neće biti niže. Srećna im prodaja! :)

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=912736#p912736:151x1epr je napisao(la):
linmil » Сре Дец 29, 2021 9:28 am[/url]":151x1epr]U prvoj fazi će se prodavati 18 stanova u objektu B. Od aprila, kreće prodaja svih ostalih stanova. Cena, po kojima se sad prodaje ovih 18 stanova, dobro je poznata i iznosi 2500+PDV. Za kreditne kupce ona se uvećava za 3% za model 20%(prilikom potpisivanja ugovora)+80%(iz kredita prilikom stepena izgrađenosti od 80%). Ukoliko se, pak, prilikom potpisivanja ugovora uplaćuje iznos od 50% i ostatak iz kredita, odobrava se popust od 2% na ovu već dobro poznatu cenu. :) Skice ovih 18 stanova su spremne, biće uskoro na sajtu.
Kažu da cene ostalih stanova, koji će se prodavati od aprila, neće biti niže. Srećna im prodaja! :)

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Znači za kreditne kupce preko 2800 EUR / m2... mašala :violina:

Ali kad su u Petici uspeli da rasprodaju skoro sve po sličnoj ceni, prodaće se i ovo...

Beograd na vodi 2731 EUR / m2 sa PDV-om, a Blokovi i bezanijsko groblje po 2800 ?! :sesir:

screenshot-647.png
 
Neka najpovoljnija varijanta je bila Quartet 3, orijentacija prema Savskoj za 2700+PDV.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Energoprojekt sada kaže kako su cene od 2450-2550 + PDV. Imamo i novo ime za naselje - "Kosa Kvart". :)

Trenutno se prodaje 18 stanova iz objekta B (kada se gleda ka sveru - desno). Postavljam ispod tehnički opisa i skice 2 tipa trosobnih stanova (cena za oba tipa je 2550 + PDV):

Lokacija
U gradu, a van grada… KOSA KVART se smestio na Bežanijskoj kosi, na visu sa kojeg kao na dlanu posmatrate Beograd. Istovremeno ste pešačkom udaljenošću bliski svim sadržajima potrebnim savremenom životu: škola, vrtić, prodavnice, pijaca, banke, pošte, crkva. KOSA KVART je u obodnoj zoni Novog Beograda gde će većina Beograđana bar jednom u toku života raditi, gde se kupuje, zabavlja, rekreira, leči, školuje… Sa lokacije su brzo dostupni autoputevi E73, Miloš Veliki kao I Aerodorom Nikola Tesla. Neposredno uz KOSA KVART, nalazi se stambeni blok slične tipologoije I niske spratnosti, koji je preduzeće Energoprojekt Visokogradnja izgradilo u ranijem periodu.
Kompleks- oblikovni koncept
Kompleks formiraju dva bloka 24A I 24B međusobno razdvojena pristupnom saobraćajnicom. Svaki od blokova čini niz od šest stambenih objekata sa zasebnim ulazima i dve zajedničke podzemne garaže. Iako su projektovani kao celina, objekti su jasno definisani, sa sopstvenim, zasebnim ulazima. Niz objekata je projektovan tako da formira ćirilično slovo ʺПʺ, sa izraženim unutrašnjim prostorom ʺdvorištemʺ - vrtom, sa uređenim zelenilom, dečijim igralištem i baštenskim mobilijarom, koji predstavlja ambijent za sebe. Objekti u nizu su smešteni u mirnom porodičnom kraju, sa velikim zelenim uređenim površinama, te je dominantni arhitektonski element svakog objekta terasa
Funkcija
U kompleksu nisu planirani komercijalni sadržaji, već isključivo stanovanje na etažama: prizemlje, 1. sprat I 2. sprat. Oba bloka sadrže po 84 stana, ceo kompleks ukupno 168. U prizemlju svakog od objekata nalaze se odvojeni ulazi, koji vertikalnim komunikacijama i liftovima povezuju spratove i podzemne jednoetažne garaže. Pešački pristupi objektima u nizu iz sve četiri saobraćajnice koje okružuju parcele, rešeni su preko stepeništa i platformi za nesmetano kretanje osoba sa invaliditetom, dece i starih osoba. U svakom bloku, u podzemnoj etaži je projektovana garaža namenjena za parkiranje i smeštaj tehničkih prostorija. Pristup garaži ostvaren je uz pomoć dve dvosmerne rampe za svaku garažu iz planirane javne saobraćajnice. Garaže u oba bloka sadrže ukupno 211 parking mesta. U delu objekata prema javnim saobraćajnicama, gde se nalaze ulazi u stambene objekte predviđene su uređene zelene površine i pešačke staze. Uz saobraćajnice su planirani vertikalni zasadi kako bi omogućili dodatnu privatnost korisnicima. U oba bloka je formiran prijatan zeleni prostor za odmor opremljen elementima urbanog mobilijara (osvetljenje, klupe, dečije igralište...)
Konstrukcija
Konstrukcija objekta je projektovana kao monolitna armirano-betonska konstrukcija. Međuspratnu konstrukciju čine pune a.b.ploče debljine 20 cm, odnosno 25 cm na većim rasponima, oslonjene na a.b. grede I na a.b.zidove debljine 20 cm. Fundiranje konstrukcije je predviđeno na temeljnoj ploči debljine 50 cm Krov je ravan sa svim propisanim slojevima, a krovna ploča je puna armirano bet. ploča. Spratne visine stambenih etaža su 3.30 m; visina od gotovog poda do plafona iznosi 2.90 m.
Spoljne obrade
-Fasada

Za materijalizaciju arhitektonskih elemenata fasade objekta biće korišćeni visokokvalitetni materijali u skladu sa važećim propisima i visokim standardima energetske efikasnosti . Fasada je predviđena kao kontaktna sa završnom obradom malter-fasadna boja/dekorativne fasadne listele I staklena fasada “zid-zavesa” u zoni stepeništa. Slojevi fasadnog zida preko zidova od armiranog betona i blokova koji su debljine 20 cm su:
- Termoizolacioni materijal odgovarajućih karakteristika 120 mm
- Obloga: fasadni dekorativni tankoslojni malter ili dekorativne fasadne listele.
-Fasadna aluminijumska bravarija
Otvori stambenog dela su zastakljena vrata sa aluminijumskim roletnama i zastakljeni prozori sa parapetom od 60cm sa aluminijumskim roletnama na elektropogon. Fasadna bravarija je izrađena od kvalitetnih aluminijumskih profila sa termoprekidom I dvoslojnim niskoemisionim staklopaketima. Sve ograde terasa su staklene ili zidane.
Unutrašnje obrade i opremljenost stanova
-Ulazna vrata
Visokokvalitetna protivprovalna vrata, sa metalnom konstrukcijom i sigurnosnom bravom. Završna obrada prema odabiru arhitekte u skladu sa ukupnim dizajnom prostora. Vrata ispunjavaju visoke standarde sigurnosne bezbednosti i akustičkih performansi.
-Sobna vrata
Unutrašnja vrata sa sveobuhvatnim štokom, obostrano su obložena medijapanom, fabričke završne obrade bojena kvalitetnom sintetičkom bojom u tonu –belo, opremljena kvalitetnim okovom i magnetnim bravama.
-Parket
Višeslojni prefabrikovani parket sa svim sertifikatima i garancijom proizvođača na višegodišnji kvalitet. Dimenzije, završna obrada I boja u skladu sa savremenim dizajnom Objekta. Ispod parketa predviđa se zvučna izolacija; postavlja se na kvalitetnom lepku. Sokla je visoka 6 cm u boji parketa.
-Keramika
Kupatila: podne i zidne keramičke pločice A klase renomiranih proizvođača, adekvatnih dimenzija za različite prostore, izvode se u svemu prema projektu enterijera. Kuhinje: zidne pločice se postavljaju od 90 cm od poda do 150 cm (ukupna visina keramike 60cm). Terase: protivklizna keramika A klase adekvatnih dimenzija prema projektu enterijera.
-Sanitariije
Sanitarna oprema A klase renomiranih evropskih proizvođača prema odabiru glavnog arhitekte. Kade su klasične akrilne sa panelom. Tuš kabine su na pločicama; stakleni paravani za tuš kabine su od kaljenog stakla d=8mm (sa „antiplaque“ zaštitom) na inox profilima. Baterije renomiranih proizvođača; konzolne WC-šolje sa ugradnim vodokotlićima sa inoxtasterom, (proizvođač Geberit, Tece i sl...)
-Grejanje
Daljinski sistem grejanja povezan na sistem BG Elektrana. Kvalitetni aluminijumski radijatori (proizvođač GLOBAL ili slično) sa termostatskim glavama renomiranog proizvođača. Obezbeđeno posebno merenje utroška toplotne energije u stambenim jedinicama I plaćanje isporučiocu JKP Beogradske elektrane, prema utrošenoj energiji.
-Klimatizacija
U dnevnoj i spavaćim sobama su predviđeni nezavisni “multi split” sistemi proizvođača MIDEA, LG ili slično. Spoljne jedinice se nalaze na krovu za stanove na II spratu, odnosno u ogradama lođa na stanovima u prizemlju I I spratu.
-Elektro-oprema
Ugrađuje se kvalitetna elektro galanterija modernog dizajna. Interfonski uređaj sa kolor ekranima. Svetiljke višeg kvaliteta I dizajna se ugrađuju na terasama I u toaletima.
-Telekomunikacije
FTTH tehnologija koja omogućava upotrebu najsavremenijih telekomunikacionih servisa (IP telefonija, IP televizija, internet). Odgovarajuće priključnice koje odgovaraju FTTH tehnologiji predviđene su u svim dnevnim i spavaćim sobama
Zajednički prostori- obrade I oprema
-Obrada zajedničkih prostora
Ulazni holovi, hodnici I stepeništa unutar objekata su sa sledećim završnim obradama:
- obrada podova je keramika, A klase, renomiranih proizvođača, visoke otpornosti na klizanje i habanje.
- obrada zidova je gletovanje sa završnom obradom svih površina kvalitetnim disperzivnim bojama. Zidovi koji dele zajednički prostor od stambenih jedinica su termički i zvučno izolovani
-Protivpožarni sistemi
Sistemom automatske i ručne signalizacije i dojave požara, kao i klasičnom hidrantskom mrežom, pokriveni su svi zajednički prostori: garažni nivo, ulazni holovi i liftovski predprostori. Sistemi podrazumevaju automatsko alarmiranje u slučaju požara. Garaža je pokrivena automatskom instalacijom za gašenje požara vodom, sprinkler instalacijom i instalacijom za odvođenje dima u slučaju pojave požara, koji se automatski aktiviraju u slučaju požara. U garažama je takođe instaliran sistem za detekciju i dojavu povećanog nivoa ugljen monoksida, instalacija mehaničke ventilacije i instalacija natpritisne ventilacije.
-Monitoring
Sistemom video nadzora omogućeno je 24-oro časovno nadgledanje prostora garaže, ulaznih holova, liftova, kao i perimetar objekta. Čuvanje video zapisa je obezbeđeno na centralizovanoj memoriji u periodu od 30 dana.
Parterno uređenje
Posebna pažnja je posvećena parternom uređenju. Planirana je sadnja u skladu sa posebnim projektom ozelenjavanja uz obezbeđen sistem zalivanja. U okviru površine na parceli predviđen je popločan prostor sa modernim mobilijarom I prostor prilagođen igri dece


Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg
 
Ево још једног приказа стамбеног насеља „Коса Кварт“ кроз Енергопројектов часопис, а први купци су већ потписали уговоре. У чланку је општи опис самог стамбеног насеља, а конструкцију, материјале који ће се користити, је @Линмил лепо навео у горњем посту.
стамбено насеље_коса кварт_1.JPG
стамбено насеље_коса кварт_2.JPG


Лично сматрам да је пројекта јако добар, свиђа ми се и бољи је него прошли. Сада је блок зграда подељен на два дела тј. зграде су спојене у низу у два дела, више полузатвореног типа у односу на стари пројекта, где су стамбене зграде биле одвојене свака за себе.

На њиховом сајту још нема нацрта станова http://www.energoprojekt.rs/stambeni-kompleks-blok-24-bezanijska-kosa-novi-beograd-srbija/ , али нас је зато @Линмил почастио цртежим два трособна стана. Колико могу да упоредим са старим пројектом станова, нови су са доста унапређеним распоредом.

Да, биће укупно 168 станова, 68 двособних (55м² – 75м²), 70 трособних (77м² – 100м²) и 30 четворособних (94м² – 130м²). Свиђа ми се то што ће испод зграда у низу бити гараже, односно гаражна места за паркирање, укупно 212 места, што није био случај код претходног пројекта, где су били предвиђени само паркинзи испред зграда. Биће у гаражама и одређен број места за особе са инвалидитетом и одређени број места за паркирање са пуњачима за електрична возила.

Иначе је интересантно за Енергопројект, у негативном смислу речено, да све зграде које су градили овде на Бежанијској коси, немају гараже испод зграда. Једино где су изградили гараже је у улици Рашка Димитријевића, станови у низу и ту су праве гараже (20м² – 25м²) свака за себе, које нису укопане у земљу, него су у равни са нивоом земље
https://www.google.rs/maps/@44.8131...0HA2Qzlp0D2NCjhiiXyg!2e0!7i13312!8i6656?hl=sr
 
Енергопријект је 1.11.2021. почео изградњу станова у низу на самом ободу насеља Бежанијска Коса, на плацу поред окретнице 74/75, тик уз ромско нелегално насеље. // Магеланова, Колумбова, Срђана Алексића
Блок 24 на Бежанијској коси се не налази поред привремене окретнице линија 70, 74, 75, и не налази се тик уз циганско нелегално насеље. Тик уз циганско насеље и тик уз привремену окретницу су блокови 2 и 3, који су одавно изграђени. Блок 24 је удаљен неких 300 метара од привремене окретнице и тог нехигијенског насеља.

Cigani, živa muzika 24h, konstatno loženje svih vrsta toksičnih materijala, kao i jedina pristupna saobraćajnica koja je dobar deo dana paralisana. Malo je 2700 e za to, trebali su da zaokruže na 3000 e
Како мислиш „...као и једина приспупна саобраћајница....“ !?

Ово је одличан пример како искористити парцелу на најлошији начин и минимизирати простор за рекреацију, зеленило, игралишта и сл.

По мени овакви пројекти не би смели да добијају дозволу; да се крче шуме ради градње нових квадрата док се огромне слободне површине попуњавају стамбеним зградама габарита мегамаркета. Исто би могло да се постигне са 2 солитера и све около претвори у терене, вртове, игралишта итд. Тад би можда и било вредно 2700 евра
Ако сам те добро разумео, кажеш да су се и овде крчиле „шуме“ ради градње нових квадрата. Овде у блоку 24 на Бежанијској коси, нису крчене шуме, него су крчена самоникла дивља и кисела растиња.

Биће овде зелених површина, укупно око 3800м² (30%) од укупне површине за градњу. Биће и разноразног мобилијара, справа за вежбање, у сваком случају много боље и здравије, него што је сада у пренатрпаном блоку 65, где и нема зелених површина.

Али Петица је на фином месту у поређењу с овом локацијом на 400 метара од гробља и на самој граници са Лединама. :cry:
Мада има сличности... Код Петице не може да се дише од дима од роштиља и прашине, а овде неће моћи од комшија Рома који свако вече пале неко ђубре или ко зна шта већ...
А шта фали то што је на 430 метара од гробља? Па будући станари и неће видети гробље јер су испред блокови 1,2, 3, 4, 5 и 6. Па шта онда да кажу људи који живе у кућама тик уз Старо Бежанијско гробље или људи који живе у зградама које су на релативној удаљености од Грчке улице и чији станови гледају на Ново Бежанијско гробље. Шта да кажу људи који живе тик уз Ново гробље или тик уз Централно гробље.

Ја станујем у блоку 19, и моја зграда је удаљена од гробља 370 метара. Исто не видим гробље од зграда из блокова 17 и 18, а и од зграда из блокова 14 и 15. Док нису биле изграђене те зграде, видео сам гробље и није био никакав проблем. И гробља су део нашег живота, зар не.

Проблем јесте дим од нехигијенског насеља, а шта мислиш како је тек станарима из зграда у блоковима 2 и 3, које су буквално/тик преко пута тог циганског насеља?

Све ће то да се реши када се они иселе, тј. када их иселе, а то ће бити, како сада ствари стоје, негде током 2024 или 2025.године, када би требало да почне да се ради саобраћајница Т6!

Na spoju Gandijeve i LJubinke Bobić je sličan problem sa ciganima, i naravno bila je klasična priča videćete vi samo da država tu napravi stanove ima da lete. Stanovi nikoše cigani ostadoše, tačnije još su se i proširili (porasla vrednost naselja). Tako će i ovde da bude.
Станујем релативно близу (500 метара) тог циганског насеља. То циганско насеље се није проширило, никла је само једна кућица од блокова, пре четири године ! На том месту где су цигани, значи на раскрсници-почетку и крају четири улице, Гандијева-Партизанске авијације-Љубинке Бобић-Бежанијских илегалаца, а и на почетку Исмета Мујезиновића, треба да се гради још једна зграда. То је плац од г.п. Напред и то ће се радити, кад-тад. Јесу ту проблем цигани, али је проблем и у једном староседеоцу (није ром), који има плац (није велики) између цигана и оне прве Напредове зграде, гледано од цигана. Он је скоро, прегодину и нешто оградио свој плац жичаном оградом, довукао неку стамбену кућицу на точковима (нешто слично оним грађевинским контејнерима), реновирао је-подигао коси кров и ту станује! Мада на том плацу има још једна стара кућица. Знам да су га станари из те зграде пријављивали, долазила је комунална полиција (имам негде слику), али не вреди ништа-приватан плац.
Чак мислим да има још један староседелац ту, али то сигурно боље зна наш члан @Белка.

Zbog cega je problem groblje na 400m? Po meni, to je prednost danas. Groblje na toj strani je garancija da u buducnosti nece doci do ekspanzije naselja, zidanja novih zgrada na toj strani te samim tim stvaranja guzve u kraju, parkiranja po trotoaru...
Problem definitivno jeste nehigjensko naselje, koje tu jeste privremeno i bice iseljeno kada se bude radila T6 saobracajnica.
Po meni, ovo je lokacija za buducnost. Aerodrom na 10 minuta, autoput Milos Veliki 5 minuta, autoput Beograd-Nis 10 minuta
Управо тако како си рекао/написао. То су све предности.

Ledine i loženje na 100m. Ne znam da li si nekad prolazio pored takvih naselja sa puno kuća gde se u dosta loži.
Taj problem neće biti rešen u narednih 10 godina sigurno :(
@Астродуле, иза моје зграде у блоку 19 где станујем, и сам знаш, а ту је сад и „Плато Бежанија“, су све индивидуалне куће, ткз. насеље за пољопривреднике, ту је баш и @Белка и сви се они греју ложењем, како ко, неко, дрвима, угљем, пелетама, клиповима кукуруза, старим уљем, струјом,... И ја осетим зими, дим и загушљивост, али то прође јако брзо, поготово кад дуне кошава, а да будем искрен више и не обраћам пажњу на то, с временом се и навикнеш.

Meni samo nije jasno kako je ovo blok 24? Ili blok 24a? Nikakvog smisla nema.
Блок 24 је подељен на два блока Блок 24А и блок 24Б. То је интерна подела од стране Енергопројекта, због две целине зграда. По средини блока ће их "делити" ново изграђена Балтичка улица.
Коса кварт_блок 24-део А и део Б.jpg


Verovatno Bežanijska kosa ima svoju internu podelu na manje blokovske celine unutar postojećih oznaka NBG blokova. Cenim da više o tome znaju Gaga i Astrodule.
Verovatno je tako. Ne znam ko je imenovao blokove na Kosi (ili u BnV), ali to je za mene kao matematičara / programera urađeno katastrofalno jer imamo poklapanje sa već postojećim brojevima.
Па овако, насеље Бежанијска коса, као што знамо, је подељена на три месне заједнице, а свака од м.з. је подељена на блокове. Прва м.з. је подељена на два блока, на блок 49 и блок 60 и то су ознаке блокова доњег дела Новог Београда. Преко пута (улице Партизанске авијације) је и блок 51 где су углавном пословни објекти, а последњих 10 година су почели да се граде и стамбене јединице (три коцке, станови у низу, двојне куће, лукс 51).
Друга м.з. има седам блокова, а трећа м.з. има 25 блокова. Ево једног приказа насеља Бежанијска коса са месним заједницама и блоковима у њима. Цртеж је из некадашњих дневних новина Експрес Политика (ми старији се сећамо тог дивног листа), објављен негде средином деведесетих година.
Блокови у насељу Бежанијска коса.jpg


Када ниво просторне свести грађана/тржишта дође на тај неки минимални ниво.

Овај пројекат је по мени најбољи кандидат за лошу продају а можда и снижавање цене и први весник стабилизације а можда и корекција тржишта.

Притом, заиста не знам ко би у овој махали при чистој свести купио стан у приземљу овог комплекса. Ем је локација крајње дестимулисајућа за тако нешто, ем ми генерално последњих деценија немамо ту културу становања "на улици".
Слично су говорили и за станове у низу, исто од Енергопројекта, ту баш преко пута у блоку 23, шест посебних зграда (https://www.google.rs/maps/@44.8084...n8kzGxo38mUBmfJpxcvw!2e0!7i13312!8i6656?hl=sr ). Станови планули очас посла, а то је било негде "2013/2014.године. Ту је онај чувени парк „Приватно власништво“ https://www.google.rs/maps/@44.8080174,20.3654991,640m/data=!3m1!1e3?hl=sr . Кад се заврши са градњом у овом 24. блоку, Енергопројект ће почети да гради и станове у блоку 22.
Остало написано не бих коментарисао, није вредно пажње.
блокови 24,23,22_ортофото.jpg
 
Slažem se u mnogim stvarima sa Gagom u vezi ovog projekta. U nekom trenutku (nadamo se što skorije) biće urađena saobraćajnica T6, biće iseljeno romsko naselje i biće proširen pravac ka Vojvođanskoj, odnosno kružnom toku, koji će uskoro dobiti novi izgled (biće veći duplo) i vodiće direktno ka Milošu Velikom za samo nekoliko minuta.

Dosta humanija opcija od bloka 65 za porodičan život - niska spratnost, projekat ozelenjavanja sa pratećim sadržajima..

U svakom slučaju, sjajan projekat, koji pratim duže vreme i od koga me, nažalost, odbija zaista previsoka cena.. ali, šta pričati o trenutnom stanju na tržištu nekretnina u Beogradu.

Neka je srećno prvim kupcima :) ali, ne verujem da prodaja ide tako sjajno i da će ići, imajući u vidu cenu. Najavili su u aprilu početak zvanične prodaje, odnosno drugu fazu prodaje, nakon ove, po meni, pilot faze i živi bili pa videli.
 
Po vasoj logici pljuvanja bloka 65 ispade da je svaki centar grada na svetu ne human za zivot ?
 
@Гага
Kada kazem paralisana, mislim na nedeljka gvozdenovica. Nekome ko npr bide ziveo u buducom kompleksu necesto ce trebati samo od pijace Bk do zgrade 20+ minuta u kolima, a za par godina dok se stanari usele barem jos 10 ak minuta duze. Ako krenu iz suprotnog smera tu tek moze da ubace u ler. Sve ce to doci jednom na svoje i lepo je gledati palnove na papiru, ali pricamo o tome kako je sada. Sto neko rece na temi autoput, nama zivoti prolaze dok pricamo o par km autoputa, tako i ovde. Ta prosirenja ,iseljavanja cigana, uredjene trotoare i manje guzvi, mozda ali samo mozda nasa deca i inuci dozive
 
@Svemirski Jahac , ne pljujem blok 65, već iznosim svoje mišljenje i stav o porodičnom stanovanju, specifično sa malom decom. Argumenti za to su velika gustina gradnje, a mali broj zelenih površina, tj. neznatan (ako računamo minijaturne parkove, tj. igrališta za decu kompleksa west 65, wellport, exing home..). Sa druge strane, nekome se takav urbanizam dopada, lokacija, ali, ima i onih koji misle da je to nehumano u konkretnom kontekstu, što je meni bliže.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Po vasoj logici pljuvanja bloka 65 ispade da je svaki centar grada na svetu ne human za zivot ?
Нико не пљује по овом блоку, само критикујем. Само је речено да је блок пренатрпан зградама без икаквог разлога (наравно са разлогом гледано од стране инвеститора !), без зелених површина, без икаквих паркића за децу, без шеталишта,... Уосталом у овом блоку треба још да се граде стамбено-пословни објекти, тако да ће бити.....

@Гага
Kada kazem paralisana, mislim na nedeljka gvozdenovica. Nekome ko npr bide ziveo u buducom kompleksu necesto ce trebati samo od pijace Bk do zgrade 20+ minuta u kolima, a za par godina dok se stanari usele barem jos 10 ak minuta duze. Ako krenu iz suprotnog smera tu tek moze da ubace u ler. Sve ce to doci jednom na svoje i lepo je gledati palnove na papiru, ali pricamo o tome kako je sada. Sto neko rece na temi autoput, nama zivoti prolaze dok pricamo o par km autoputa, tako i ovde. Ta prosirenja ,iseljavanja cigana, uredjene trotoare i manje guzvi, mozda ali samo mozda nasa deca i inuci dozive
@Молдер, ја станујем у Недељка Гвозденовића, јесте „јак“ саобраћај, уосталом ту пролазе и четири градске линије + сав саобраћај према Лединама и Сурчину, али нема никаквих гужви нити ће их бити. Поготово не, да ће требати 20 минута колима од пијаце до Магеланове улице !!! Па ја пешке, лаганим ходом, од моје зграде на раскрсници Недељка Гвозденовића и Виктора Новака до раскрснице са улицом Срђана Алексића, стигнем за 10-так минута.

Сад се створе мало гужве петком поподне/предвече и то у делу од Магеланове до оног семафора на раскрсници са Сурчинском улицом и Сурчинским путем, а све због промене режима рада семафора и забране левог скретања из Недељка Гвозденовића у Сурчинску улицу.

Уосталом сад се доста користи и Грчка улица, а кад се уради продужетак од 450 метара према Сурчинској улици, биће супер. Транзитни саобраћај према Сурчину ће се преместити у Грчку улицу, а и један број градских линија.

Немој да си толико песимиста, наравно да ћемо и ми доживети сва та проширења, исељавања најмногољудније националне мањине, градње нових улица на Коси, уређење тротоара, зелених површина, вртића, мањих гужви,... То већ и доживљавамо.
:sesir:
 
Нико не пљује по овом блоку, само критикујем. Само је речено да је блок пренатрпан зградама без икаквог разлога (наравно са разлогом гледано од стране инвеститора !), без зелених површина, без икаквих паркића за децу, без шеталишта,... Уосталом у овом блоку треба још да се граде стамбено-пословни објекти, тако да ће бити.....


@Молдер, ја станујем у Недељка Гвозденовића, јесте „јак“ саобраћај, уосталом ту пролазе и четири градске линије + сав саобраћај према Лединама и Сурчину, али нема никаквих гужви нити ће их бити. Поготово не, да ће требати 20 минута колима од пијаце до Магеланове улице !!! Па ја пешке, лаганим ходом, од моје зграде на раскрсници Недељка Гвозденовића и Виктора Новака до раскрснице са улицом Срђана Алексића, стигнем за 10-так минута.

Сад се створе мало гужве петком поподне/предвече и то у делу од Магеланове до оног семафора на раскрсници са Сурчинском улицом и Сурчинским путем, а све због промене режима рада семафора и забране левог скретања из Недељка Гвозденовића у Сурчинску улицу.

Уосталом сад се доста користи и Грчка улица, а кад се уради продужетак од 450 метара према Сурчинској улици, биће супер. Транзитни саобраћај према Сурчину ће се преместити у Грчку улицу, а и један број градских линија.

Немој да си толико песимиста, наравно да ћемо и ми доживети сва та проширења, исељавања најмногољудније националне мањине, градње нових улица на Коси, уређење тротоара, зелених површина, вртића, мањих гужви,... То већ и доживљавамо.
:sesir:
Blok 65 i u okviru Westa, i Wellporta i nove Zeptere ima igralista za decu i parkice, iako mala igralista su uredjena i postoje, tako da je ta konstatacija skroz netacna, da nema puno zelenih povrsina je istina, ali za 5-10 minuta se nalazite i na Savskom i na Dunanskom keju
 
Ta igrališta su minijaturna, a jedan od nabrojanih kompleksa u bloku 65 se propagira kao zelena oaza, što svakako nije. Međutim, to se zna, a blok 65 je, može se reći, samo reprezentativni primer novog urbanizma koji vlada na Novom Beogradu. A mi ovde kažemo da "Kosa kvart" deluje da će izgledati bar za nijansu drugačije i da može ponuditi nešto drugo za porodično stanovanje. Postoji projekat ozelenjavanja i to na značajnoj površini. Unutrašnja dvorišta ispunjena pratećim mobilijarom, niska spratnost, velike površine parcela, susedni blok takođe niske spratnosti sa ogromnim parkom o kome je pisano, itd. Nažalost, i on ima neke mane o kojima se ovde trudimo da diskutujemo. :)

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
 
Najmanji stan 150.000 evra +....? Zar stvarno ima kes kupca za ovako nesto? A tek ovi kreditni ? Zajmis 150 iljada a po trenutnoj kamati vrnes 240 iljada? A sta ako ( a brzo ce ) euribor ripne na 3% ? Vratice ( gle racuna ) 350 iljada. Prevedeno , kvadrat je cca 7000 evra ? "Mnogo je kume" .
 
Već duže vreme čekam da se započne prodaja i baš sam bio zagrižen jer mi se svidjao projekat, okolina mi je prihvatljiva. Pozvao sam prodaju, i fina teta mi je rekla da je za stanove veličine koji mene zanimaju (četvorosoban) cena 2805 EUR + PDV. Iskreno ova cena me je baš odbila, mislim da ova lokacija nije vredna toga (čak i sa sredjenim putevima i okolinom). Potpuno ludilo nekretnina je uhvatilo maha, 2805+PDV, i na to svi troškovi papirologije, a ako hoćeš parking mesto kaže teta od 16-18 hiljada eur. Baš divna cena! Ja sam lično bio spreman da platim 2300-2400 EUR + PDV u ovo prvoj fazi, ali ova cena bez rendera četvorosobnih stanova, bez navedenih materijala koje će koristiti (super što oni kažu da će biti A klase). E i da ovo je cena za keš, cena za kreditne kupce je 10% veća :)
 
Bežanijskoj blokovi 3100€/m2... Bwahahaha koja fora. Do pre par godina je bilo tek malo skuplje od Ledina. Ili ovo treba da znači da Bataja i Ledina idu na dve plus?

Ovim tempom će stvarno za godinu dana bolji blokovi u NBG javiti 4000+.
 
@vinogradjanin Zar su četvorosobni stanovi skuplji od trosobnih po kvadratnom metru? Iznosio sam nedavno na ovoj temi cene i rendere za trosobne stanove koji se prodaju u ovoj prvoj fazi (ukupno 18 stanova).
 
@vinogradjanin Zar su četvorosobni stanovi skuplji od trosobnih po kvadratnom metru? Iznosio sam nedavno na ovoj temi cene i rendere za trosobne stanove koji se prodaju u ovoj prvoj fazi (ukupno 18 stanova).
Izgleda da tako ispada, što je meni krajnje nelogično, jer nije kao da sam pitao za penthouse ili nešto slično, već prvi sprat. Pritom ja sam razumevanja da je za veće stanove obično cena kvadrata malo niža, jer im treba više vremena da se prodaju. Ja nikako ne uspevam da skontam kome se isplati da po toj ceni u toj zgradi kupi stan, možda kad se skroz izgradi ali u ovoj fazi nikako. Što se tiče rendera, pitao sam gospoDŽu, kaže da nema render da mi podeli, i da još uvek nije skroz definisana struktura tih većih stanova, ali prodaju 2 u ovoj prvoj fazi, što je meni dibidus. Ili sam naišao na osobu koja ne zna da radi posao ili je ovde nešto suludo. Kad si podelio rendere svideo mi se raspored, cena onako, i odlučio sam da opet pozovem (jer zovem minimum jednom mesečno već oko 6 meseci) i eto dobio ovaj info.
Znaci ko uzima na kredit suma sumarum 3400 evra kvadrat za cetvorosobne stanove?
Manje više ako uračunaš jedno parking mesto i troškove administracije. Kada sabereš ukupnu cenu ispadne da možeš da kupiš jednu od onih "mediteranki" tj kuća u nizu na Bežanijskoj Kosi. Jeste da bi morao da uložim u renoviranje ali sa druge strane dobiješ 60ak m2 više :)

EDIT: Samo da dodam da se Energoprojekt nije proslavio sa Sunnyville naselje, koliko čujem od prijatelja koji su tu kupili stan kvalitet nije ni blizu onoga što su obećali, što se i da videti prema komentarima na ovom forumu. Park 11 su npr uradili fantastično koliko čujem, mada ispade da će cena ovog projekta biti ista kao i cena za Park 11.
 
Poslednja izmena:
Vrh