Šta je novo?

Дисплеји на возилима градског превоза

Pre neki dan na lastinom ikarbusu 206 iz 2015-te godine stoji natpis prevoz radnika tent na bocnom displeju kod 4-tih vrata dok na ostalim displejima pise 974 : Obrenovac - Vukicevica
P.S : Znam da je ovo tema za displeje na vozilima gradskog prevoza al morao sam ovo da napisem ovde :D :D : :D
 
#1312

rgr4VKn.jpg


jSnNY3v.jpg
 
Била је пре слика по новинама, Ик-111 са оваквим дисплејима, натписом на латиници Србија и крстом са 4С уместо броја.
 
Izgleda otišao displej na IK112m - #3236.
Radi ali se vide nasumično neke tačke a tekst ne :|

Pored njih, validan displej nemaju #3210 i #3221.
 
Морам да похвалим дисплеје на новим Исузу аутобусима, јако лепо решење предњег и првог бочног дисплеја :)
 
Videh danas IK112m #3238... I njemu ode deo prednjeg displeja.
Sve više Higera unutra ima nesinhronizovane displeje, sa onim ponavljajućim linija, datum i vreme... U nekima netačno.
 
Nasi vozaci ne shvataju koliko je VAZNO da pored toga sto moraju da otvaraju i zatvaraju vrata, daju migavce i sl. poprilicno je bitno da na displeju vozila stoji broj linije kao i PRAVAC U KOM IDE doticno vozilo. Hajde sto nameravamo (ali i jesmo) turisticka destinacija, ali i da nismo - zar ja moram da poznajem svaku liniju, odakle i dokle ide i da li je pravac kretanja ka jednom ili drugom terminusu??? Ocigledno velika vecina vozaca nije isla po drugim gradovima i ne shvata koliko je ta informacija bitna za turiste i sve ostale koji ne znaju sve detalje doticne linije.

ZATO, po meni, OBAVEZA vozaca bi bila da UVEK imaju tacan broj linije na displeju i ispisan SAMO TERMINUS KA KOM IDE, a ne kao sto neki rade ispisu "Zeleni Venac - Blok 45" i to drze non stop. Hajde sto pisu oba terminusa, nego sto se to ne menja bez obzira da li autobus ide u jednom ili drugom smeru.

Gde god sam bio po Evropi, svuda stoji samo krajnji terminus, nema greske da omanes smer kretanja, a da ne pricam da unutar autobusa ima najave stanica, ali to je sad druga prica koja je delimicno resena sa BusPlus sistemom.

VOZACI, ovaj post nije neka pljuvacina, vec pokusavam da dodjem do onih mnogobrojnih koji ne shvataju vaznost tacnosti podataka na displeju, da shvatite da se sa njima ne igra koliko god bile simpaticne poruke na njima, i da ce na kraju svima nama biti bolje i izgledacemo profesionalnije, A samim tim i ozbiljnije, pa onda moze da se trazi i ozbiljnija zarada.
 
Kad smo kod toga, već neko vreme viđam autobus na liniji 49 (GB P41718) , koji ima na prednjem displeju papir sa brojem 49 i nekoliko belih papira preko dela displeja gde piše naziv terminusa. Sa strane je takođe izlepljen papir sa oznakom 49, ali preko zadnjeg displeja nije izlepljen nikakav papir, već stoji broj 58 (kako je na displeju), a i jedna i druga linija prolaze Požeškom.

Takođe, pre neki dan ulazim u trolejbus u Dimitrija Tucovića, jer je na displeju pisalo 40, a na kraju se ispostavilo da je 28, jer nisam obratio pažnju na papirnu oznaku u donjem levom uglu. A do toga je došlo iz razloga što sam bio potrčao za trolom, jer je bio narandžasti zglobni, koji su redovni na 40, a na 28 ih viđam samo u kasnim večernjim satima, kada idu za garažu. Da napomenem da je bilo popodne kada mi se ovo desilo.
 
Danas poslali neki kršikarbus koji sam sreo kod Kaluđerice, i imao je neki papir napred nesno, namočen vodom i nije uopšte pisalo koja je linija.
Baš ima bahatih ljudi.
 
Moram da pohvalim zemunce,svi displeji su sređeni i promenjen je font,kao na solarisima,lep,velik i čitljiv.
Ko li ih je to naterao da urade:)
 
Autobusu #385 na liniji 73 takođe ne radi displej,a održavanje i klimu da ne pominjem...
 
Već par dana na Solarisima uglavnom 23 i 88 vidim neispravne ili jako slabe tj nečitljive prednje displeje.

Ima i na 56-ici par Solarisa sa jako slabo čitljivim prednjim displejima. Kod svih su bočni i zadnji uglavnom dobri. Ne znam što je toliki problem osvetliti i prednje.
 
Trenutno je u toku tender za popravku displeja i sistema za brojanje putnika, nadam se da će to srediti uskoro
 
Samo da ih ne "poprave" nekim kineskim displejima umesto Novatronica.
 
Да ли ће се захебати и спојите све исправне екране са бус плусом? Или ћемо и то чекати деценију као инфо са изменама на траси на валидаторима?
 
Може, али да повежу ћирилицу и Бус Плус. И на сваком возилу јавног превоза да буде ћириличан дисплеј.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Баш ме брига за туристе. Ћирилица се једва чува. Ако могу једни примитивни "Бугари" да чувају "своје" писмо можемо и ми. У Бугарској је 99% "њихове" ћирилице заступљено.
 
To može da se učini dvostrukim natpisima, tj. da se menja ćirilica i engleski jezik. Na primer: Трг републике u jednom, pa onda par sekundi kasnije Republic Square ili Устаничка pa onda Ustanička Street itd, ali onda uvesti i glasovne najave na srpskom i engleskom u samim vozilima.
 
Да, у НС су заступљени само ћирилични дисплеји и не видим проблем да се туристи снађу.

Послато са M2102J20SG помоћу Тапатока
 
Vrh