@Bender
Duhovito. Sve je bilo na istoj strani, pa možemo da rekapituliramo. Ja sam napisao poruku koja može, a i ne mora biti smislena, nakon čega si ti uleteo sa drkadžijsko-sarkastičnim odgovorom. Što se mene tiče, ništa strašno, drkadžijski sam i ja uzvratio na početku druge poruke (čak sam to dovoljno jasno i naznačio), a onda pokušao da diskusiju vratim u okvire teme. Na to je usledio tvoj samozadovoljni traktat o tome kako si me prozreo kao kočničara reformi, uz upadljivo nebavljenje onim (većim) delom mog posta koji se tiče teme. Da, onda sam ja malo razradio tu tezu i razmotrio šta sve po istom kalupu može da se utrpa u nju (a može mnogo toga), ali ne pada mi na pamet da prećutim to što si napisao. Možda imam dvocifren broj postova, ali u uslovima pristupanja forumu nigde ne piše da zbog toga moram da budem nečiji poligon za učitavanje i priučeno psihologiziranje. Mislim, vidi se da si vešt u ovom gasiranju sagovornika. Sad, koliko je to nešto za ponos, ostavljam tebi da proceniš. Ti si verovatno uveren da
raskrinkavaš. To je neizostavna osobina mnogog internet ratnika.
Ja se o uzrocima te nesreće nisam izjašnjavao i bilo bi OK da mi ne imputiraš da sam zastupao bilo kakve scenarije.
Da probam još jednom, kako bi ti normirao obavezu vozača na stajalištu prema putnicima koji su iza zadnjeg kraja vozila? Koga je dužan da čeka, koliko dugo?
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=802089#p802089:1vwc1atp je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Dec 11, 2020 8:02 pm[/url]":1vwc1atp]Treba da izvodim ragbi akcije kroz stajalište i izvijam vrat da bih video koji je koji autobus kad se naređaju na prometnim stajalištima samo zato što je tebe opsovao neki lik kad mu nisi otvorio vrata i zato što je ovaj drugi izvukao zaključak da se ljudi bacaju pod autobuse jer ih omami displej na zadnjem prozoru.
Ovo što si napisao i dalje nije argument za postojanje displeja pozadi. Ti se već nalaziš na stajalištu i očekuje se da gledaš ulevo ka vozilu koje nailazi. Ukoliko čeoni displej nije uočljiv zbog odsjaja ili iz nekog drugog razloga, biće jedan do dva bočna, od kojih bar jedan ima ispisanu i destinaciju, ne samo broj. Ako si iza zadnje stene ili uopšte nisi na stajalištu - nisi putnik tog vozila i vozač ne bi trebalo da ima bilo kakvu obavezu prema tvojoj nameri da uđeš, ali možeš i njemu i sebi da napraviš problem utrčavanjem. Solidne su šanse da nećeš utrčavati ako nemaš pojma koji bus je napred. Da, ljudi često opravdano žure, ali žure i na drugim mestima, pa ne pravdamo pretrčavanje na crveno. Zahtev za uređenjem prometnih stajališta bi svakako bio na mestu, ali opet nema veze sa ovim. Ne bi smelo da se dešava da više od dva vozila vrši razmenu putnika tj. treće bi moralo da sačeka da se prva dva maknu i onda da odradi stanicu.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=802089#p802089:1vwc1atp je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pet Dec 11, 2020 8:02 pm[/url]":1vwc1atp]P.S.
Nek neko javi saobraćajnim preduzećima od Aljaske do Australije da treba da poizbacuju brojeve i displeje na zadnjim stranama jer ako se ovako nastavi, ljudska populacija će se desetkovati za 5 godina od silnih incidenata i pogibija.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=800501#p800501:1vwc1atp je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Dec 07, 2020 4:20 am[/url]":1vwc1atp]Ne zanima me kako je u Nemačkoj.
Pritom, ja sam iskreno podržao ovaj stav na drugoj temi, a Žika se u tom trenutku nalazio na različitom stanovištu. Par dana kasnije svi se nađosmo na drugim stranama.
@Express: U teoriji da, ali u praksi ženu koja pretrčava s druge strane ulice da uhvati autobus u tome sprečavaju jasna i nedvosmislena pravila saobraćaja. Kod displeja pozadi ti putniku šalješ poruku da je OK da trči za vozilom i da je dužnost vozača da ga sačeka, a ne bi trebalo da bude. Treba vozač da čeka nekog ko dotrčava od kioska? Npr. može da se uspostavi pravilo da vozač, ukoliko vidi u retrovizoru da iza njega staje drugo vozilo, mora da se zadrži u stajalištu dok putnici ne pređu i da se u tu svrhu koriste kamere koje pominješ. Takvo pravilo mora ići ruku pod ruku sa produžavanjem turaža i prepravkama stajališta, a nisam siguran ni da bi sve putnike obradovalo. U manjim gradovima postoje i čekanja ukrštanja tj. prolazna vremena. To u dvomilionskom gradu nije izvodljivo.