[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801998#p801998:1bv4mqhr je napisao(la):
Izmedju3i20karaktera » Pet Dec 11, 2020 1:21 pm[/url]":1bv4mqhr]A dobro, mogao sam i ja da fejspalmujem kada si ti udarnički dokazivao na par strana kako autobusi sa motorom napred redovno prikolicom ubijaju ljude. Bio čak i vizuelni prikaz, pa je lepše za uramiti. Zaboravio sam, neće mi se ponoviti idući put.
Pa što nisi?
Vidiš, ja sam uzeo, odvojio vreme i trud pa preneo na ''papir'' moju teoriju šta se desilo na osnovu tada dostupnih informacija. Umesto da poput vas par filozofa slepo nabadam, dajem kontradiktorne pretpostavke i izvlačim blesave zaključke ili se držim samo jednog mogućeg scenarija, ja sam predstavio tri mogućnosti koje su bile najverovatnije.
Ako si ti imao drukčije viđenje i pretpostavku, što je nisi izneo? Ako misliš da je moguće na neki drugi način da dete izlazi iz pravolinijske prizme (mislim na prikolicu autobusa)
spolja, a da onda magično biva usisano pod točak autobusa unutar granica te prizme, što nisi objasnio kako si tačno to zamislio? Ako misliš da ga je pusher pregazio, što nisi objasnio kako?
Nego znam ja šta je tvoj problem. Ti se gadiš svega modernog. Sama činjenica da si ovoliko istakao kako sam ja udarnički dokazivao da, pazi ovo - autobusi sa motorom napred redovno prikolicom ubijaju ljude... :laugh: mi je bliže objasnilo šta je zapravo tvoj problem. Tebe je zapeklo što se u celoj priči najviše sumnja na neki Ikarbusov puller. I još kad je došao Bender prkosnik što misli svojom glavom umesto da slepo nabada ili da sluša slepce od novinara koji ne znaju da razlikuju ni solo od zglobnog autobusa... kad si video da sam se usudio da na primeru jednog Ikarbusa predstavim kako se verovatno desilo, odma si se uskopistio.
Jer za tebe je najveća uvreda reći nešto protiv starih vozila. Što starije, to veća svetinja. Smetaju ti niski podovi. Smetaju ti motori nazad. Smetaju ti displeji. Sve moderno što se uveliko koristi širom sveta, tebi smeta. A naravno da ti najviše smeta kad se bilo koji Ikarbus prikaže u bilo kom negativnom svetlu, jer na kraju krajeva taj Ikarbus i jeste relikt vremena za kojim ti čezneš. Konkretno,
ovog vremena. Kad se u autobus ulazilo ko u šleper, kad su motori dimili i urlali ko toplane, a informacije o liniji davale bledolike rolne papira izad šajbne i nigde više. Ti da se pitaš, verovatno bi vratio i trilekse, manuelne menjače, drvena sedišta, zglobna krila vrata (zaboravih ime, eto toliko su mi bitna i korisna u ovo moderno doba...), farove sa Stojadina ili Floride...
I sve što je drukčije i sofisticiranije od tog vremena odmah u tebi budi gard i pristrasnost. A pošto je Ikarbus trenutno ostao kao jedina i najveća veza ovog i tih prošlih vremena, čim ti ga neko pomene u negativnom svetlu, odmah ti prorade emocije. Koje su toliko jake da su počele da ti mute razum, te si došao do tačke gde zaključuješ da su displeji na više strana vozila loši zato što podstiču izazivanje nesreća. Za svojih 30 i kusur godina naslušao sam se svakakvih besmislenih zaključaka i teorija, ali ovo što si ti izjavio je definitivno nadmašilo sve do sad.