Nasi vozaci ne shvataju koliko je VAZNO da pored toga sto moraju da otvaraju i zatvaraju vrata, daju migavce i sl. poprilicno je bitno da na displeju vozila stoji broj linije kao i PRAVAC U KOM IDE doticno vozilo. Hajde sto nameravamo (ali i jesmo) turisticka destinacija, ali i da nismo - zar ja moram da poznajem svaku liniju, odakle i dokle ide i da li je pravac kretanja ka jednom ili drugom terminusu??? Ocigledno velika vecina vozaca nije isla po drugim gradovima i ne shvata koliko je ta informacija bitna za turiste i sve ostale koji ne znaju sve detalje doticne linije.
ZATO, po meni, OBAVEZA vozaca bi bila da UVEK imaju tacan broj linije na displeju i ispisan SAMO TERMINUS KA KOM IDE, a ne kao sto neki rade ispisu "Zeleni Venac - Blok 45" i to drze non stop. Hajde sto pisu oba terminusa, nego sto se to ne menja bez obzira da li autobus ide u jednom ili drugom smeru.
Gde god sam bio po Evropi, svuda stoji samo krajnji terminus, nema greske da omanes smer kretanja, a da ne pricam da unutar autobusa ima najave stanica, ali to je sad druga prica koja je delimicno resena sa BusPlus sistemom.
VOZACI, ovaj post nije neka pljuvacina, vec pokusavam da dodjem do onih mnogobrojnih koji ne shvataju vaznost tacnosti podataka na displeju, da shvatite da se sa njima ne igra koliko god bile simpaticne poruke na njima, i da ce na kraju svima nama biti bolje i izgledacemo profesionalnije, A samim tim i ozbiljnije, pa onda moze da se trazi i ozbiljnija zarada.