Šta je novo?

Безбедност у саобраћају

Pre par dana i u Ovcar banji....Vozite samo polako i nikakvo preticanje, nekada i po nekoliko ludaka ide u susret
 
Пут је неопходан али и возачка култура које је све мање.

Не знам шта је са народом, полудели смо изгледа сви колективно.

Послато са SM-A920F помоћу Тапатока
 
Данашња саобраћајна несрећа, око 16 часова, на ауто-путу "Милош Велики" код Обреновца. Возач Пунта је возио у супротном смеру и директно се сударио са Хјундаием. Пунто се одмах запалио, возач погинуо на лицу места, а сувозач тешко повређен, као и путници у Хјундаиу Снимак директног судара, траје 5 секунди.

 
Путеви нам требају, али пта вреде када не знамо да их користимо.
У последње време било је више случајева вожње у супротном смеру.
Није ми јасно како на аутопуту успеју да уђу у контра смер. За то је поребно направити озбиљне маневре. Не смем ни да помислим на могућност да се негде на путу предомисле и окрену.
На оној македонској деоници раздвојених трака увек по оним кривинама срепим од некога ко би се могао окренути и кренути назад јер изостаје онај визуелни осећај аутопута.
Претпрошлог лета видео сам код Пловдива у Бугарској ауто који је на срећу полиција претходно била зауставила.
Годинама уназад подсмевали смо се вицу у ком Мујо на аустријском аутопуту слуша радио и обавештење да један лудак вози у контра смеру, на шта он, окрећући волан у слалому, каже: “Ћуј један, иљаде, болан!"
Кад уђеш у погрешан воз, све станице су погрешне.
 
Sve i da neko pogreši pa uđe u kontra smer, pa i da razumem..ali da nastavi brzom trakom umesto da beži u zaustavnu e to ne moze mentalno zdrava osoba da uradi.

Sve više verujem u teoriju druga psihologa da 30% vozača u Srbiji ne bi smelo da ima vozačku dozvolu ali je ima u nedostatku lekarskog pregleda.

Ovakve tipove treba po kratkom postupku odvesti u zdravstvenu ustanovu zatvorenog tipa dok se ne utvrdi da li su opasnost po građane. Danas vozi u kontra smeru, sutra napravi masakr.
 
Ja prosto ne mogu da verujem da je slučajno ušao u pogrešan smer. Nekako mozak odbija tu informaciju. Nekako mi je logičnije da prihvatim da je samoubica.

Inače danas je crni dan na putevima u Srbiji. Očigledno da represivne mere koje preduzima Vlada Srbije preko MUP-a i Uprave saobraćajne policije imaju sve manje efekta.

...i da,
Na koridoru X je poslednjih mesec dana pokolj. Apsolutno svakodnevno se dešavaju nezgode, neretko sa smrtnim ishodom. Koridor X je postao najopasniji put u Srbiji, ali o tome se ne priča. Valjda se smatra da je normalno da u avgustu čitava deonica od Novog Sada do Niša zakrčena saobraćajem, a gde je gužva normalno je da ima i sudara.
 
Што се тиче вожње на ауто-путу у супротном смеру највише таквих прекршаја и са смртним последицама има у Немачкој. Ове године је у априлу или мају месецу на ауто-путу код Ерфурта погинуло шест особа, сви су изгорели у оба аутомобила!
 
Треба прво прочешљати по инстаграму и тиктоку дивљаке што снимају како се мајмунишу у саобраћају и поодузимати им дозволе. Оне типа пун гас, ПГ нерад и сл.
 
Potrebno je samo nabaviti nekoliko obicnih automobila, sa kamerama i pustiti u saobracaj, i da sve snimaju.
Onda direktno ide do kontrolnog centra koji istog dana salje kazne.
Znaci debil se zalepi otpozadi i pocne da blica, ovaj ga pusti i snimi brzinu, i dodje mu cestitka.
Ovima sto snimaju davati procenat od svake naplate, da bi ih stimulisali da rade a ne da zabusavaju.
 
Po ovom drugom snimku neposredno pred udar suvozač a i vozač drže ruku napolju potpuno opušteno.
Meni ovo deluje kao namerno izazvan udes.
Takodje je zanimljivo odakle ovaj snimatelj ovde parkiran u zaustavnoj traci

1000005787.jpg



Screenshot_2023-09-04-11-56-56-498_com.zhiliaoapp.musically-edit.jpg
 
Poslednja izmena:
Po ovom drugom snimku neposredno pred udar suvozač a i vozač drže ruku napolju potpuno opušteno.
Meni ovo deluje kao namerno izazvan udes.
Takodje je zanimljivo odakle ovaj snimatelj ovde parkiran u zaustavnoj traci

Pogledajte prilog 172051


Pogledajte prilog 172050
I meni je sumnjivo odakle snimatelj na toj poziciji, i to još unapred pripremljen da snima, što bi se reklo, savršeno pozicioniran, čeka da mu auto uđe u kadar.
 
Pa možda je ovaj što snima ‚vozio normalno i video njega i prestigao ga. Pa je onda odlučio da ga snima iz zaustavne trake kako ne bi on napravio problem sa svoje strane.
 
Pisalo je u izjavi da se zaustavio u zaustavnoj da upozori vozača na suprotan pravac, na šta mu je ovaj mahnuo rukom.
 
Po ovom drugom snimku neposredno pred udar suvozač a i vozač drže ruku napolju potpuno opušteno.
Meni ovo deluje kao namerno izazvan udes.
Takodje je zanimljivo odakle ovaj snimatelj ovde parkiran u zaustavnoj traci

Pogledajte prilog 172051


Pogledajte prilog 172050
Ako je namerno ovo uradio, treba grob da mu se ne zna, kao ranije kad nekog ubicu obese. A 'kopilot', ako preživi, 40 godina robije. U vražju mater više sa ovim tipovima.
 
Kombinacija rakije i krokodila na šte srca nije dovoljna da ovo objasni.
Ujedno ova nesreća je i dokaz da ludak ne mora imati oružje da bi počinio ubistvo i da ovo društvo srlja u propast nezadrživo.
Čista sreća je ovoga puta bila da umesto belog auta nije bio recimo ekskurzija minibus sa decom ili da se samoubica nije dočepao nekog kamiona.
 
Треба пооштрити психолошку проверу за добијање дозволе која је данас чисто про форме по медицинама рада домова здравља или приватним амбулантама где се ради издавање здравствених потврда.
Такође сматрам да би требало трајно одузети дозволе регистрованим наркоманима и тешким насилницима било какве врсте, значи да се уведе и безбедоносна контрола добијања и поседовањаа дозволе.
 
Vrh