U BiH (RS) koliko znam još nije ni izabran izvođač, nije bilo ni tendera za izgradnju ove dionice. Eksproprijacija je u toku, negdje sam pročitao da je eksproprisano preko 90%. Ako je tako, bar neće biti problema da se brzo odradi jednom kad se izvođač uvede u posao. Ali ko zna kad će to da bude... Ne vjerujem da je caka, već inertnost naše birokratije ili jednostavno nedostatak para.
Za HR, pretpostavljam da misliš na dio od Gradiške prema Okučanima (a ne prema S. Brodu). Tu je zapelo kod izbora nadzora. Izvođač radova je izabran, to je Integral Inženjering iz Laktaša. Ne bi me čudilo da ovde Hrvati namjerno odugovlače, jer njima nije toliko u interesu da se ova dionica pusti, to će im smanjiti promet na A3 od Okučana do S. Broda / Svilaja.
Za HR, pretpostavljam da misliš na dio od Gradiške prema Okučanima (a ne prema S. Brodu). Tu je zapelo kod izbora nadzora. Izvođač radova je izabran, to je Integral Inženjering iz Laktaša. Ne bi me čudilo da ovde Hrvati namjerno odugovlače, jer njima nije toliko u interesu da se ova dionica pusti, to će im smanjiti promet na A3 od Okučana do S. Broda / Svilaja.