Austin Milbarge
Intermediate
- Učlanjen(a)
- 25.04.2024.
- Pohvaljen
- 883
"Uređivali smo, skupljali smo lišće" Za milion i po evra.
Zamenjeno je samo ono što je potpuno uništeno, ovo što je palo je npr poprečna betonska ploča između dva segmenta koja je držala stub rasvete, to ni pogledali nisu. Recimo da negde do Štranda ili do prvog stuba u vodi ništa nisu ni pipnuli prilikom te rekonstrukcije, a to je nekoliko stotina metara.
Pogledajte prilog 218845
Ljudi se sad uhvatili nadstresnica ko pijan plota , i neki malo svesniji utega i zatega, a realno je sve problem. Pa pocev od mosta Duga u NS koji je vidno u ozbiljnom problemu sa korozijom i oko kog se svadjaju vec 23 godine ciji je i ko je nadlezan i koji isto nema upotrebne dozvole i papire. Pancevac u bg-u koji ja vise ne znam kako stoji na sta to lici sve tamo, pa nadalje . A iskreno i ozbiljno sumnjam u bezbednost i stabilnost i svih ovih mostova i tunela sto su zidali zadnjih 10 godinaSad ce svi da gledaju gde god ima zatega, sajla ili sl vidljiva i da sumnjaju na te objekte ali ono sto je sustina je da to nije problem.
Problem je SNS korupcija, SNS bahatost i SNS bezobrazluk! Ako ih ne oteramo jedino cemu mozemo da se nadamo je da "nece valjda mene" do neke sledece nastresnice. Oni se nece popraviti, pokajati ili promeniti sto su i pokazali sinoc u Novom Sadu.
Imas dva reda kocki te su nosile reklamuRešena je misterija čemu su služile betonske kocke na plafonu, ako o tome već nije pisano ovde. Služile su da nose reklamu Novosadske Banke, nema veze sa zategama.
Pogledajte prilog 218854Pogledajte prilog 218853
Misliš ovakva grdosija od reklame je stajala samo na jednom redu kocki?Imas dva reda kocki te su nosile reklamu
A ove bliže vrhu krova su poklapa zatege
Nisu uopšte bile pričvršćene na krov, samo su stavljene. Drugi red kocki je imao ulogu protivtega i sve je bilo zajedno spojeno ovim metalnim profilima.Oba reda kocki su za reklamu, vec bilo price o tome. E sad po meni je vrlo bitno pitanje kako su te kocke i ta cela reklama bile spojene za krov sam i kako su skidane ?nalaze se skoro pa tacno iznad ankera sajli. Ako su bile nekako ankerisane i utiplane u beton, a 99% da jesu da li je pazeno da se ne diraju ankeri, kad je skidano da li su se secene ili lupane ili ? Samo predpostavljam ali ako su bili neki brezoni i srafovi u betonu koji dodiruju i naslanjaju se na ankere utega , a ti dodjes i te kocke odvaljujes i lupas i seces to sve, sigurno moze da na toliko staroj konstrukciji i to napravi problem
Zakonu o održavanju infrastrukture, koji je u pripremi, definisati nadležnost, što znači da će za svaki infrastrukturni objekat morati da postoji upravljač.
- Imate mnogo mostova, nadvožnjaka, podvožnjaka, različitih infrastrukturnih objekata koje apsolutno niko ne održava. Onda posle 10-15 godina treba da se uloži veliki novac u popravku što ne bi bio slučaj da se to na vreme održavalo, odnosno da se svake godine ulagalo po malo u održavanje.
Bilo je ovde mnogo nagađanja i dezinformacija. Što je u neku ruku i normalno jer gotovo niko sa sigurnošću ovde ustvari ne zna na koji su način sidrišta ugrađena u krov. Tako da polako počinjem da verujem da te betonske kocke nemaju direktne veze sa sidrištem.Neko je neko negde pomenuo da se krajevi zatega dodatno zaliju betonom i tako prave sidro, ali mislim da je to negde već odbačeno.
Jesu li te kocke deo originalnog rešenja kada je stanica izgrađena ili su kasnije tu instalirane za potrebe reklamnog panoa?Te kocke su sigurno jedan od značajnih faktora, jer su zadržavala đubre a onda i vodu koja je korodirala kotve ako su one bile direktno na ploči. Ai možda je razlog zašto je preživela desna gde nema kocke.
Postoje razne metode kao što je metaldetektor, ultrazvuk i rendgen.Izgleda da nam jedino ostaje da nađemo nekoga ko je gradio stanicu 60-ih.
Originalni projekat ne može da se nađe? To je neko rekao mislim. To je tek onda problem.
Može samo se nisu dovoljno trudiliIzgleda da nam jedino ostaje da nađemo nekoga ko je gradio stanicu 60-ih.
Originalni projekat ne može da se nađe? To je neko rekao mislim. To je tek onda problem.