Šta je novo?

Železnice - infrastruktura

I naravno stižemo opet do tačke gde je njemu najteže, i svi njega ubijaju.
I Farkaa i Matovic su to lose odradili pre 60 godina i eto u Rusiji je bio slican neki betonski krov i on je pao i ubio jos vise ljudi i da provere da nisu dodali staklo to bi izdrzalo jos 2-3 godine
Znaci bilo je lose i svakako bi palo samo uskoro i eto pada i Rusima i eto ginu i ljudi preko i eto mene su napali i mi nismo nista krivi

ns.gif

Na žalost snimak je isti onaj sa interneta, sniman telefonom sa monitora, a na još veću žalost, kamera ne hvata desnu stranu, koja je očigledno epicentar. Ipak, slika je smirena i ispravljena.
Uz ovo mi je došla i napomena da je brzina 50%, a da vreme broji u sekundama i 1/60 delovima sekunde.
Ako je bilo gde objavljena originalna verzija ovog snimka skinuta sa uređaja, pošaljite mi link.

Ceo događaj je trajao manje od 3 sekunde, što će reći, malo duže od groma. Apsolutnu nikakvu šansu nisu imali ovi ispod.

Kao što vidite, suzdržavam se od diskusije, jer sam mehaniku jedva položio na faksu. Samo učestvujem u opštem bolu i besu i molitvama za povređenu decu.

edit: gledam u lup već 5 minuta i osim činjenice da je krenulo sa desne strane, apsolutno ni ništa nije jasno,

Poslednja izmena:
Геолог Џајић би требало да изнесе у јавност свој извештај па да се тачно види где се налазе ти џакови и на шта је мислио.

Колико сам схватио, греде надстрешнице су биле од пренапрегнутог бетона и зато нису биле пуног пресека. Друга ствар, логично је да у доњој зони имају више арматуре јер им је улога да трпе моменат савијања на горе (јер их вуку вешаљке), а не на доле од сопствене тежине.
Ако је преднапрезање вршено заједно са ливењем стубова, то је сада велики проблем.

Ma kakav veliki problem, imam preporuku za dobre izvodjace sa iskustvom, to se malo ubusi i zategne i nece to nidje.
busi.jpg

Та галерија је морала бити изграђена као независан објекат унутар постојећег. Значи комплетно на својим стубовима и темељима, без анкерисања у изграђене структуре постојећег објекта.

I dalje ostaje najveća misterija zašto je ta galerija uopšte morala biti građena, osim da se neko ugradi za dodatni materijal i radove. Objašnjenje u nekom od projekata ili elaborata koje čini mi se kaže da se radi da bi ispod nje bili komercijalni sadržaji, radnja i trafika, je potpuno ludilo. Radnje i trafike i bilo šta se moglo ubaciti bilo gde bez bilo kakve galerije.

Vrh