Apsolutno se slažem, ni sam kao mali nisam tačno znao o čemu se tu radi, i koje opasnosti prete. Samo što je ovaj posao relativno lako da se reši, ode se u sve žive osnovne i srednje škole, održi jedan čas umesto ČOS-a deci, pusti prezentacija i objasni im se na adekvatan način, da oni stvarno to razumeju, a po meni ja bi ih takođe i malo šokirao pokazavši im određene slike nastradalih ili opekotina da se dobro uplaše i shvate kakva im opasnost preti, dok to ne vide, njima će to uvek biti APSTRAKTNO i neće obraćati pažnju na to...Mislim da je osnovni problem u edukaciji. Prosečan čovek misli da je potrebno da se uhvati za žice da bi ga udarila struja. Kontaktna mreža je pod naponom od 25 000 volti i dovoljno je da čovek priđe na jedan metar od provodnika, možda čak i manje kako bi ušao u električno polje i nastradao. Visina kontaktne mreže je 5,5m a prosečna visina vagona je oko 4m tako da je nemoguće provući se između vagona i kontaktne mreže a da se ne uđe u električno polje. To je najpre potrebno objasniti običnim ljudima a oni kasnije i deci.
Čak i da znaju da ne moraju da pipnu žicu, mnogo opet ne znaju ovo što si napisao koliko je blizu i lako da ih ubije struja, računaju da su dovoljno daleko i da su sigurni.