U ovom postu uvescu vas kroz par fotografija u prugu Beograd- Bar i njene lepote. Pisacu malo ovih dana o njoj vise na forumu, skoro sam je posetio pa sam napravio pregrst fotografija. Osim sto se pruga zaista raspada i sto nema vece zalosti za jednog ljubitelja te pruge da sve to gleda, nesto se zadrzalo i zadrzace se vecno. To je definitivno lepota ove pruge kao i krajolici kroz koje ona prolazi. Vrlo cesto sam se pitao kako su uspeli uopste da naprave prugu na takvom terenu, koji karakterise mnostvo klizista, prepreka, odrona, brda dolina i da se ona za skoro pola veka svog postoajanja toliko dobro drzala da se pocela polako predavati tek poslednjih par godina. Nazalost nista nije vecno. Jedina stvar koju bih ja voleo jeste da se u narednih godinu dana do maksimalno dve godine resi pitanje ove zeleznicke pruge, jer, bojim se da ona ne moze mnogo jos izdrzati ukoliko se nesto u nju pod hitno ne ulozi...
Evo sada fotografija, jedno kratko uzivanje u lepoj nam Srbiji
Most na granici Srbije i Crne Gore, mesto Dobrakovo:
imagen
Predsignal i ulazni signal zeleznicke stanice Vrbnica:
upload images free
images upload
Galerija na deonici Vrbnica- Brodarevo:
image free hosting
Most na Suvom.
Jedna od mnogobrojih fantasticnih prica vezanih za izgradnju ove pruge vezana je upravo za ovaj most. Most je kreiran zbog postojanja klizista ispod same konstrukicje, pa pruga nikako nije mogla da se odrzi na zemljanom trupu, jednostavno bi sklizala. usled tih pomeranja tla, doslo se do resenja da se sagradi mostic koji je prikazan na sledecoj fotografiji:
image share
Evo i jednog lokala u stanici Bistrica na Limu, voz 2123 iz Beograda za Prijepolje T.
photo sharing sites
Evo i tri da kazem "mostine"
Uvacki most, u dolini kanjona reke Uvac, godinama krasi ovu prelepu dolinu:
free adult image hosting
I dva mosta u Ribnici Zlatiborskoj. Na Zlatiboru ima preko metar i po snega.
image uploader
image hosting without registration
Toliko za sada od mene, pisem vam ovih dana jos o ovoj pruzi i prikazacu jos dosta njenih fotografija.
Sve fotografije sto ste do sada videli nastale su 8.3.2015. godine.