Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

mada, kad bolje razmislim, ta pruga će se, i ako će se, pomerati tek onda kada se uradi most kod Vinče, jer bi on trebao da bude drumsko-železnički. do tad....
 
Wile E. Coyote":a60zgzjw je napisao(la):
За војно-безбедносне разлоге сам и ја начуо. Значи, то је, изгледа, тачно.
Da li neko moze da pojasni malo ovo, kakvic su to sad vojno-bezbedni razlozi???
 
vojno-bezbedni razlozi??? :bash:

Treba neko obavestiti Sutanovca da su Austrougarsku slavni predci davno razmontirali. :grand:
 
^^ Jedino vidim ovo kao razlog :lol: Verovatno ce da ga izvade iz steka ako/kad se odcepi munze iz bg metropolitan regiona!

anzio_annie_railway_gun.jpg


Ja bih tu prugu oko kalisa odradio ovom svapskom alatkom iz drugog svijetskog koja je gle slucajnosti izlozena u vojnom muzeju na Kalisu.Samo je poteramo preko pruge i rasecka sve pragove :)

2974913169_689c7c4222.jpg


P.S.Ocekujem 2012icinu sliku sa nekom laserskom verzijom ove puce
 
Delija":22tnuhks je napisao(la):
vojno-bezbedni razlozi??? :bash:

Treba neko obavestiti Sutanovca da su Austrougarsku slavni predci davno razmontirali. :grand:
ja mislim da ce glavni udar preko drine


tandrcak, tandrcak, vreteno...
 
Sve postaje Globalno,a preko Drine više opasnosti nema, već vas sada gađaju odozgo iz dubokog svemira... ;)
haarp.jpg
 
Sad nesto kapiram.Ti za svoj nik previse gledas u buducnost,postavljas futuristicke planove gradskog prevoza po svetu,inovativna resenja u arhitekturi itd. ::)
 
Pruga oko Kališa ostaje dok se ne napravi most u Vinči. Ovim tempom znači još pedesetak godina.
 
Ја колико сам начуо (а то није од јуче, већ има томе охо-хо година), да војска не да да се размонтира пруга око Калиша због њихових потреба. Да ли ће допустити да се размонтира кад се никад изгради мост код Винче, то не знам, јер се тада није говорило о том мосту.
 
Delija":upqqsu3v je napisao(la):
Sad nesto kapiram.Ti za svoj nik previse gledas u buducnost,postavljas futuristicke planove gradskog prevoza po svetu,inovativna resenja u arhitekturi itd. ::)
Pa mora nešto da se i radi do 2012, a za posle ćemo da vidimo..:)
 
shumar":1umdrsou je napisao(la):
Pruga oko Kališa ostaje dok se ne napravi most u Vinči. Ovim tempom znači još pedesetak godina.
Jos jedan razlog zbog koga je taj most bio potrebniji od Kineza.
 
Hmm.. :/ teorija zavere se na ovim prostorima uvek pokaže kao tačna... :kafa: zapravo mi živimo u zaveri...
 
Na kraju ce ispasti da smo mi sve to sanjali, i da WW2 nije jos zavrsen........
 
Švrljam ja tako po GoogleEarthu i gledam naš Begiš, kad dođoh do Prokopa i zakoči mi se GoogleEarth da sam morao "nasilno" da ga zatvaram... Brinem se da to nije neki zlokoban znak... :|
 
Sastanak o realizaciji ruskog kredita 24. januara u Moskvi
Tanjug | 06. 01. 2011. - 13:58h
Quote:
Sastanak predstavnika srpske i ruske vlade o dobijanju kredita od 800 miliona dolara za železnice u Srbiji biće održan 24. januara u Moskvi, najavilo je danas Ministarstvo za infrastrukturu, a ministar Milutin Mrkonjić kaže da će do tada biti pripremljen veći deo projekata po ruskim standardima.

Mrkonjić je posle razgovora sa ambasadorkom Srbije u Rusiji Jelicom Kurjak izjavio da će projekti biti pripremljeni za ekspertski sastanak onako kako je to tražila ruska strana.

Kurjak je obavestila ministra za infrastrukturu o nepromenjenoj zainteresovanosti Rusije da se realizuje ruski kredit, dok je Mrkonjić ambasadorku informisao o pripremi dokumentacije za projekte revitalizacije pruge Beograd - Bar, završetak izgradnje Beogradskog čvora i pruge od Valjeva do Loznice, navedeno je u saopštenju.
 
JohnnyLee":1l4bie85 je napisao(la):
BDŽ postaje holding kompanija. kada li će ovi naši nesrećnici to da urade?
Ako će ovi naši to da rade onda bolje da ne rade. Ako urade kao što su planirali, po modelu koji se svuda pokazao loš, ne znam kako bi kod nas bio bolji. Raspašće se železnica za tren oka.
Crnogorske železnice su transformisane i od novog reda vožnje su ukinuta dva voza, Subotica - Bar - Subotica i Beograd - Bar - Beograd, zato što ŽCG putnički prevoz ima dve ispravne elektro lokomotive!!!
 
Koje su to vagone remontovali? Ako misliš ma one putničke to je žali Bože para. Bolje da su 10 sredili komplet kako treba nego 100 traljavo kao ove!
 
Vrh