Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Проблем је ваљда и скретање лево. Ал свакако то све може да се уради за 14 дана. Укратко их баш брига.

Проблем је ваљда и скретање лево. Ал свакако то све може да се уради за 14 дана. Укратко их баш брига.
Ako je to problem,onda je kontaktna mreža trole na Slaviji,pored tramvajske čudo kojeg nema ni u Japanu.
A i neki od putnika su da ne napišem šta i pored urađenog pešačkog prelaza i ograde da se ne pretrčava Bulevar na stanici prvoj ka Banjici to rade.

Poslednja izmena:
Nikakvo dodatno zakrčenje kroz Deligradsku ili Resavsku nije potrebno, sada je već nepodnošljivo stanje bez javnog prevoza. Na toj novoj transverzali i saobraćajnicama severno od Prokopa treba napraviti tramvajski koridor i spojiti ga dole na Mostaru kod Radison hotela. Tako se otvara mogućnost da se neke linije preusmere preko Prokopa.

Screenshot 2025-11-12 at 11.54.46.png

Pitanje, da li se ocekuje da 18, 17, 70, 46 i 55 staju dole na novoj petlji ispred ulaza? Ako se to ne uradi, to prosirenje nema nikakvog smisla onda.

Plus da spuste trole dole, to je vec pola grada pokriveno direktnim linijama do Prokopa...

Dakle ako sam dobroo razumeo, nećemo nikakvo novo zakrčenje ionako je već sada tesno i neprohodno, ali hajde da provučemo tramvaj tuda i posle po brdima i padinama jer će svima biti bolje kad se i oni uguraju tu.

A posebno kad stanu i naređaju se tu...
c21a090cf7058fa8027c9751a40a4d20.jpg

A i tramvaji su inače tiši od trolejbusa...
Pogotovu ovi u Beogradu i po Beogradskim šinama...

Nikakvo dodatno zakrčenje kroz Deligradsku ili Resavsku nije potrebno, sada je već nepodnošljivo stanje bez javnog prevoza. Na toj novoj transverzali i saobraćajnicama severno od Prokopa treba napraviti tramvajski koridor i spojiti ga dole na Mostaru kod Radison hotela. Tako se otvara mogućnost da se neke linije preusmere preko Prokopa.

Pogledajte prilog 257938
Aarau
Berlin
Madrid

Beogradu trebaju ovakva rešenje, pogotovu za ovaj deo kroz klinički.
Tj kao što je Terazijski tunel.

A kad spomenuh Madrid, možda bi mogla negde i podzemna okretnica da se napravi - znam da nije tema al sam se sad setio pa da spomenem i taj fenomen...

Vrh