Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Fotke su od sinoc.

Sredjuje se zelenilo

IMG-0907.jpg

Privremeni ulaz

IMG-0908.jpg

IMG-0911.jpg

IMG-0912.jpg

Nazire se konacan izgled

IMG-0909.jpg

Plocice se vracaju u prvobitno stanje

IMG-0913.jpg

Radi se vredno i u 21h

IMG-0914.jpg

Hah, danas izlazimo iz BG:VOZ-a i jedna kovrždžava putnica krene stepenicama koje su u ovom slučaju bile otvorene (iako je naravno prolazak zabranjen) i ja krenuh za njom kako iz nade da su ovi prolazi konačno otvoreni tako i iz razloga što volim kovrdžave žene! (zezam se malo.;):))
No, ja ne žurih stepenicama, a ženska nestade u brzini, da bude još grđe videvši mene kako se penjem krenuše i još 10tak ostalih putnika iza i izbismo gore.
A gore "op, trt gevezn zajn", šta sada? Razmišljah prvobitno da skrenem levo i uđem u staničnu zgradu da bih je uslikao, ali odlučih da izađem iz zgrade desno, da sam imao reflektujući prsluk bogami možda bih i ušao.:)

Evo kako izgleda hodnik u koji smo izbili gore, levo se skreće za stanični hol, u sredini je lift (?) i desno, odnosno iza, se izlazi iz objekta.
20231006_142128.jpg

Ovde smo se već izvukli napolje nekako.
20231006_142200.jpg

20231006_142201.jpg

Ulazi u zgradu.
20231006_142217.jpg

20231006_142219.jpg

Jedino što mi se ne dopada jeste ovaj usamljeni čirilićni naziv stanice, nekako sam bezveze izgleda.
20231006_142254.jpg

Sve u svemu baš mi se dopada stanična zgrada, malo čudno izgleda ovako usamljena, ali dobro rešiće se i to uskoro, za sada izgleda kao samo jedan deo neke slagalice.
Evo malo i fotki sa civilne strane, uživajte.:)
20231006_142357.jpg

20231006_142429 (1).jpg

20231006_142459.jpg

20231006_142545.jpg

20231006_142640.jpg

20231006_142645.jpg

Evo i u noćnom ambijentu, Kopte i ja smo bili izgleda u sličnom terminu, doduše ovde koristih legalni izlaz,:ROFLMAO:
20231005_192718.jpg

20231005_192744.jpg

20231005_192926.jpg

Takođe, završeno je sređivanje ulice Dragana Mancea.
20231006_142820.jpg

Sve u svemu toliko od mene i ovo je bilo neplanirano, ali eto iskoristih šansu da opalim koju.
Takođe, izbegavajte WC kod blagajni dole, naime iz pisoara urin ne ide u kanalizaciju već u punu kofu ispod, koju vi "de facto" gledate, užasno i traumatično iskustvo!:oops:

Trebalo je prvo graditi metro liniju 3 po onom planu: Aerodrom - železnička stanica NBG - Ušće - Zeleni Venac - Trg Republike - Skupština - Slavija - KCS - Prokop - Voždovac - Vidikovac - Bele Vode - Makiš. Linija 1 je i ovako nelogična i teško da će bilo kakvo budženje tu pomoći.

Poslednja izmena:
Jedno vreme se spominjalo da se onaj prolaz koji je u stanici Prokop ostavljen za budući metro ne može iskoristiti. Nisam čitao detalje. Da li je to istina i o čemu se radi?

Jedno vreme se spominjalo da se onaj prolaz koji je u stanici Prokop ostavljen za budući metro ne može iskoristiti. Nisam čitao detalje. Da li je to istina i o čemu se radi?
1. Peroni su dužine 75m, dok su stanice koje se projektuju trenutno dužine 100m
2. Pravac koji vodi u brdo iz stanice udara u ankere koji su tu da bi obezbedili klizište

Zbog toga bi morala nova stanica ispod ove da se uradi

Људи који коментаришу тај видео углавном нису путници ни железнице ни ЈГП и њима је битно само да је ново, само да се ради-гради.

1. Peroni su dužine 75m, dok su stanice koje se projektuju trenutno dužine 100m
2. Pravac koji vodi u brdo iz stanice udara u ankere koji su tu da bi obezbedili klizište

Zbog toga bi morala nova stanica ispod ove da se uradi

1. Peroni mogu da se nastave na most za tih 25m bez problema.
2. Zar ankeri (iako kosi) nisu ipak iznad nivoa predviđenog tunela? Je l' postoji neki plan gde su ucrtani?

Има ли логике да су 1996. знали за те анкере подзиде и опет одлучили да улупају тоне бетона за касету метроа?

Zastrašujuće je koliko ljudi u komentarima ispod ovog videa navija za ukidanje trolejbusa i ocrnjuje anketu...
Ljudima je dosadilo da slusaju gluposti kako nista ne valja a dobijamo ovako prelepe stvari.

Ja sam odusevljen cinjenicom da ce Prokop biti konacno zavrsen!!! Neverovatno!
Konacno se neko uhvatio da radi nesto u ovoj zemlji.

Naravno da ima a ni ankeri nisu te dubine. Naravno da ima a ni ankeri nisu te dubine. Nije ni tacno da je metro kaseta duzine 75 m, komotno ima 120 m. Sirina perona je 11,5 m ima ih cetiri te sirine 4 puta 11,5 je 46. Sirina Koloseka neznam tacno ali ako uzmemo 6 m puta 5 je 30 m, pa vec imamo 76 m duzine perona u donjoj skici sa ucrtanom kompozicijom.

Prokop_transect_N-S.jpg

CIPov transekt stanice negde iz 2016.

Ljudima je dosadilo da slusaju gluposti kako nista ne valja a dobijamo ovako prelepe stvari.

Ja sam odusevljen cinjenicom da ce Prokop biti konacno zavrsen!!! Neverovatno!
Konacno se neko uhvatio da radi nesto u ovoj zemlji.
I ja sam oduševljen što je završena stanična zgrada,ali mi se ne dopada činjenica da nisu u stanju da povežu stanicu gradskim prevozom sa ostalim delovima grada,a da ne pričamo o činjenici da su to trebali da urade kada su prvi put otvorili stanicu.

Poslednja izmena:
Danas je @solecar oko 9.55 imao uključenje na N1 u vezi peticije Povežimo Prokop. Biće i sutra gostovanja na drugim televizijama.
Nije lak posao da objasnimo javnosti zašto nam trebaju trole, više polazaka buseva i prva linija metroa na Prokopu, ali ćemo uspeti u tome. :gobb:

Poslednja izmena:
Vrh