Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Svez info od majstora na terenu, nosaci travelatora su trajni. Bice ofarbani, a zatim i necim pokriveni.

Radi se na sve strane, deo gde su perioni ce morati da se umije nakon svih radova.

IMG-0853.jpg
IMG-0854.jpg
IMG-0855.jpg
IMG-0856.jpg
IMG-0857.jpg
IMG-0858.jpg
IMG-0859.jpg
IMG-0861.jpg
IMG-0862.jpg
IMG-0863.jpg

Извињавам се ако сам пропустио, када ће монтирати 1. и 2. колесек?

Да је уграђен травелатор целом ширином отвора предвиђеног за травелатор, још би носач на нешто и личио. Овако је стварно лудило мозга.

5 minuta izjava Stanisavljevića iz Infre. Samo za najveće fanove.

Svez info od majstora na terenu, nosaci travelatora su trajni. Bice ofarbani, a zatim i necim pokriveni.

Radi se na sve strane, deo gde su perioni ce morati da se umije nakon svih radova.

IMG-0863.jpg
Ударац главом па право под воз на оверу Да не причам о томе што се у овој зони "безбедни" део перона сужава на неких 120цм. Плоча са припадајућим стубовима је у старту лоше испројектована. Тадашња грађ. и пројектантска оператива (част изузецима) се ушушкала у сигурност класичних армирано-бетонских конструкција па их је трпала и где треба и где не треба. Овде у централној зони због метро касета морали бетоном да премошћују али све остало је требало боље, лакше, комфорније.

Ово не сме да прође технички пријем и добије употребну дозволу. Дај неки приговор да уложимо званичним путем!

Poslednja izmena:
Ako nedajbože, udari neko glavom i stropošta se na šine, 46 lajkova na Beobildu dobiće degenerik koji napiše da je sam kriv jer nije pazio.

Hajde ovako: Ja sam visok skoro 2 metra. Propnem se na prste. Ako ljosnem glavom, lično sastavljam pismo Infri i Vesari (ako poživi kao ministar do kraja meseca). Poneću i kameru.

To nećeš drmnuti samo glavom nego i telom/grudima, greda je na oko 1.6m. Najveći problem je za decu i niže ljude kojima je greda direkt u glavu, dok telo po inerciji nastavlja dalje.

Posto ce greda da se pokriva necim, pretpostavljam da ce biti uocljivija tj. nadam se da ce na ivice da stave crno zutu traku.

Čekaj, je li stvarno neko misli da su napravili travelator za ljude ispod 164 cm, u zemlji gde je, naročito muško, stanovništvo natprosečne visine? Mislim, koliki god da su retardi u SNS javnim preduzećima, toliki id*** teško da jesu.

Juče kod skupštine na semaforu neki par čavrlja i dođoše do teme kako do Prokopa, jer su išli 36com, a nisu znali gde da je opet uhvate.
No, na njihovu ogromnu sreću naleteše na dobrog čoveka i ja ih usmerih na trolejbuse, a eto da nije bilo mene ko zna kroz šta bi sve prošli.

Ne krivim ih što nisu znali, sa stanice u Prokopu nemate nikakvo usmerenje ka Trolama, nikakav piktogram ili bilo šta.
Prvu stvar koju vidite jesu autobusi ispred i mnogi se "upecaju" i uđu u njih ne znajući da imaju bolju soluciju. A ne radi ni Google Transit trenutno.

Zaista nadležni bi mogli da se malo više potrude da trole postanu vidljive sa odgovarajućim oznakama iz pravca stanice, to je najmanje što mogu da urade u trenutnoj situaciji.

Vrh