Posle nešto više od 2 meseca eto opet od mene mini reportaže sa Prokopa.
Došao sam malo kasnije nego što sam planirao, pa je sunce već bilo zašlo, inače mnogo je lep pogled na zgrade okruženje sa akcentom na "Skyline".
Pogled je obećavao još pre 2 godine..
Da se vratimo na staničnu zgradu.
S obzirom da je nebo bilo jako lepo i boje na staklima stanice su se isto tako lepo presijavala, sada kada razmislim, možda su mogli da više forsiraju stakla na staničnom objektu nego brisoleje.
Silazimo dole.
Pothodnik, prilično širok, no veoma dobro pazite gde izbijate, naime u zadnjem pothodniku ka Novom Beogradu bio je izlaz ka 10. koloseku, ALI kada sam počeo da se penjem video sam iznad sebe grede, kada sam se popeo sa druge strane uvideo sam da je bio ograđen spolja, ali iz pravca pothodnika NE! Jednostavno nedopustivo!
Fotografija sa vozom za Merdare, stanovnici tog kraja ovaj voz mogu samo na fotografijama da gledaju.
Ova komedija od 2. znaka.
Liftovi.
I opet se vraćam na stanje perona, staze za slepe su skroz oštećene ili ih nema uopšte, bez zezanja, ako poznajete slabovidu osobu recite joj da ide sa pratiocom, jer na dosta mesta postoje ogromne bare, rupe itd.. Za njih ova stanica trenutno nije bezbedna.
Sramota da ovako izgleda peron na kojem pristaju putnički vozovi, ako su već nesposobni da uklone šut neka prebace vozove na druge koloseke.
I sada travelatori.
Novi prikaz displeja koji je dosta bolji u odnosu na prethodni, tu je i novi (prijatniji) ženski glas, ali primetio sam da se koristi i onaj stari.
Ove metalne grede oko koje se pokrenula diskusija su iste ili barem identične kao one na liftovima što mi govori da nisu privremene, a i kako su fiksirane mislim da je jasno da su tu za stalno.
No, stanični peroni i pothodnici su devastirani radovima što je sramota, moraće da se uskoro uhvate u koštac sa time i da vrate sve u stanje kako je bilo.