У тој улици има добра кафана "Стари млин", са добром кухињом, бар док сам одлазио. Бризле (јагњећћће, телећћће) су им биле савршене. Морам да признам да нисам био одавно.I ova simpatična tabla, koju sam nedavno uslikao, će verovatno da ode u istoriju kada se okolina bude urbanizovala. Ali eto, neka ostane za uspomenu
Pogledajte prilog 150596
@bobcat
Ideja je bila da idu direktno celicni stubovi, ali se ispotavilo da betonska ploca nema odgovorajuce tehnicke mogucnosti za tako nesto pa su morali da postave betonske portale.
Информација од инвеститора а који се позива на студију грађевинског факултета. Постојећа плоча не задовољава модерне динамичке услове тако да за све што се гради на плочи мора да се претходно изради нови конструктивни појас (ови централни бетонски рамови, и "темељне" траке на боковима станичне зграде) који би примио те потенцијалне динамичке силе (земљотреси, евентуално вибрације возова).Odakle je ova informacija?
Ako je to tačno, i dalje ne vidim zašto su pravljeni betonski portali, mogli su da naprave bazu od metar iznad ploče, a ne portale od četri metra.
Da, jasno... Koji kod razlog bio činjenica je da gradilište napreduje neverovatnom brzinom. Iskreno, nemam ništa protiv što se kako ti kažeš "ploča poklonila" privatnom investitoru tj. " PSP-Farmanu", kada država nije bila u stanju da samostalno završi započeto. Bolje i tako, nego još narednih 50 godina stajati na istom mestu.Pa kad ti neko pokloni onoliku ploču i još ogroman plac u Novom Beogradu naravno da ćeš gledati da što pre odradiš ovo.
Информација од инвеститора а који се позива на студију грађевинског факултета. Постојећа плоча не задовољава модерне динамичке услове тако да за све што се гради на плочи мора да се претходно изради нови конструктивни појас (ови централни бетонски рамови, и "темељне" траке на боковима станичне зграде) који би примио те потенцијалне динамичке силе (земљотреси, евентуално вибрације возова).
Нисам стручњак за грађевину, али могу да коментаришем оно што видим. Мени се чини да подизање косих стубова на "портале" има првенствено визуелни и практични ефекат.Jasno mi je to što rade okolo, ali ovde mi nije jasno i voleo bih ako neko stručniji može da narodskim jezikom objasni šta se dobija portalima?
Ti koji ne zavrsavaju Prokop su isti oni koji poklanjaju Savamalu i parcele i ploce, itd. i ukidaju voz radi njihovog bus prevoznika...Израчунај ти колико смо ми изгубили незавршеним прокопом сваке године и генерално промашеним пројектом.
Знаш како нас брига за поклоњену парцелу Груји кад ова држава одавно није способна да уради било шта на нормалан начин и без огромне пљачке.
На примеру пруге до Панчева видимо како то функционише. Узмемо кредит, пукнемо 100 милиона на реконструкцију пруге а онда ти укину воз да Панчева и још те рекетира приватни бус превозник.Дакле, штета вишеструка, тотална, нема никакве компезације за јавни интерес. Само пљачка и рекетирање народа!
Gruja nije privatnik, on je drzavni projekat, dobija parcele, gas, itd. za dz ili skoro dz pa skupo prodaje i deli sa ekipom, bez ikakvog rizikaДа није ушао приватник у ово ми за живота не бисмо видели готов Прокоп, то је извесно. Просто их не занима било шта што би служило народу а по гласању се види да смо ми ок са тим. Та парцела на НБГ-у је мала цена за станицу. А право грађења на плочи је у тржишном смислу можда и већи терет за Грују јер он улази у одређени ризик а држава тиме само добија. Пословни људи ће ту вршити дневна путовања и ругло од плоче ће коначно бити замењено нечим пристојним.