WLABmz » Uto Okt 19, 2021 1:43 pm[/url]"]Мислим да смо сви овде сведоци досадашњих времена где је све живо и неживо уцртавано у планове, ти планови усвајани, незнатан део решења из тих планова спроведен, а већина није спроведена. Затим долази нови план који се усваја, пола тих старих решења одбацује, додају нека нова решења, незнатан део тих решења се спроведе, већина не спроведе и затим иде опет нови план и тако у круг...
Елем, оно што ме фасцинира је то да, иако раније су сви били свесни
да су ти планови листа жеља, док су могућности много мање, сада одједном сви мисле да ће се ти сви планови у потпуности остварити. Неће! Хоће један мањи или већи део, јер мора да се нешто отвори пред изборе, али гро неће.
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=891157#p891157 je napisao(la):
Пантограф » Uto Okt 19, 2021 12:16 pm[/url]"]Предвиђено је проширење станице НБ за 2 колосека, и то је довољно. Сетим се моје омиљене пролазне станице, Брисел Централ, подземна са 6 колосека, која опслужи 250.000 путника дневно.
Али урбанистички, ж. ст. Нови Београд није ж. ст. Београд. И не може никад да буде.
У Новом Београду су за обављање саобраћаја довољна 2 колосека, с обзиром да су сви возови пролазни, да није предвиђено претицање возова, за шта нема ни потребе с обзиром на близину терминалних станица Земун и Београд Центар. Тек ако изграде планирану пругу за Аеродром и возови буду терминирали на Новом Београду, као што је планирано, онда ће бити потребна 4 колосека и ето тај пети као резерва. Тек уколико буду планирали још неке линије да терминирају на Новом Београду, онда доградња додатних колосека има неког смисла. Овако ће само зврјати празни. Терминирање возова на Новом Београду нема неког смисла, с обзиром на близину Земуна и Београд Центра. Чак ми и ова планирана линија Нови Београд - Аеродром нема смисла, много би логичнија линија била Карабурма - Аеродром.
lukakaludjerovic je napisao(la):
Stvarno ne razumem, da li namerno trolujes ili stvarno verujes da postoji i promil sanse da ce se BnV rusiti??
Што се уопште пакћеш са човеком? Нико га не схвата озбиљно.