overdrive
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 11.07.2021.
- Pohvaljen
- 1.209
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=887793#p887793:dtscgkfd je napisao(la):Astrotrain » Sub Okt 09, 2021 3:03 pm[/url]":dtscgkfd]Ја заиста не разумем око чега је толика драма на овом форуму са тим Прокопом. Његова примарна улога је да буде железничка станица, што значи да се на то место циљано иде да би се укрцало на воз или са њега сишло. Не видим зашто је онда неопходно да то буде некоме толико "успут", као да путује возом као градским превозом неколико пута дневно. Да, потребно је учинити га лакше приступачним и боље повезаним са још неке стране и још неком линијом ЈГП-а, и верујем да ће то бити у неком тренутку учињено и проблем решен. Није намера никада ни била да Прокоп буде примарно станица градске и приградске железнице већ даљинског саобраћаја. Бар сам ја тако схватио, можда и грешим.
То место је неприступачно и ниједна линија јавног превоза, сем оног 36 и 38 не иду туда. Погледај колико људи се вози тим аутобусима. Погледај колико људи је било у возилима која су прочазила поред главне станице. Погледај колико је људи туда пешице пролазило. Цео град се практично ту сливао и пролазио.
Станица не може да буде неприступачна и забачена. Она мора да буде лако доступна свима и да се налази на месту које сви знају. Нигде у свету, осим у Тирани и сл. местима не постоји станица ван центра главног града. Ајде нека буде и Подгорица делимично, али и то је боље решење од овог.
Лаж је да је прокоп био станица са Беовоз све време. На њему су стајали и возови који су ишли за Црну Гору. То што новине и медији пишу, није истина. Београд Центар је имао и међународни саобраћај. Чињеница да после 50 година људи не знају где је, много говори о томе где се налази.