Šta je novo?

Železnička Stanica Beograd Centar, Prokop - [ Železnica ]

Можда тако што ћеш размислити како даље? Ништа док се мисли не доведу у ред.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886163#p886163:1ss6oin1 je napisao(la):
solecar » Pon Okt 04, 2021 12:19 pm[/url]":1ss6oin1]Kako izjava "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" konkretno rešava probleme koji postoje a koji su se nagomilavali decenijama?

Ја сам први питао. Шта приморава градску или републичку власт да усвоји нечију примедбу? Ако ја напишем да нешто не ваља и то пошаљем, зашто би они то морали да усвоје и које последице сносе ако не усвоје?

Ja sam ponovio pitanje koje sam postavio pre nego što si ti postavio tvoje.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886164#p886164:26d0a7cx je napisao(la):
Пантограф » 04 Okt 2021 12:25[/url]":26d0a7cx]Можда тако што ћеш размислити како даље? Ништа док се мисли не доведу у ред.
Nekad je potrebno dati i neku ideju da bi te misli mogle da se dovedu u red.

Моје питање је одговор на твоје "зашто не подносите примедбе и пријаве". Као што сам већ рекао, озбиљне установе, састављене од низа стручњака, попут Грађевинског факултета и других, поднеле су своје примедбе. Ако онај ко одлучује о примедбама то ради по правилима струке, онда је свака следећа примедба сувишна. Опет, ако не одлучује на основу правила струке, поново је свака примедба сувишна, јер се истом ништа не постиже.

Дакле, сада да поновим још једном: Шта приморава градску или републичку власт да усвоји нечију примедбу? Ако ја напишем да нешто не ваља и то пошаљем, зашто би они то морали да усвоје и које последице сносе ако не усвоје?

Неко треба да ревидира диоптрију, а неком треба поништити или ревидирати отпусну листу...

Занимљиво је и ово да железница мора да се исели из баре и мочваре, али да неколико хиљада људи ту заправо може или мора да живи.
Sa koje li si ti planete pao da mi je znati..
Dobro je da si prihvatio uopste da je tu bila bara i mocvara, i to je neki pozitivan korak..
Hej čoveče, pa to blato je bilo minirano! Vadili su eksplozivna orudja iz proslih ratova posle 70 godina! Pobijali su stotine i stotine fundirajucih sipova da bi uopste moglo da se bilo sta gradi tamo, da ne bude vise mocvara.Pa na kraju krajeva i da nije bila mocvara, drugi je dosao i dao pare da se tu gradi.Drugi! Ne ja, ne ti, INVESTITOR. Dok on nije dosao bomba 250 kila ti je lezala u zemlji, toliko o iskoricenosti tog prostora.I naravno, arapinu ili odakle god da je smeta da gleda teretne zardjale kompozicije u samom centru..A to ces se ti i svi sloziti.. sto mi nismo uredili taj deo dok investitor nije dosao? Pare! SVE se oko njih vrti! Drzava hoce da zaradi, hoce da uzme porez, hoce da se obrce kapital.Ti i tebi slicni sto hoce Filharmoniju i park tamo, ne kapirate da to NE DONOSI PARE! Da smo imali, dosad smo mogli 1000 puta ,ako nista barem da uredimo teren, RAZMINIRAMO! Gusteri i zmije su se tuda kotili, bilo ruglo ,javno mesto za narkomane i prostitutke, šljunak istovarali, PA STO TADA NISI dosao i poceo polako, lopatu po lopatu, barem neka radna akcija ,da se pokosi ako nista.Ne nego eto sada kad neko iskoristava tu sikaru e sada cemo da kmecimo i kukamo! Osnovna infrastruktura je tek sada skoro pustena u rad! Hej! Voda struja i kanalizacija je sada 2020-ih STIGLA U TAJ DEO GRADA! Neko drugi je pre i mene i tebe razmisljao o Beogradskom cvoru.Godinama se vagalo , dok je Beograd na Vodi bio jos misaona imenica, daleka buducnost, da je u Prokopu buducnost zeleznice. I sada treba da kukamo sto se izmesta nesto dogovoreno jos pre 30 godina?Daj leba ti ,vrati se u realnost!Razlog sto je taj deo tu sada moguc za stanovanje je sto je neko tu mocvaru
konacno uredio!

Не знам одакле прво да кренем јер је ово све некако без смисла и реда.

Пре свега, паре постоје, али су проблем приоритети. Нико не може да ме убеди да постоји новац за СП у кошарци, Еуровизију, Универзијаду, највећи пилон на свету, фонтану на Славији, национални стадион, јелку и др. ствари без којих се увек може, а да за главну станицу и вагоне тог новца није било и да га не може бити. Новац за станицу вероватно постоји и данас, али се троши на нешто друго.

Што се тиче вагона, локомотива и радионица, то је све требало средити или купити ново, а не уништити. Једног дана, споменик Стефану Немањи ће морати да се реновира. Предлажем да се исти запусти неких 10-20 година и да се онда исече у фурду. Слична предлог имам и за фонтану на Славији. Да се не чисти и не оправља, а кад потпуно стане са радом, да се у њу баца ђубре. Да не испадне да правим дискриминацију, исто решење имам и за објекете који су сада изграђени. Када лифтови стану, да се изваде и терају у Железник под бренер, када крене да прокишњава, нека цури до приземља и све тако док не постане неусловно за живот. Након тога га очистити као и претходно - све на гомилу.

Овде је изнета чињеница да држава хоће да заради, а недавно је објављено да је БНВ у тешком губитку. Ко ту добија, а ко губи ти не знаш, а не знаш ни ко улаже ни колико, тако да немој да причаш нешто што није тачно.

Што се филхармоније тиче, не знам где си прочитао да ја и мени слично то желе, јер ја никада нисам ишао у филхармонију нити желим то да посећујем. То што други причају, не односи се на мене и ја не тражим да се то гради у Београду, ни ту ни на неком другом месту.

Што се наркомана тиче, посети министра полиције и питај га откуд дрога у нашој земљи. Питај због чега то постоји на улици и како да се реши. Ако већ разговарамо о лопати, предлажем ти да одеш до Винче и тамо да откопаш оно ђубре и угасиш дубинске тачке усијања које доводе до непрекидног пожара и сагоревања смећа, пошто ти ђубре и прљавштина сметају.

Изјава да је коначно стигла струја у тај део града, заједно са канализацијом и водом је лаж, јер је станица, као и пошта поред ње, имала и воду и струју и канализацију. Када бисмо били искрени, навели би да прљавшита из БНВ-а иде директно у Саву, без прераде, што је далеко горе од неког гуштера или змије која пуже уз обалу реке.

За крај да додам да свака експертиза и сваки стручњак има своју цену, па тако имамо прорачун да је јефтиније и боље да воз не саобраћа од Београда до Панчева.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886174#p886174:2b2q0gnj je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 12:43[/url]":2b2q0gnj]Моје питање је одговор на твоје "зашто не подносите примедбе и пријаве". Као што сам већ рекао, озбиљне установе, састављене од низа стручњака, попут Грађевинског факултета и других, поднеле су своје примедбе. Ако онај ко одлучује о примедбама то ради по правилима струке, онда је свака следећа примедба сувишна. Опет, ако не одлучује на основу правила струке, поново је свака примедба сувишна, јер се истом ништа не постиже.
Da li se izjavom "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" nešto postiže i konkretno rešavaju problemi koji postoje a koji su se nagomilavali decenijama? Ne.
A zašto se onda to ponavlja i preko granica iznemoglosti? Pa sad nije baš preko granica iznemoglosti...

Da li je veća šansa da se izjavom "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" konkretno reši neki problem od svih onih koji postoje a koji su se nagomilavali decenijama ili ako predaš nadležnima konkretan predlog sa mapom kako vidiš rešenje (naprimer) proširenja tramvajskog podsistema?

Зашто онда ти пишеш било шта, ако то не може ништа да промени? Зашто пишеш аутобусима, линијама, зградама итд. на овом месту, уместо да сачекаш прилику и пошаљеш примедбу надлежној служби, органу или установи?

Веома просто.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886192#p886192:4gof5kgv je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 13:20[/url]":4gof5kgv]Зашто онда ти пишеш било шта, ако то не може ништа да промени? Зашто пишеш аутобусима, линијама, зградама итд. на овом месту, уместо да сачекаш прилику и пошаљеш примедбу надлежној служби, органу или установи?

Веома просто.
Možda je to tako zato što neko ne čita ono bitno što sam pisao.

Kada je bila aktuelna Nova mreža linija, pisao sam primedbe DJP i razgovarao sa ljudima iz iste, i na kraju bio proglašen Vukšinim čovekom i nekim ko to radi iz ličnog koristoljublja.

Kada je bilo aktuelno završavanje saobraćajnice koja povezuje Dragana Mancea sa Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, pored južnog (trenutno glavnog) ulaza u Prokop, poslao sam nadležnima predloge za preusmerenje (produženje) linija preko Prokopa. Usvojen je predlog za liniju 34.

Kasnije sam pisao nadležnima da se radno vreme linije 36 produži sa 20h na 23h, jer dosta vozova dolazi posle 20h. Rad linije produžen do ponoći.
Pisao sam da se noćna linija 48N preusmeri trasom dnevne linije 41, uz spuštanje do Prokopa, obzirom da joj se trasa 100% poklapa sa 47N i kako bi se omogućila veza sa vozovima koji kreću / pristižu već od 3h ujutru. Uvedeno je da linija 36 kreće ujutru od 4h, umesto u 6h.

Pisao sam DJP da se uspostavi stajalište Ortopedski zavod "Rudo" za linije 34 i 36, kasnije i 38A, u smeru ka Prokopu. Iako sam bio prebacivan na opštinu po tom pitanju kao nadležne i nazad na DJP, nisam odustajao. Na kraju je isto stajalište i uspostavljeno.

Pisao sam DJP više puta vezano za pojačanje linije 34, jer od kako je produžena 34 na Senjak, tako su počele da se stvaraju gužve, a linija saobraćala sa 2 autobusa kao i u vreme kada je išla do Prokopa, tako da je umesto na 25 minuta saobraćala na 35 radnim danom, a vikendom na 70 minuta. Spominjao sam i loš uticaj na stanovnike Lisičjeg potoka, kojima je ovo jedina linija. Na kraju je linija pojačana sa jednim vozilom, kako radnim danom, tako i vikendom.

Pisao sam nadležnima i u vezi bahatog vozača na liniji 34 koji je preskako stajališta i nije hteo da otvora vrata na stajalištima, uprkos povicima ljudi da stane, naglo kočio i preoštro ulazio u pojedine krivine i sl. Nedugo nakon toga je bio sklonjen sa linije 34.

Dao sam i konkretan predlog za stajalište linija 38L i 70 u zoni Plavog mosta, koje je kasnije usvojeno.

Pisao sam drugim nadležnima da se srede prilazi, rampe za kolica i stepeništa oko Hajd parka, koje svakodnevno koriste majke sa decom u kolicima ili sa malom decom koju vode u obližnji vrtić ili stariji ljudi prilikom odlaska u šetnju parkom. I to je bilo sređeno.

Bilo je tu još stvari koje sam pisao nadležnima, neke sitnije (tekuće) su rešavane, a neke nisu, dok su neke nakon "natezanja" ipak rešene.

Sada sam dao konkretne predloge izmene i dopune šinskog sistema, kao i za trolejbuski podsistem, što sam preneo i na forumu, pa videćemo šta će biti od toga. Za trolejbuse su mi rekli da ta mapa koju su dali nije njihov konačan predlog, nego samo skica predloga i da on ne znači da će stvarno tako i biti.

Шта мислиш, да ли таква примедба може да спречи рушење жел. станице или изградњу метроа?

Jbt gde ode sve ovo... A cela stvar je većinski nastala samo zato što su pojedinci pokušali da falsifikuju i prekrajaju istoriju i sećanja. Ne dajte im municije. To je cela suština. A Prokop neka ga tu gde jeste, niko nije rekao da treba da se ruši i da ne treba da se iskoristi što je moguće bolje. Rečeno je samo da se prestane sa izmišljanjem i dezinformisanjem.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886224#p886224:3epxweu1 je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 14:28[/url]":3epxweu1]Шта мислиш, да ли таква примедба може да спречи рушење жел. станице или изградњу метроа?
Šta misliš, da li izjava "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" može da reši problem pogrešnosti Prokopa, za početak?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886233#p886233:rvl4hwnx je napisao(la):
solecar » Pon Okt 04, 2021 2:41 pm[/url]":rvl4hwnx]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886224#p886224:rvl4hwnx je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 14:28[/url]":rvl4hwnx]Шта мислиш, да ли таква примедба може да спречи рушење жел. станице или изградњу метроа?
Šta misliš, da li izjava "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" može da reši problem pogrešnosti Prokopa, za početak?

Може, јер је твоја примедба унапред осуђена на пропаст.

Када држава, односно сила, одлучи да нешто ради и када има неки свој интерес, струка не постоји, као ни примедбе. СФРЈ је више пута то доказала на различитим примерима, а сада се то наставља. Озбиљни људи, који се баве овом проблематиком дуги низ година, су указивали на све мане оваквог решења, али то никада није било усвојено.

Померили су ти линију јер их то не угрожава и не значи им ништа. Ово је већ нешто друго.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886230#p886230:e4b0lgjq je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Okt 04, 2021 2:38 pm[/url]":e4b0lgjq]Jbt gde ode sve ovo... A cela stvar je većinski nastala samo zato što su pojedinci pokušali da falsifikuju i prekrajaju istoriju i sećanja. Ne dajte im municije. To je cela suština. A Prokop neka ga tu gde jeste, niko nije rekao da treba da se ruši i da ne treba da se iskoristi što je moguće bolje. Rečeno je samo da se prestane sa izmišljanjem i dezinformisanjem.

Чекај, а зашто неко да ћути и да прихвата нешто што није истина? "Воз не може кроз мочвару, мора да иде 5 на сат...". Зашто онда иде брже од аутомобила преко Скадарског језера?

Слике поплава... Па направи обалоутврду, направи и одржавај канале, направи насипе,.... Погледај ниво зграда у блоковима 44, 45 и 70 и објасни зашто их Сава не потопи? Зато што је неко правио насип.

Ајде да видимо следећи аргумент.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886237#p886237:3bxjm6fz je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 14:48[/url]":3bxjm6fz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886233#p886233:3bxjm6fz je napisao(la):
solecar » Pon Okt 04, 2021 2:41 pm[/url]":3bxjm6fz]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886224#p886224:3bxjm6fz je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 14:28[/url]":3bxjm6fz]Шта мислиш, да ли таква примедба може да спречи рушење жел. станице или изградњу метроа?
Ako zanemarimo to što su moje i bilo čije primedbe osuđene na propast, kako konkrektno izjava "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" može da reši problem pogrešnosti Prokopa?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886245#p886245:2316dowa je napisao(la):
solecar » Pon Okt 04, 2021 2:54 pm[/url]":2316dowa]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886237#p886237:2316dowa je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 14:48[/url]":2316dowa]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886233#p886233:2316dowa je napisao(la):
solecar » Pon Okt 04, 2021 2:41 pm[/url]":2316dowa]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886224#p886224:2316dowa je napisao(la):
overdrive » 04 Okt 2021 14:28[/url]":2316dowa]Шта мислиш, да ли таква примедба може да спречи рушење жел. станице или изградњу метроа?
Ako zanemarimo to što su moje i bilo čije primedbe osuđene na propast, kako konkrektno izjava "Greška je što je ukinuta GŽS i Stari železnički čvor" može da reši problem pogrešnosti Prokopa?

Решава јер се покреће расправа. Твоја примедба иде у фасцилку или ко зна где. Ми овде причамо.

Rasprava je već pokrenuta, a može i ona u fasciklu u svakom trenutku, jer kada ostane samo jedna strana, može sama sa sobom da potvrđuje ono što je već iznela ranije.

Ja hoću da čujem konkretne predloge rešavanja problema, a ne da kada ja ili neko drugi kažemo da je Prokop loše povezan sa gradskim prevozom, od druge strane dobijemo odgovor "Prokop je na pogrešnom mestu". Šta ja imam od toga što će neko da mi kaže ono što već znam. Da li mogu da sprečim državu da ne ulaže u Prokop? Ne. Ali zato mogu da kažem kako su od njene izgradnje do danas bacali pare u rupu bez dna, da niko u svetu ne gradi železničku stanmicu 50 godina... Da li sam time na konkretan način pokušao da rešim problem loše povezanosti gradski prevozom? Ne, ali rato raspravljam.

Da li je ovo pravi put kako treba da se ide?

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886242#p886242:joo4hskg je napisao(la):
overdrive » Pon Okt 04, 2021 2:52 pm[/url]":joo4hskg]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886230#p886230:joo4hskg je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Okt 04, 2021 2:38 pm[/url]":joo4hskg]Jbt gde ode sve ovo... A cela stvar je većinski nastala samo zato što su pojedinci pokušali da falsifikuju i prekrajaju istoriju i sećanja. Ne dajte im municije. To je cela suština. A Prokop neka ga tu gde jeste, niko nije rekao da treba da se ruši i da ne treba da se iskoristi što je moguće bolje. Rečeno je samo da se prestane sa izmišljanjem i dezinformisanjem.

Чекај, а зашто неко да ћути и да прихвата нешто што није истина? "Воз не може кроз мочвару, мора да иде 5 на сат...". Зашто онда иде брже од аутомобила преко Скадарског језера?

Слике поплава... Па направи обалоутврду, направи и одржавај канале, направи насипе,.... Погледај ниво зграда у блоковима 44, 45 и 70 и објасни зашто их Сава не потопи? Зато што је неко правио насип.

Nisi me razumeo, ja se ovde slažem s tobom, maltene od starta. Taj post nije bio upućen tebi. Nego gledam kako nastaje novi jaz u mišljenjima i stavovima pa podsećam samo odakle je sve ovo krenulo i zašto ne treba nas trojica (ili više) da ulazimo u nove prepirke samo zato što je jedna osoba ovde poturala izmišlljotine i dezinformacije. Primeti kako je ona iznela sve to i pustila buve da se ''raja'' raspravlja, a onda uredno i tiho sklonila kad je ta rasprava narasla. E ja samo kažem da ne padamo na te smisalice i šeme. A Soleta sam samo bio podsetio da se priča o promašajima Prokopa povela opet samo zato, i nakon što je pokušano prekrajanje istorije i činjenica. Do te mere da se prosula tvrdnja kako je GŽS bila ruina osuđena na propast i kako je trebalo iseliti celokupne šine iz centra, od Pančevca do Mostara, samo zato što je pre 100 faking godina prostor oko Gazele plavio.

Dakle moja poruka je - ne ulećite u nove sukobe zbog pojedinaca koji žive od pažnje, puste buvu raji da se svađa i onda nestanu s teme i uživaju u šouu.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886251#p886251:2a7ilj0j je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Okt 04, 2021 3:10 pm[/url]":2a7ilj0j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886242#p886242:2a7ilj0j je napisao(la):
overdrive » Pon Okt 04, 2021 2:52 pm[/url]":2a7ilj0j]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=886230#p886230:2a7ilj0j je napisao(la):
Bender Rodriguez » Pon Okt 04, 2021 2:38 pm[/url]":2a7ilj0j]Jbt gde ode sve ovo... A cela stvar je većinski nastala samo zato što su pojedinci pokušali da falsifikuju i prekrajaju istoriju i sećanja. Ne dajte im municije. To je cela suština. A Prokop neka ga tu gde jeste, niko nije rekao da treba da se ruši i da ne treba da se iskoristi što je moguće bolje. Rečeno je samo da se prestane sa izmišljanjem i dezinformisanjem.

Nisi me razumeo, ja se ovde slažem s tobom, maltene od starta. Taj post nije bio upućen tebi. Nego gledam kako nastaje novi jaz u mišljenjima i stavovima pa podsećam samo odakle je sve ovo krenulo i zašto ne treba nas trojica (ili više) da ulazimo u nove prepirke samo zato što je jedna osoba ovde poturala izmišlljotine i dezinformacije. Primeti kako je ona iznela sve to i pustila buve da se ''raja'' raspravlja, a onda uredno i tiho sklonila kad je ta rasprava narasla. E ja samo kažem da ne padamo na te smisalice i šeme. A Soleta sam samo bio podsetio da se priča o promašajima Prokopa povela opet samo zato, i nakon što je pokušano prekrajanje istorije i činjenica. Do te mere da se prosula tvrdnja kako je GŽS bila ruina osuđena na propast i kako je trebalo iseliti celokupne šine iz centra, od Pančevca do Mostara, samo zato što je pre 100 faking godina prostor oko Gazele plavio.

Dakle moja poruka je - ne ulećite u nove sukobe zbog pojedinaca koji žive od pažnje, puste buvu raji da se svađa i onda nestanu s teme i uživaju u šouu.

Наравно да је нестала јер нема ниједан аргумент. Ако ће да ти буде лакше, немој да се расправљаш самном, него пусти да ја кажем шта имам и готово.

Још ми није речено како и зашто воз може да иде 80 км/ч од Вирпазара до Подгорице, а овде не може брже од 5 или 10 км/ч?

Ja hoću da čujem konkretne predloge rešavanja problema, a ne da kada ja ili neko drugi kažemo da je Prokop loše povezan sa gradskim prevozom, od druge strane dobijemo odgovor "Prokop je na pogrešnom mestu". Šta ja imam od toga što će neko da mi kaže ono što već znam. Da li mogu da sprečim državu da ne ulaže u Prokop? Ne. Ali zato mogu da kažem kako su od njene izgradnje do danas bacali pare u rupu bez dna, da niko u svetu ne gradi železničku stanmicu 50 godina... Da li sam time na konkretan način pokušao da rešim problem loše povezanosti gradski prevozom? Ne, ali rato raspravljam.

Ево предлога:

Сви аутобуси који су окретали код "штајге" нек окрећу на Прпкопу.

Решење је привремно, све док се нађе начин да се све врати у пређашње стање.

Ко ће да пристане на ово?

Корисници тих линија ће први бити против тога пошто би тиме били даљи од града. А граду је битнија окретниц код ТЦ Галерије.

Чекај, зар овде није речено да је Савски трг постао небитан и да тамо заправо нема потребе за аутобусима и трамвајима?

Иде прича да је правилно то што не окрећу више на Савском тргу, а одјеном ће неко да се буни ако иду на Прокоп.

Шта је истина од ова два?

Пусти то. Овде је речено да је Трг небитан и да ту не могу да окрећу возила ГСП-а. Зашто сад не може на Прокоп? 46, 601 и сви 5хх уместо код ТЦ-а?

Vrh