Ovo sa barijerama i posebnom koridorima za ulaz i izlaz je apsolutni idiotizam! 'Ajd' da je tako u celoj državi kao što je u nekim državama zbog terorizma uvedeno, ali uvesti to na jednoj ili dve stanice u celoj državi bez ikakvog realnog razloga je panplanetarni idiotizam. Bio sam u takvoj jednoj stanici koja je isto nova, koja ima odvojene smerove kretanja putnika za ulaz i izlaz i barijere - Astana Nurli-Žol u Kazahstanu. Nit veće stanice, nit veće gužve za ulazak na perone, zbog uskog grla koji se stvara. Bukvalno moraš 30 minuta biti ranije na stanici da bi stigao na svoj voz!
Druga stvar je da ako je jedini ulaz na perone preko barijera iz stanične zgrade iznad perona, onaj koji dolazi dole od autoputa, umesto da kroz postojeći pothodnik izađe direktno na peron, on će morati prvo gore do stanične zgrade pa kroz usko grlo na peron. Koji će im onda pothodnik uopšte, mogu da ga zatrpaju slobodno...Uostalom, čemu koji đavo modernizuju pruge za veću brzinu, kad će tu veću brzinu izgubiti u uskim grlima na stanici. Ja ne znam, oni da se trude da za*ebu stvar, ne bi mogli ovaku uspešno da je za*ebu. Bukvalno svaka stvar koju rade oko železnice je potpuno naopaka!