Ne znam šta bih ti odgovorio vezano za semafor, jer nisam najpametniji šta bi tu bilo najbolje. Da pešački treba da bude tu, treba, jer ga baš dosta ljudi koristi, iako se to na prvi pogled ne vidi. Na mestu gde Dragana Mancea izlazi na Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, imamo pešački prelaz koji je semaforizovan, te bi gledano s te strane, ovaj što je na ulazu Hajd park, da je semaforizovan, samo bi dodatno usporavao saobraćaj. Sa druge strane, naročito leti, kada mi je prozor otvoren po ceo dan, jednom do tri puta dnevno čujem škripu guma, a ponekad i da jedan auto zakoči, a onaj iza se zakuca u njega, pa bi s te strane bilo dobro da je semaforizovan. Pre par godina su postavljene visoke bandere sa specijalnim osvetljenjem, kako bi pešački prelaz bio uočljiv i noću. To sui ti ove žuto - crne bandere. Tek po postavljanju tog osvetljenja sam uočio koliko se daleko jasnije vidi da je tu pešački prelaz, i koliko je on ustvari bio u polumraku noću. Možda bi tu rešenje bilo da se postave semafori sa trepćućim žutim svetlom i slikom pešaka, kako bi se stavilo do znanja da je tu pešački prelaz. Inače, ovaj pešački, nikada nije bio semaforizovan, a tu živim čitav svoj život, skoro 4 decenije. Takođe, problem zna da bude i to što postoje 3 trake po smeru, pa da vozila stanu u jednom ili dve trake, a u ostalima ne, pa se dešava da nekad mora i na pešačkom da se stoji, jer ne dešava se uvek da vozila u drugim trakama stanu ako u jednoj stane neko da te propusti. Možda sve ovo zvuči malo komplikovano za nekog sa strane, ali jednostavno sam se navikao da funkcionišem sa svim tim stvarima, tj. da vodim računa kada prelazim ulicu, jer imam u glavi sve to što sam spomenuo.
P.S.
Ovim sam ti indirektno odgovorio i na pomeranje pešačkoj, jer bi bio preblizu ovom kod Dragana Mancea, a funkciju izgubio ako bi se pomerio posle ulaska u naselje.