[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=796824#p796824:12hcfsad je napisao(la):
Плусквамперфекат » Čet Nov 26, 2020 3:13 pm[/url]":12hcfsad]А са друге стране као да слушамо Ђиласове таблоиде попут НОВА и директно.рс у којима ништа што се гради од стране њихових идеолошких противника не ваља па макар било пројектовано пре 50 година, пошто тада Вучић није био жив криви су "бетонска мафија" и неприсутни чланови разних комисија.
Pa i ne baš. Prokop je sinonim za promašaj i javašluk još od 90ih. Napenaljivali su javnost i mediji nadležne za njegovo otezanje još i u vreme DS vladavine.
Uostalom evo izvolte vratite se na prvu stranu ove teme koja datira iz 2007. pa se uverite i sami -
viewtopic.php?f=17&t=76
A i ja nešto ne videh da mi ''negativci'' i ''partipuperi'' što ne volEmo Prokop u kritikama uopšte pominjemo Vučića, SNS, ovu vlast, onu vlast... Kritike se uglavnom fokusiraju na sam projekat i ideju, koja je starija i od DSa i SNSa zajedno. Što se videlo po činjenici da: pod jedan, od svih mogućih predloga, izabran je jedan od najtupljih i najskupljih mogućih. I, pod dva, da prilikom glasanja za usvajanje polovina onih koji su se pitali nisu čak mogli ni da se dovuku do sednice da daju svoj glas.
Nemojte u svemu da vidite konflikt na liniji DS vs SNS. Na kraju krajeva, DSa ni nema više. Deca koja su rođena kad je on puko sad su uveliko u školi. DSom se danas bave još samo kompleksaši, Vučičevići i oni koji svoje svinjarije moraju nekako da pravdaju pa se pozivaju na ''kako je bilo...'' Dakle manite se DSa i SNSa, ne radi se ovde o tome. Ovo je mnogo šira priča, ovo je simptom višedecenijske vladavine raznih slepaca nad Beogradom.
Hejter Pantograf je lepo to sročio u jednu kratku satiru pričom o Pet Hramova promašenih vizija i izvedbi smeštenih u i oko jedne neperspektivne rupetine. Istina, Bolnički krug KCS datira iz vremena pre njih, ali je podjednako slepilo što je u gradu s ovakvom konfiguracijom i ovakvim osobinama (ne mislim tu samo na odlike grada, nego na to šta je KCS za Srbiju) ostavljen toliki bolnički kompleks na tako nesrećnom mestu. Umesto da se KCS preseli ili da ostane gde je ali da se promeni mreža saobraćaja i prevoza oko njega tako da ne bude po dva,tri gradska bloka udaljen od najbližeg prevoza i većih saobraćajnica. Za vreme i troškove (a ne mislim samo na materijalne) koje su bačene ovih 30-40 godina dok je KCS čekao konsolidaciju i novu zgradu, mogao je da se napravi novi kompleks na drugoj i mnogo boljoj lokaciji. Isti stav imam i za fakultete BU, koji su rastureni po Beogradu ko da su skladišta municije, a ne institucije sa jako puno dodira i potrebe za saradnjom i konsolidacijom.