@Spatio, Orion,
Uporedite ove dvije slike....
Pogledajte prilog 1
Dve dugacke platforme sa kolosjecima koje su vidljive na prvoj slici, nalaze se i na drugoj, samo su kasnije pokrivene betonskom plocom i dodati su kolosjeci i peroni sa obe strane.
Ako pazljivije pogledate prvu sliku, vidjecete RVR (koji je dugacak nesto vise od 100m) na prvom kolosjeku i dugacki peron koji se u krivini proteze daleko iza voza prema tunelu. To su ti dugacki peroni od 400m koji postoje i sad. Vide se na drugoj slici.
Takodje, na sredini perona mogu da se vide pokriveni ulazi u pothodnik, koji je takodje bio izgradjen te 1985 i sudeci po slici imao je ulaz iz pravca BIP-a.
Sve sto je radjeno kasnije, samo je prosirivanje, dodavanjem novih kolosjeka i perona.
Ono sto hocu da kazem ovim poredjenjima je da je dobar dio izgradnje stanice pratio prvobitni projekat.
Jedina promjena u projektu nastaje 90-tih kad se odlucuje da se dalja izgradnja stanice omoguci njenom komercijalizacijom, pa su poceli da grade "betonski sarkofag" iznad perona sa pretpostavkom da ce time privuci investitora koji bi na ploci mogao da gradi veliki objekat i tako donese profit zeljeznici. No zeznuo je i njih i sve nas rat i raspad SFRJ kao i cjele zeljeznice, pa se doslo do toga da se pokusava prodati prostor na ploci a bez planiranog broja putnika a i vozova. To se nije moglo ostvariti pa je pregovor sa Trigranitom i propao 2007-e.
@ Johny
Da, zaboravio sam na wc. U principu slazem se da za 5 hiljada putnika dnevno stanica ima sasvim dovoljnu infrastrukturu. Trebalo bi jos omoguciti putnicima da na peronu mogu kupiti nesto za gricnuti, popiti ili neke novine. Mozda sve u vidu automata. Nista spektakularno u ovom trenutku ne treba. Bitnije je omoguciti minimalnu saobracajnu povezanost sa centrom, nekom autobuskom linijom. Ne znam da li postoji i taksi stajaliste? Ako ne, trebalo bi i to omoguciti. Sve preko toga je u ovom trenutku rasipanje para kojih nema.
@Sole,
Nema nista pohvalno u tome sto nisam bio na Prokopu, niti je to uopste bitno bilo kome, pa ni meni. Jedini smile moze biti na tvom licu zato sto ti je pokusaj da mene diskreditujes na bilo koji nacin vazniji od cinjenice da osim mene, ni 99% Beogradjana nikad nije bilo na Prokopu a kakve su prilike izgleda da jos dugo nece ni biti.