[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=540062#p540062:3ns1uebz je napisao(la):
vucko » 24 May 2018 03:32 am[/url]":3ns1uebz]Ok, koje rešenje predlažeš prvog jula kada Prokop postane glavna koliko god praktično svi ovde bili protiv toga?
Књиге у шаке, књиге, а не звона и прапорци! Учите стране језике, немачки, норвешки, холандски, шведски, дански, француски... Господин председник је већ обећао у Гардијану да ће Косову дати столицу у УН за 6-12 месеци, а онда хтели или не хтели улазимо у ЕУ, рецимо 2025. Даље, анализирајте огласе за посао, и утврдите где сте шупљи. Рецимо, за Саобраћајни факултет ми треба познавање САП програмских пакета, што нисам знао да постоји у току студија.
Ја сам када сам се исељавао желео да уштедим лову да започнем приватни бизнис у Србији. Али када сам у марту 2018. на 10 дана свратио, затекао сам Зомбиленд, масу мртвих пувала, који нису у стању да организују ни петицију, ни протест, ни штрајк, а камоли устанак или револуцију против свих срања која се дешавају.
Као нема везе са темом? Итекако има! У неком идеалном и идеалистичком свету, Прокоп би са 2 метро линије, 3-4 трамвајске и 20-30 аутобуских био главни путнички центар Београда, са милион квадрата пословног простора у солитерима у кругу од 10 минута пешке, као и најећи шопинг мол на Балкану. Сама станица на Савском тргу би била у неком измењеном облику за приградске железнице (пролазни колосеци па испод Трга), и неколико колосека за туристичке и ноћне возове. Да не говоримо о идеалистичком здравству, школству итд. Овако имамо један антисистем против кога се нико не буни озбиљно, усмерено, организовано и рационално. Онај дух да 15 обичних грађана ентузијаста који се окупљају у вешерници, упорним и одмереним деловањем мењају планове, више не постоји. Тешко ми је да поверујем да у то доба данас можемо гледати као у "златно доба Ђиласа", премда је и то врло далеко од демократског, просвећеног и зрелог друштва.