Hajde da probam da ti objasnim moj stav na drugaciji nacin: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
:wink:
Ako ti na primer imas teren sa starom kucom od 100 kvadrata gde zivis, imas zenu i jedno dete a sad ti zena zatrudnela pa cekate blizance.
Pozoves mene arhitektu i kazes mi da ti je kuca mala i ocekujes da ti nadjem adekvatno resenje.
Verovatno bi bilo najlogicnije i najjeftinije resenje da ti predolozim da prosiris postojecu kucu i da skucis prinove.
Cena prosirenja kuce i adaptacija postojece 70 000 evra.
Ali ja isto tako mogu da te lazem i da ti kazem da tvoja kuca je mala i stara i da nista ne valja i da ne moze da se adaptira pa cu ti predloziti da je prvo srusis, pa onda da dodje mehanizacija pa da odnese rusevine, pa cu ti onda reci da treba da budes vizionar da gradis jednu veliku modernu kucu sa ravnim krovom zato sto je to u trendu i sa najnovijim materijalima, plus deca ce da ti porastu valjalo bi da se izgradi jedan veliki podrum sa garazama za vise automobila, plus jedna velika terasa za zenu i tebe da uzivate leti.
(plus za mene to ce biti veci honorari, hahahaha!!!!)
Ja ti napravim jedan plan takve savremene kuce koja ima 300 kvadrata pa da uzivate kao carevi.
Kakva kuca, bre, vilu sam ti projektovao!
Cena rusenja stare kuce i izgradnja nove vile od 300 kvadrata sa podzemnim garazama: 380 000 evra.
Vama se dopadne ta kuca, tvoja zena odusevljena, vec zamisljate kako zivite u njoj!
Ali cena nije problem, uzecete kredite, pa vi investirate za vasu buducnost zar ne?
Odes ti u banku dobijes kredit od samo 100 000 evra ali nema veze, projekat je toliko vizionaran i savremen i toliko vam se dopao na planovima da imate najlepsu i najmoderniju kucu u celom komsiluku! Mora taj san da se ostvari i tako krenes ti da gradis, pa malo po malo, uzmes kredit u banku, izgradis podrum i garaze, pa onda cekas 10 godina da ga vratis pa opet uzmes kredit i izgradis prizemlje, pa opet cekas 10 godina da vratis kredit pa onda opet u banku i opet kredit sad si stigao do prvog sprata, pa prodje 10 godina pa tek si sad stavio kucu pod krov.
Prodje 40 godina prijatelju moj a ti i dalje nisi zavrsio svoju kucu, ne mozes da zivis u njoj a tvoja deca odrasla!
(A ja uzeo pare za veliki i moderan projekat i lepo mi je!)
Javi mi se za 10 godina kad bude trebalo da se radi enterijer, za tebe uvek bic tu.