Пантограф":1illb0k5 je napisao(la):tzoran1":1illb0k5 je napisao(la):Пантограф":1illb0k5 je napisao(la):Ово је, између осталог, веома јак технички (и економски) разлог да се нипошто не укидају пруге у Савском амфитеатру.
Ovo ciscenje zeleznickih sina iz gradskog jezgra i oko Kalemegdana je bio neki od razloga za izmestanje stare stanice jos pre od price bgd @ h2o?
Да, али није битно 8)
Ниједан урбанистички план до овог за БнВ није предвидео измештање железнице из Савског амфитеатра. Укопавање да, али измештање - никако. Постоји јак разлог за то. Актуелни моћници су преко тог разлога прешли и тиме ће Београду (и Србији) дугорочно нанети неисказиву штету, коју некаква фиктивна корист и јавни интерес од Београда на води неће моћи да надоместе ни приближно.
spatiotecte":x6jnvkv4 je napisao(la):(izmedju stare i nove pazove, i po izlasku iz Prokopa postoji tunel od 200 metara za 4 koloseka kao sto sam vec objasnio na temi o Prokopu.
Igor":1xr2enzi je napisao(la):spatiotecte":1xr2enzi je napisao(la):(izmedju stare i nove pazove, i po izlasku iz Prokopa postoji tunel od 200 metara za 4 koloseka kao sto sam vec objasnio na temi o Prokopu.
Pa ovo je tema o Prokopu
direktor":4l2uxylr je napisao(la):Delija moras biti uporan kad neko novi dodje prica krece od pocetka .Umjesto da se malo prelista forum
Delija":1jodxu4z je napisao(la):Свашта ће човек овде прочитати...
Ево мог/нашег става
RioBL":3ljldm1d je napisao(la):direktor":3ljldm1d je napisao(la):Delija moras biti uporan kad neko novi dodje prica krece od pocetka .Umjesto da se malo prelista forum
Nema sta da se lista...svi smo slobodni da iznosimo svoja misljenja. Mozda bi neko volio da se njegov tekst uklese u kamen i da niko vise nista ne dodoaje i ne oduzima. Nece moci.
laki72":1tibsl6f je napisao(la):Kako mozes nesto da dodas ili oduzmes, ako ne znas sta je do sada diskutovano???
RioBL":zmeuges9 je napisao(la):Nema sta da se lista...svi smo slobodni da iznosimo svoja misljenja. Mozda bi neko volio da se njegov tekst uklese u kamen i da niko vise nista ne dodoaje i ne oduzima. Nece moci.
RioBL":zmeuges9 je napisao(la):Ovo je fin tvoj/vas stav, ali ako ovakva vozilai na ovaj nacin budu zujala duz savske obale, onda opet imamo problem pristupa obali a ovaj LRT bi se sveo na tramvaj koji na svakoj raskrsnici ceka zeleno svjetlo, pjesaka da mu se makne ili nekog ko je nepropisno parkirao auto. Potreban je nezavisan sinski sistem a trasa je inace OK.
RioBL":pn4beb7p je napisao(la):Nema potrebe Delija do necije pisanje dozivljavas kao "jahanje po tebi". Mislim da nas sve ovde vise zanima Beograd nego neki forumas licno. Znam da moze biti mucno kad stalno iznova nesto treba "objasnjavati" nekom ko "ne shvata" ili je nov ali tako je to na forumima i to se ne moze promjeniti. Evo npr po tackama kako si ih naveo :
1. postojece sine prolaze kroz savski amfiteatar od Kalemegdana do mosta na Adi gdje skrecu dalje od obale. To je bar 3 kilometra kroz centar grada. I ja bih volio da postoji nacin da se iskoristi postojece ali mislim da nije rjesenje da se na te sine stavi tramvaj koji ide paralelno sa vec postojecom tramvaj linijom (Savska ulica, Mostar, Sajam...)
2. da. Nezavisni sinski sistem po ovoj dionici! Ne znam na sta mislis kad kazes "metro i gradska zeleznica" ali siguran sam da nezavisni sinski sistem moze i mora tuda da prolazi. I naravno upravo suprotno od onog sto pises. taj sistem je i moguc i isplativ i svakako pozeljan. Ne znam jedino je li planiran jer nemam uvid u tudje planove.
3. nemam nista protiv tramvaja. naprotiv volim ih volim i automobile, taksije, autobuse...a volim naravno i pjesaciti. Ali bez obzira na sve sto volim prosto bode oci nepostojanje nezavisnog sinskog sistema u Beogradu a on bi ovde itekako dobro dosao (duz Save).
4. vremena se mjenjaju
5. Zivio!
RioBL":x372kpr9 je napisao(la):a tacka 4