Šta je novo?

Šta jedemo?

Ima u Lidlu sushi, nije los, otprilike za 800 din dobijete ono za sta vam treba 2.000 u sushi barovima.
 
Znam da moji ovdašnji postovi nisu ekskluziva al čisto dodajem da jednom kad budem imao 80 godina vidimo ko je živ, ko mrtav 😄

Da se prebrojimo za 40 godina.

Grander + pomfrit i salata = 710 rsd.

U grander ide pohovani batak, gril sos, majonez, čedar, malo iceberga i luk

20251203_171811.jpg
20251203_171815.jpg
20251203_171827.jpg
 
Ne znam ni da li su recimo jestivi i ovi domaci puzevi koji izmile posle kise, ili postoje odredjene sorte koje su jestive i one koje nisu.
Mislim da su jestivi i takvi puževi ali da se njihova konzumacija ne preporučuje već da se jedu oni iz uzgoja.
Ja сам више пута јео баш те локалне пужеве што измиле после кише. Први пут (а да су ми се свидели), док сам био у средњој, радио сам са неким мајсторима који су избегли из Далмације, када смо неки кров завршили частио је домаћин печење, а уз то су та двојица правили пужеве на роштиљу.
Када их покупиш после кише ставиш их у неку чисту кацу/буре да испузе ту још неко време јер они упијају део тога преко чега пузају. Када се тако нашетају где је чисто и они сами се очисте.
Када повучеш месо виљушком/ножем, уколико се неки део лепи за кућицу онда није довољно обраћено па само исечеш тај део и остатак једеш. Ови на жару су мени били димљеног укуса, свака варијанта коју сам јео је баш слабог укуса, више је начин за унос зачина.


Један мој комшија скупља пужеве и продаје их неком извознику пужева (вљд у Ита или Цх их извози). Сад то врв не би могло да се ради ако су ти локални у довољној мери опасни.
 
Данас сам ишао у Ненадов Thyme Indian на БКА, жао ми је што сам њему оставио паре а не Diwali Mahal-у ал ајде, кад Арарат не ради више. Јео сам butter chicken са пиринчем и ћапатијем за 1300дин. И било је одлично. Више у његов ресторан не улазим.
 
KFC ima bolje popuste. 🙂 ali sve je to đubre... krivo mi što danas nisam neko voće pojeo.

Jeo sam KFC, 7 days mini kroasane i 5 komada ovih 😑😔

1764802626637.png
 
Ima u Lidlu sushi, nije los, otprilike za 800 din dobijete ono za sta vam treba 2.000 u sushi barovima.
Meni je taj suši dosta 'kiseo" na ukus. Nije mi baš uporediv sa sushijem iz dobrog sushi bara.

Evo malo i nečega iz Pariza što nisu puževi…

Pogledajte prilog 259980

boeuf bourguignon, govedina sporo kuvana u crvenom vinu

Pogledajte prilog 259981

I steak sa pomfritom

Bilo je tu još svačega ali ovo nam se najviše svidelo. Tj. meni, lepša polovina je uglavnom uvek birala pastu…

Obavezno, ako niste, probajte supu od luka. Meni je od francuske kuhinje to jedno od omiljenih jela.
 
У лидлу сам увек куповао препеличина јаја. Одавно их више нема, и у другим маркетима не видим.
Јел неко зна где има да се купе?
 
Ovih dana nešto zdravija ishrana.

Nije sad top zdravo ali zdravije. Sva 3 jela su između 500 i 660 rsd. Prva dva su piletina, zadnje je riba.

Drugo je chicken rice bowl ponovo iz Lucky Lina, 660rsd, vrlo zadovoljan. Piletina je ukusom kao giros, samo najkvalitetniji giros sa puno konkretnog mesa, bez pomfrita a sa rižom.

20251204_151239.jpg


20251207_202852.jpg

20251205_131427.jpg
 
@Noki preporuka ako nisi probao do sada kinesku hranu iz Super Snack Bar na NBGD, dosta je drugacija od drugih kineskih hrana koje sam jeo
Nudle su im predobre i preporucujem jela sa njima a ne pirincem
 
@Extroniks Malo mi je daleko to, gledam da su dostave u kraju, ali ako naletim na super snack bar, probaću.

U Lucky Lin kažu da su nudle ručno pravljene i meni su stvarno dobrog ukusa, mada nisam ekspert za nudle.
 
@Extroniks Malo mi je daleko to, gledam da su dostave u kraju, ali ako naletim na super snack bar, probaću.

U Lucky Lin kažu da su nudle ručno pravljene i meni su stvarno dobrog ukusa, mada nisam ekspert za nudle.
Imaju na par mesta ali samo znam provereno za ovaj kod studenjaka da je top :D
Koliko vidim imaju i u centru, zemunu i na banjici isto lokale
 
Leto, pivo 'ladno, lepo klizi...

Imate li sad preporuku za neko ,,zimsko"?

Ne znam baš da objasnim, ali ono, predveče, kad završim sa svim, da zasednem u toplom domu i da je pivo onako, malo gušće nekako, da ima onako možda i neku malo aromu i da se gušta.
 
Za to su belgijska piva dušu dala, ali ili ih nema kod nas (Orval) ili su iz nekog razloga preskupa (Tripel Karmelit).
Mozda Leffe Blond? Ima doduse specifican ukus koji ljudi ili vole ili ne, a svakako ima gustinu i ima ga kod nas.
 
Prvo sam pomislio, dobro, ajde, nema veze, nije problem, a onda sam video cenu 😂 Bar ovo kod nas što sam našao.
Ludilo mozga. Ne razumem toliku razliku u ceni, stvarno.

Doduse, ovaj tripel ima oko 8.5% alkohola, a takva piva jesu skuplja i inace, samo sto kod nas deru.
 
Rolovano svinjsko pečenje u slanini sa spanaćem i paradajzom i pekarski krompir. Za salatu sam imao krastavac u pavlaci sa mirođijom... nekako mi deluje da bi se to fino uklopilo uz zimsko pivo...

20251209_155916.jpg
 
Shoutout za KFC... pepsi sam dobio besplatno ne znam da li greškom ili ide uz koficu, a u maloj kofici je bilo 7 stripsa, umesto 5!

20251210_163807.jpg
20251210_163933.jpg

20251210_165140.jpg


Makroplastika al nije iz KFC... u KFC su drvene
 

Izasao novi Mišelin vodič za Srbiju. Pet novih restorana dobilo preporuku, nema novih zvezdica, stare su zadržane, izgleda da su dva restorana izgubila preporuku, Enso i jos jedan.

Sve u svemu, za ovo kratko vreme koliko je Micheline tu, ovo je solidan rezultat. Treba umati u vidu da neke EU zemlje, poput Bugarske, Rumunije, Slovačke, nemaju još uvek nijedan restoran u vodiču. Beograd sad ima vise restorana tu od Ljubljane i Zagreba. Sa druge strane Slovenija i Hrvatska kao celine imaju daleko više restorana od Srbije, gde sem ovog u Slankamenu nema nijedan restoran van Beograda u vodiču.

Nisam redovna mušterija ni u jednom od ovih restorana, neke zapravo aktivno bojkotujem zbog dnevne politike, al mi je drago da smo u sistemu i pod lupom. Dodatna motivacija za domace ugostitelje da dignu ponudu na visi nivo. Zaposleni po ovim restoranima će cirkulisati i prenositi iskustva sa ocenjivanja pa će se valjda to vremenom osetiti i u restoranima koji nisu na spisku.
 
Vrh