Šta je novo?

Šta jedemo?

,,Vidljivi ,, deo je isti, - sila logične logike ....
Ne vidljivi deo - hormonsko-hemiska sila
Pa sad kapiraj 🤣
na primer
Kad ce i jednom muškom pasti na pamet da jede kisele krastavcicče ko bombone 🤣

Poslednja izmena:
Ina li surstroming negde da se kupi u Srbiji? To je ona švedska fermentisana haringa.

Je l' probao to neko?

Video sam upozorenje da ne sme da se otvara i konzumira u avionu, što je sasvim razumljivo. 🙂 a video sam i pravilan način kako se jede da bude podnošljivije.

Видео сам и ја то али мислим да ипак не сме да се донесе. Зависи на кога налетиш.

Pa u Švedskoj. Kako misliš prevazišao miris, nisam ga prevazišao, to je i problem 🤣

Stvarno nema puno skandinavskih restorana po Evropi... sve više verujem da je s razlogom tako. 🙂

Vidim da i iskusnim gurmanima suze teku iako surstroming jedu u sendviču, sa puterom, krompirom i lukom, kako i treba da se konzumira, al opet jedva.

Možda zapušen nos malo... kažu da je ukus lakše podneti...

Vezano za skandinavce i one ćufte iz ikee su čisto da ubaciš nešto u kljun, nije nikakav specijalitet...

Imam još jedno pitanje. Jel vam nekad pljeskavica iz brze hrane onako u papiru dok je vruća zamiriše na (sveži) znoj, kao posle lagane fizičke aktivnosti? 🙂 ali doslovno taj miris.

Могу 25-30 ћуфти из Икее да поједем и опет не могу да се наједем од њих. А од домаћих се наједем од 15 комада и више.

Zašto je to tako? Suviše aditiva, a naše meso 100% ili šta?

Mislim da se češće ovaj miris znoja iz pljeskavice dobija ako je spakovana u najlon kesu... i onda kad otvoriš kući baš taj neki miris... to bi sad Marrecar kao hemičar verovatno umeo da objasni koja su to slična jedinjenja znoja i pljeskavice.

Зато што су лагане и мале. Мислим да су увезене смрзнуте из Шведистана. Сваки пут кад поједем 12 ћуфти док дођем кући огладним.

Uzmi hleb i salatu i na kraju obavezno onaj džem da te zasiti, pre toga supu... ne bi trebalo da ogladniš baš brzo posle toga

Узмем редовно супу, никакву салату не једем јер мрзим сирће а и она њихова у Икеи ми се не свиђа, џем и пире редовно и опет огладним. 183цм 64кг, кост и кожа са мало сала на стомаку сам буквално, мислим да сам мало и смршао док сам лежао у болници. Хлеб не узимам тамо јер се наплаћује. Углавном у Икеи узмам бечку, ћуте, некад и ребра или дневно јело ало само ако буду пиринач и гулаш.

Ja sam samo malo deblji i 4 cm viši...
Šta znam, ni mek ne zasiti pa idem često. U ikeu bih češće da je bliže makar zbog kafe, čaja i supe...

Dakle nikom pljeska ne miriše na znoj hehe neću onda dalje na šta mi miriše sos iz big meka... mada mi je chat gpt već sve hemijski objasnio i kaže da nisam jedini kome to tako miriše 😀

Ina li surstroming negde da se kupi u Srbiji? To je ona švedska fermentisana haringa.

Je l' probao to neko?
Ja sam probao islandski "hakarl" neka vrsta ajkule, a verujem da je slicnog ukusa kao ta svedska haringa.

Zbog fermentacije se oseca jako na urin, odnosno amonijak. Ukus nepodnosljiv, a neko pametan je ubacio ribu u frizider na poslu, pa smo posle morali sve iz njega da bacamo i da ga peremo :)
Nista odvratnije nisam jeo, mada kazu da je to "acquired taste". Verujem da je tako ako umires od gladi a imas samo to da jedes, pa vremenom postane dobro, ne vidim drugi nacin da neko ono proba vise od jednom u zivotu.

Kao što znate... volim dobar deal. 😁

A danas je u Lucky Lin restoranu 2 za 1 akcija

Pa još promo kod za mene.

Ukupno 990 dinara 2 x pilitina sa ručno pravljenim nudlama u povrćem i 12 komada spring rolls sa povrćem.

Ranije sam poručivao od njih 2 puta i dobri su bili, nadam se da ću i danas biti zadovoljan!

InShot_20251130_115520671.jpg

Vrh