Šta je novo?

Šta jedemo?

Bio sam u 4 sa liste:
Magellan
Bela Reka
Mezestoran
Pinot

Od njih Mezestoran mi je najlepse legao sa hranom i tu idem cesce, na ova prethodna 3 sam bio 1-2x kako koji

Poslednja izmena:
Zar nije i Durmitor SNS? Po listi nije, ja sam bio ubedjen da jeste
Koliko sam ja cuo stari gazda nije bio a da su ga bas pritiskali. Ja bojkotujem samo one koji su javno terali kontru kad je bio generalni strajk. Ovo ‘cuo sam da su njihovi’ i sirenje definicije ‘njihovi’ me ne zanima.

Legat i Pinnot drzi isti lik. Nisam siguran da je povezan sa SNSom.
Legat je delio kafe, npr, zato su mi na bojkot listi.

Koliko sam ja cuo stari gazda nije bio a da su ga bas pritiskali. Ja bojkotujem samo one koji su javno terali kontru kad je bio generalni strajk. Ovo ‘cuo sam da su njihovi’ i sirenje definicije ‘njihovi’ me ne zanima.

Nemam ja nikakvu info, zato i pitam. Nesto mi je ostalo u secanju da su sectamo okupljali SNSovci, a skroz je moguce da sam nesto permutovao.

Po meni su njihovu oni koji su pozivali na kafu onomad i koji ucestvuju u odrzavanju masinerije ustupajuci svoje resurse.

Bečka, krompir, paprika, kupus i kivi = 400 rsd

ako neko baš ne veruje, okačiću i cene, da ne opterećujem forum bespotrebno 🙂

Moraću do februara ponovo ručak do 400 rsd

Zanimljivo da je ceo ovaj ručak jeftiniji od tople čokolade u meku koja je 470 dinara.

IMG_20251211_215033_485.jpg

20251210_214059.jpg

elem, probah konačno onaj biftek iz linde. Nisam bio dugo u lidli i zažalio sam opet jer em jedna kasa radi, em mi nisu obračunali popust kako treba. No, reko ajde da probam ftekbi. Malo sam ga ispanglovao dok je u vakuumu da mu doteram debljinu što jednakije. Uzeh da ga usolim kad ono na prvu loptu smrdi na crkotinu, a bogami i na drugu, što mu dodje i normalno jer ko zna koliko dana stoji u krvi. Već sam zažalio, mislim se. Oprah ga, usolio malo solju malo hemijom, biber i ostavio 24h u frižideru. Večeras reko ajd da ga ne drajejdžujem mnogo da ga isprobam takvog pa kako bude. Smrdi i dalje. Bacio se na spremanje standardica, ulje, puter, beli luk, trt smrt i ostavio da odmori. E onda na moje iznenadjenje biftek sasvim solidan, nema neprijatnog mirisa, mek, fin jedino što mu fali je masnoća jer nije blek engus jelte. U rangu jokićevih. Tako da sasvim solidna alternativa blek engusa u metrou mada sada u metrou ima blek engus ny strip. Jeftinije od ribeye, malo manje masnoće ali jeftinije, nekih 3500din kilo, dok je lidl/kićjo 4000+ kg, a opet lošije.

Jel si siguran da je Legat delio kafe? Poznajem Vuka, bas bih se razocarao da je blizak SNSu.

Susena govedina na juznoafricki nacin iliti biltong (imamo cak i clana sa takvim nickom).
Isto kao beef jerky, samo mnogo bolje jer ne dodaju secere. Ima cak 54% proteina, i idealna je grickalica umesto cipsa ili recimo obrok dok ste u pokretu.

Nije nuzno govedina, jeo sam i neku divljac, ali mi je ovo ipak najbolji ukus. Mekse je meso nego jerky.
IMG_1614.jpeg

Jel si siguran da je Legat delio kafe? Poznajem Vuka, bas bih se razocarao da je blizak SNSu.

• Sviđa mi se
Reagovanja: BTS
Noki, ti bi mogao biznis da pravis 🙂. Ne znam coveka koji efikasnije nalazi akcije. Pretpostavljam da ti je i iskustvo dostavljaca pomoglo.

Recimo youtube kanal gde dajes savete i pokazujes sta se sve moze kupiti i koje su best buy akcije trenutno. Ili Noki servis, neko ti placa mesecnu pretplatu da mu nalazis najbolje akcije po datim parametrima (rucak do 500 dinara, kafa i kolac za 400 itd).
Razmisljam kako bi moglo to da se naplati i kao dodatni posao.

Noki, ti bi mogao biznis da pravis 🙂. Ne znam coveka koji efikasnije nalazi akcije. Pretpostavljam da ti je i iskustvo dostavljaca pomoglo.

Recimo youtube kanal gde dajes savete i pokazujes sta se sve moze kupiti i koje su best buy akcije trenutno. Ili Noki servis, neko ti placa mesecnu pretplatu da mu nalazis najbolje akcije po datim parametrima (rucak do 500 dinara, kafa i kolac za 400 itd).
Razmisljam kako bi moglo to da se naplati i kao dodatni posao.
Bas se razmisljam neverovatno odakle covek izvlaci vise vouchere i promocije iz rukava :D

E pa znaju Goje a i Centarfor... danas sam dva puta na kvarno dodao poene, vratio se staroj praksi... al pošto kupujem i sam u meku često, onda ne čekam dugo do novog gratis mek čikena 🙂 bukvalno dok sam pio kafu sam čekirao aplikaciju, nije da se nešto majmunišem i visim okolo tog aparata za plaćanje, klinuo dva puta i prošlo oba puta. Imao sreće.

A salata je univereksport. Ista ta salata sa sirom je u foodiju 3 puta skuplja... samo siđeš do univereksporta na -1 i onda se popneš na drugi sprat gde su restorani i eto. Ono za šta bi ljudi u mallu kad jure dali 1000 dinara ja platim znatno manje a jedemo isto.

Сазнао сам. Зове се "The Risotto Bar — risotto & pasta." Налази се у Новом Саду.

E pa dobro je znati.. što se kaže svuda pođi, Novim Sadom prođi, kući dođi ;) @Filip 01

A ovde kod mene u zavičaju u selu pored Pirota... ovaaaaj hoću reći u krugu dvojke

Priloge guraju kao da nema sutra, vidi se iz priloženog - bogato. ☺️ ajde slikajte gde guraju više priloga po Srbiji? Kao da sam posebno poručio salatu. A sve za 590 rsd.

Sad bi zluradi rekli prilozima su hteli da pokriju manjak mesa, ali ne, mesa kao i ranije, ovde sam već krenuo da jedem kad sam ga izvadio iz lepinje... al slikao sam ranije, nisu se smanjile porcije rolovanog belog...

Prekusno, salata bez začina kao da je juli mesec, zdravo, brzo... i povoljno. Nema, tek se najedem kad se vratim u zavičaj, u moj Beograd. 😁

20251213_180418.jpg

20251213_180744.jpg

Zezam se malo ovde, nisam iskompleksiran što sam iz velike sredine... nego samo da pojedini vide kako to zvuči i koliko je subjektivno, moj kraj najbolji. Nije, nego si tu odrastao pa te emotivno vezuje, pa ti je sve kvalitetnije i ukusnije kad se vratiš na svoje, iza 7 brda, pa putovao ceo dan po zimi, pa te toplo dočekaju, pa te svi znaju i onda sve bude potaman makar burek zagoreo bice ti najbolji na svetu 👌 dok u velegradu samo hoće da te izigraju, uvale i pozeraj po celom gradu... a nije tako ;)

У Руској радњи Берјозка, која се налази у Јандексовим зградама, имате Лидски летњи квас тренутно на попусту 1.5л 75 дин и није лош. Нека летња варијанта са лимуном, квас се довољно осећа. Баш лепо пиће.
1765653623162.png

Такође можете пазарити црни и светли Лидски, Тарас црни, светли, обичан и украјински Старокијевски који је исто одличан.

Vrh