Šta je novo?

Šta jedemo?

Mudro zboris bata Noki, ovde malo mesa a moras imati zube ko pas da glodjes ove kosti 😅

@centarfor a ti si pričao o ovom bifteku šta li je... 😌 ja sam se nadovezao na akciju iz Lucky Lina... dobre su nudle baš, ali manje mesa u porciji na akciji.

A što se bifteka tiče, ti znaš da se ja ne razmećem i da ne doživljavam forum da gruvam samo najjače... prosto nisam taj tip muškarca 😛

Kačim svakodnevnu ishranu. 😌

IMG20251201180152.jpg

Čisto da probamo 👍 Solidna hrana sasvim

Tako je Nemke nismo svi paori 😁 brzi snack za 450 dinara.

20251202_164325.jpg
20251202_164417.jpg
20251202_165735.jpg

20251202_170734.jpg

Sviđa mi se muzika u Rajićevoj malo je ambijentalnija i alternativnija od tralala pop zvuka u nekim drugim mallovima i meku. barem trenutno, a i lep im je food court za jedan omanji mall.

Ja sam Paor u dusi a dingospo samo spolja 😄 il sto bi danasnje klinke rekle, fasada

Opušteno, mi svejedno jedemo neki koncentrat koji prodaju kao feta sir 🤣

Nikad nisam smeo da probam puzeve. Kakvog su ukusa, moze li se porediti sa necim svakidasnjim, recimo piletinom?

@Hitachi vrhunski, ja to spremio bas pre neki dan. Nekad alternativno uzmem ispecem i oljustim paprike i onda ih proprzim na kajmaku. Rapsodija!

Čak su i gospođini nokti u tonu sa puževima, a zanimljiv mi je i poseban alat za otvatanje. Deluje kao sa hirurškog stočića pokupljena dva instrumenta. ☺️

I mene zanima kakvog je ukusa. 🙂

Nikad nisam smeo da probam puzeve. Kakvog su ukusa, moze li se porediti sa necim svakidasnjim, recimo piletinom?

@Hitachi vrhunski, ja to spremio bas pre neki dan. Nekad alternativno uzmem ispecem i oljustim paprike i onda ih proprzim na kajmaku. Rapsodija!
Sličnije je iznutricama, tipa pilećim srcima, nego mesu. Barem oni sitniji koje sam jeo, nisam jeo ove krupne ko na slici.

Ima ukus začina/sosa, a tekstura je meni uporediva sa dagnjama, možda malo "gumenije", ali svakako jestivo. Ja bih preporučio u svakom slučaju, interesantno je i neobično, ali je to na kraju krajeva "meze".

Jeli smo ih kao predjelo prošle nedelje u Parizu. Iskreno ne znam kako bih opisao ukus, jer nije uopšte intezivan, više se oseća ovaj sos. Kao gumasti žilavi šampinjoni bez ukusa šampinjona. Ništa specijalno.

Sad sam pročitao Defketovo poređenje sa pilećim srcem, i u pravu je, tako nekako.

Inače, 6 puževa 12 evra :ROFLMAO:

Cesto ih vidim i na pijaci (te sitne), ali tek se ne bih usudio da ih spremam samostalno.

Ne znam ni da li su recimo jestivi i ovi domaci puzevi koji izmile posle kise, ili postoje odredjene sorte koje su jestive i one koje nisu.

Ja volim da probam svasta nesto isto, cak sam u Firenci i nekog goluba smazao 🤣

Puzeve nisam probao, osecam da bi bili gumenjavi a nisam ljubitelj te teksture

Evo malo i nečega iz Pariza što nisu puževi…

IMG_3812.jpeg

boeuf bourguignon, govedina sporo kuvana u crvenom vinu

IMG_3484.jpeg

I steak sa pomfritom

Bilo je tu još svačega ali ovo nam se najviše svidelo. Tj. meni, lepša polovina je uglavnom uvek birala pastu…

Vrh