Šta je novo?

Šta jedemo?

Ima u Lidlu sushi, nije los, otprilike za 800 din dobijete ono za sta vam treba 2.000 u sushi barovima.

Znam da moji ovdašnji postovi nisu ekskluziva al čisto dodajem da jednom kad budem imao 80 godina vidimo ko je živ, ko mrtav 😄

Da se prebrojimo za 40 godina.

Grander + pomfrit i salata = 710 rsd.

U grander ide pohovani batak, gril sos, majonez, čedar, malo iceberga i luk

20251203_171811.jpg
20251203_171815.jpg
20251203_171827.jpg

Ne znam ni da li su recimo jestivi i ovi domaci puzevi koji izmile posle kise, ili postoje odredjene sorte koje su jestive i one koje nisu.
Mislim da su jestivi i takvi puževi ali da se njihova konzumacija ne preporučuje već da se jedu oni iz uzgoja.
Ja сам више пута јео баш те локалне пужеве што измиле после кише. Први пут (а да су ми се свидели), док сам био у средњој, радио сам са неким мајсторима који су избегли из Далмације, када смо неки кров завршили частио је домаћин печење, а уз то су та двојица правили пужеве на роштиљу.
Када их покупиш после кише ставиш их у неку чисту кацу/буре да испузе ту још неко време јер они упијају део тога преко чега пузају. Када се тако нашетају где је чисто и они сами се очисте.
Када повучеш месо виљушком/ножем, уколико се неки део лепи за кућицу онда није довољно обраћено па само исечеш тај део и остатак једеш. Ови на жару су мени били димљеног укуса, свака варијанта коју сам јео је баш слабог укуса, више је начин за унос зачина.

Један мој комшија скупља пужеве и продаје их неком извознику пужева (вљд у Ита или Цх их извози). Сад то врв не би могло да се ради ако су ти локални у довољној мери опасни.

Данас сам ишао у Ненадов Thyme Indian на БКА, жао ми је што сам њему оставио паре а не Diwali Mahal-у ал ајде, кад Арарат не ради више. Јео сам butter chicken са пиринчем и ћапатијем за 1300дин. И било је одлично. Више у његов ресторан не улазим.

KFC ima bolje popuste. 🙂 ali sve je to đubre... krivo mi što danas nisam neko voće pojeo.

Jeo sam KFC, 7 days mini kroasane i 5 komada ovih 😑😔

1764802626637.png

Vrh