Šta je novo?

Šta jedemo?

Ma, niko se ne uzbudjuje osim ovog Bananamena kome smeta sve sto nije po njegovom urbanom misljenju i koristi svaku priliku da to omalozava dok njegove navike niko ne spominje. Nekad treba potraziti pomoc van foruma no mozda i pomoc bezi od njega. Ima mnogo bu**** i kretena kako u online svetu tako i van njega.

IMG_1715.jpeg

IMG_1714.jpeg

Poreklo mesa: van EU-a i EU? Šta sada ovo znači? 🙄

Zlatiborac uvozi govedinu isteklog roka upotrebe iz Brazila i Argentine. Al mpram priznati da imaju sjajan marketing

Знаш да локални мали месар нема пара да купи робу из увоза, а да велики играчи имају и лову и целу логистику :) Има и великих који имају своју стоку, ал и код њих има увоза.

To mi je sve jasno, hteo sam ovako kod ovih komercijalnih da probam da shvatim da li se preko etikete može barem nešto saznati.
Ali prešli su igricu sa time i pokrili su se skroz uz verovatno omogućen zakon za to, poreklo mesa van i u EU hahahaha.
Imam ja svoje meso, ali eto igrom slučaja jer mi se pokvario zamrzivvač sam sada prepušten ovaj period da kupujem industrijsko pa sam se zainteresovao 😉
Mislim generalno mene to zanima jer je meni neshvatljivo šta sve uopšte sme da se prodaje.

Постоји и један тренд последињх година у сточарству, а то је увоз младе стоке из Румуније (телад) и Данске (прасићи).

Nisam preskočio, nego mi valjda nije ostao jednostavan zaključak iz te diskusije.
Razumem da se sa ovim manipuliše i da može biti meao iz celog sveta takoni piše ,,u i van EU,,.
Nego jel imamo neki proizvod da je domaći i šta tu treba na etiketi da piše?
Proizvedeno u Srbije, poreklo sirovine iz Srbije?
Znam kada sam ženi skoro svakodnevno kupovao kisele krastavce, pa se zainatio da hoću domaće to jest iz Srbije, jedva aam ih našao u radnji. Od 5 teglica, samo je jedna bila poreklo iz Srbije.

Ако желиш домаћу храну, мислим да је опција на коју треба да се фокусираш на мале произвођаче.
Изврстан избор, мислим да нећеш погрешити ни са једним са листе.
Имају и вибер групу, где објављују нове произвођаче.

По питању "Београдске бурегџинице" буквално јуче отворене морам да кажем следеће:

ј***ш ти тај бурек који се за понети пакује у некакав елитни позлаћени картон са некаквим натписима, зна се како се пакује бурек, ИСКЉУЧИВО У БЕЛИ МАСТАН ПАПИР и никако другачије.

Нисам пробао и нећу јер је јуче отворено а туристи (Руси) и обични смртници су одмах исте секунде брже боље потрчали да стоје по сат времена у реду за четврт некаквог бурека који могу јести и код Македонца у НС, за мене најбољег бурека у земљи, код Чеде, Љупчета, Ранковића, Анђелка, ЦЗВ и Никодиноског али пошто је ДорЧол у питању и двојкокруг логично је да ће тамо ићи јер просечни двојкокругаш све ван круга двојке не сматра Београдом.

Vrh