Pa oni imaju prostor za još jednog radnika, ali neće da ga uposle jer ovako se stvara red. Međutim, više bi prodavali da ide brže.
Ovako samo imaju lažni hajp. Možda je im i trenutno doneo, ali mislim da će im se dugoročno obiti u glavu.
Mnogo je besnih ljudi koji su u fazonu - nikad više. Jedni čekali dva sata i ovi im rekli da nema više, drugi čekali i onda videli da burek nije ništa spec.
Mada i kad se tako napravi hajp, kada je i nešto ok, čoveku bude bezveze jer je puno očekivao. Japanci imaju nervne slomove kad dođu u Pariz jer su ga idealizovali pa vide da nije savršen kao što je predstavljen.
Pa da. Zato ja ne volim hajp bilo koje vrste. I "ekskluzivnost" bilo koje vrste.
Ne hajpujem se oko filmova, oko igrica, oko komponenti ili OS, uređaja, oko kola, emisija, događaja, restorana, trg. lanaca, zgrada, bilo čega... Kad je došao Starbaks ovde, pola Srbije odlepilo. Ja bio u fazonu pffft ništa što nismo imali i pre.
Kad osetim negde da je posredi marketing koji nam nešto nameće, kad osetim usiljenu "ekskluzivnost" ili kad osetim da nije marketing nego naivnost glupih ljudi koji su sami sebe izubeđivali u nešto i napravili idola od nečega, automatski imam averziju prema tome. Ili u najmanju ruku sam rezervisan i u fazonu "okej, ajde onda nek mi se dokažu da su toliko dobri".
Dakle ne volim marketing i nametanje od strane prodavca usluga ili proizvoda, ali isto tako ne volim ni nametanje i auto-hipnozu potrošača/ gostiju. Volim da sam iskusim i donesem sud. S druge strane, kad naletim na nešto ili nekog ko se ne nameće ili ga ne prati tornado hajpa ili marketinga, ali je nešto baš dobro ili radi to "sa ljubavlju" i požrtvovanošću, to ću uvek da podržim i da promovišem i kod drugih oko sebe.
Ok, ne kažem da ova buregdžinica ikoga obmanjuje, ali čim čujem za red oko nečega, automatski me odbija. Još kao red od sat i po... Malo stvari na svetu smatram vrednim čekanja dužim od pola sata. Pogotovu kad se radi o tako nekim običnim svakodnevnim stvarima kao što je hrana u pekari, od testa i masti.