Šta je novo?

Šta jedemo?

Mali voz! 🚂

+ tzv. domaćinski krompir, salata i hleb (sam imao kod kuće)

1210 rsd

Ostalo mi još pola za sutra.

Batak super, kobasice super, ćevapi onako.. ostali su mi još uštipci i belo meso za sutra i slanina uz doručak... Krompir sam jeo uz pavlaku i crni luk onako zalepi se lepo kad zahvatiš krompirom po pavlaci i iseckanom luku.. Bez pribora, bez tanjira.. Milina.. Ne koristim pribor kad ne mora.

Ocena 4.5

Restoran je brza hrana, F & B leskovači roštilj, mislim da je to tamo negde kod Bogoslovije... Dostava besplatana i brza (glovo)...
20230829_112051.jpg
20230829_112056.jpg
 
Mlekara Kruna prodaje mleko i u Lidlu, samo se zove "Šumadijsko" mleko. Ima ga sa 2,8% i 4% m. m. Prodaju i jogurt, sir, mileram...

Tako ce morati da srozaju kvalitet jer ce morati da povecaju proizvodnju.
Nadajmo se da ce im saradnja sa Lidlom propast, pa ce opet da budu mala mlekara.
 
Тешко, добро им иде. Али није увек повећање производње праћено опадањем квалитета. Добро је то за сељаке од којих откупљују млеко.
 

Црна Гора: Инспекција спречила увоз десет тона брескви и нектарина из Србије због опасног пестицида хлорпирифоса


Nasa drzava dala je dozvolu za uvoz ovih pesticida da bi radikalske i EU firme mogle da zarade.
Mi za radikale koji vladaju i donose sve odluke nismo ljudi.

Ispostavilo se da je to lažna vest. Ali Hrvati nisu dozvolili šljive iz istog razloga, ali kažu da su ih i uništili pa sad naši organi ne mogu da utvrde šta je istina... Mislio sam da su te procedure malo kompleksnije kod uvoza, ko šta sme i kako... ali eto prema RTSu naši izvršili kontrolu i dali zeleno svetlo za izvoz, Hrvati pronašli nedozvoljene pesticide i uništili... da li ceo tovar, uzorak, ništa mi na RTSu nikad nije jasno do kraja...
 
Baš sam gledao taj deo u Dnevniku, predstavili ga kao udar na državu Srbiju 😆 Prvo pričaju Hrvati uništili srpske šljive, jer su navodno našli nedozvoljene pesticide, onda izjavljuje neki naš da su radili analizu pre izvoza i da nije utvrđeno postojanje nedozvoljenih supstanci, pa onda opet priča da su odmah uništene i da sada kao nije moguće utvrditi. I naredni prilog voditeljka "Srbija je najveći proizvođač šljiva... pardon Srbije je treći najveći proizvođač šljiva u svetu, a naša sorta, šljivovica, i mnogi drugi proizvodi od šljiva su uvršteni u Uneskovu listu nematerijalnih kulturnih nasleđa". Odmah predstavljeno kao da su Hrvati ljubomorni, mrze nas i žele da unište naše šljive i našu kulturu 😆
 
20230908_105620.jpg


Napokon normalna cena.

Mislim samo ludak može da kupi u Maksiju svež pileći file (800rsd kg) i da se sam mlatara po kuhinji umesto za 1000rsd kg savršeno sočnu spremnu grilovanu piletinu...

Da ne govorim cenu pilećeg filea u Maxi gotovi obroci... još neće da spakuju ovako nego mi vrti u omot kao da sam uzeo 200g šunke 😄

Napokon sam sveo da mi ceo jedan ručak bude oko 400 rsd kao pre 5 godina. (U pola kg imam piletine za 3 dana) Napokon.
 
Taj ludak zna šta je kupio i spremio, ti možda jedeš nešto pokvareno, oprano i isprženo da ubije smrad i pojača ukus ;) Ti si sam pa te to ne tangira previše, a i slabo se isplati spremati porcije za jednog (svaka čast ako pola kila piletine traje 3 dana).
 
U pekarama se sada svuda koriste bijne masnoce, na bazi margarina, transmasti.
To cini skoro sva masna testa iz pekara vrlo stetnim.
Nemojte nista kupovati iz pekare osim hleba i to onog bez aditiva.
 
Taj ludak zna šta je kupio i spremio, ti možda jedeš nešto pokvareno, oprano i isprženo da ubije smrad i pojača ukus ;) Ti si sam pa te to ne tangira previše, a i slabo se isplati spremati porcije za jednog (svaka čast ako pola kila piletine traje 3 dana).

Sa onolikim prometom sve im ode do podneva 😆😆

Mariks, molim te zaustavi se 😌

I naravno da traje 3 dana... Šta će mi više od ~150g mesa dnevno pobogu. I to mi je nekad mnogo.
 
@MC_ Kada si se poslednji put namsejao u životu ili ispričao neki vic? Znaš, ne živi se samo duže od zdravih masti i manje holesterola nego i od pozitivne energije koju odašilješ a ona je kod tebe nepostojeća 😄 Barem 20% lošeg što si pojeo bi neutralisao da ponekad upotrebiš smajli poput ovog 😄

To ide za sve (kakav lep anglicizam 🙂) koji nisu naučili da koriste smajlije, u internet komunikaciji gde se ne vidi lik, osmeh, gestikulacija. Ja takve doživljavam poput nekih distanciranih mrguda, al to je valjda slika koju sami i žele da kreiraju o sebi.

*Jbt ubi se neko od sviranja dole na ulici, da imam neki kamen. Joj kako bih ga gađao ma da je 100% u pravu što je seo na trubu. Moram da se maknem iz ovog centra grada, ne vredi više...
 
Promet i kvalitet ne mora nužno da znači isto. Oni to prodaju ALI ŠTA JE ISPRŽENO. Nikad nisi video robu pred istek roka u maksiju? Misliš da sve što istekne rok baca se :D Uozbilji se. Tako da, ti jedi to otrovno, mi glupi ćemo nekako da se snadjemo ;) Znači po tebi nam ne treba veći minimalac :D
 
Šta si ti sve doveo u vezu 😄 nisam kupio u Maksiju, nego kod privatnika koji jedino što radi je peče na roštilju piletinu. To mu je delatnost. I do podneva proda sve i tako svaki dan i zato je cena tako dobra. Ako i tu treba da se zapitam i sumnjam, jbm ti takav život 🤣

Znaš kakve su sve konobarske priče, da ih čuješ u kafanu ne bi kročio ili bi svoju čašu koju si sam oprao svuda nosio sa sobom 🙂 a tek pekari... idu im pacovi tamo po skladištima i izloženoj robi. Sam bi pekao hleb i kroasane i čokoladne tartove i čizkejkove 🙂
Nema se vremena za to.

Ne umem da kuvam i zamara me. Mala je kuhinja i nemam mašinu za suđe... a onda ako je i razlika u ceni minimalna... kupiću gotovo, šta da radim...
 
Da li neko zna gde mogu da se nadju starter kulture za pravljenje jogurta. Da li neko zna neku možda zdravu hranu ili tako nešto. Jedino što sam nalazio je neke firme koje prave to za veleprodaju.
 
Šta si ti sve doveo u vezu 😄 nisam kupio u Maksiju, nego kod privatnika koji jedino što radi je peče na roštilju piletinu. To mu je delatnost. I do podneva proda sve i tako svaki dan i zato je cena tako dobra. Ako i tu treba da se zapitam i sumnjam, jbm ti takav život 🤣

Znaš kakve su sve konobarske priče, da ih čuješ u kafanu ne bi kročio ili bi svoju čašu koju si sam oprao svuda nosio sa sobom 🙂 a tek pekari... idu im pacovi tamo po skladištima i izloženoj robi. Sam bi pekao hleb i kroasane i čokoladne tartove i čizkejkove 🙂
Nema se vremena za to.

Ne umem da kuvam i zamara me. Mala je kuhinja i nemam mašinu za suđe... a onda ako je i razlika u ceni minimalna... kupiću gotovo, šta da radim...
Sve jasno, čak sam i rekao da se ne isplati puno spremati za jednu osobu. Ali živimo u Srbiji, ne želim da rizikujem šta se sve sprema, ko god spremao. Imaš sad dosta tih mesara koje uslužno peku pa cena bude ok ali ja gledam ovako, za 1000din kupim 2-3 sredjena cela pileta i moja porodica ima da jede nekoliko dana sigurno, a znam šta sam spremio :)
 
Naravno i razumljivo.. i moj ćale je gledao tako. On isto ume da kuva. Vas dvojica ste jako slični. 😊
 
5 stripsa, pomfrit, salata i hleb... Ja bih ovo mogao svaki dan, ali kad se prvo isplivam i prođem barem pola Ade malo po suncu, malo po 'ladovini... I na kraju za dezert lubenica. Nju nisam stigao da kupim, ona mi je danas falila...

Ovo vam je ukupno 750 rsd.

Sad u KFC imate na računu kod za anketu, kao u Meku, samo što za razliku od buđavog meka KFC daje free wrap uz sledeću koficu... ☝️

20230913_172201.jpg
 
Da li neko zna gde mogu da se nadju starter kulture za pravljenje jogurta. Da li neko zna neku možda zdravu hranu ili tako nešto. Jedino što sam nalazio je neke firme koje prave to za veleprodaju.
Nekada sam narucivao iz Hrvatske kulturu za kefir. COvek bi mi poslao u obicnom kovertu, u najlon kesi. Prezivele bi bakterije par dana.
 
Кефир је мешовита култура корисних бактерија и гљивица.
 
Vrh