Šta je novo?

Šta jedemo?

Da, na pr: Tivadi u Zemunu koristi pvc ambalažu od koverte do kutiija

Ima li neko iskustva sa brendom Waterdrop, onim sto stoji Novaku na rukavu?

Razmisljam da uvedem neko elektrolitsko pice posle treninga, oni imaju kockice koje se ubace u vodu, to je nekih 60 i nesto dinara po komadu, ako su dobri, ispadnu na kraju i jeftiniji.

Ako ne oni, sta bi preporucili?

Takodje mi i treba bocica od nerdjajuceg celika, ima li neko preporuku? Isto vidim da i oni imaju.

Elektroliti, odnosno joni, odnosno anjoni i katjoni - to sve već unosiš kroz običnu vodu, bilo česmovaču ili flaširanu, samo u različitim koncentracijama (i kroz hranu naravno). Dakle isto to možeš dobiti i kupovinom šumećih tableta ili nekih onih drugih "specijalnih" flaširanih voda. Waterdrop je samo brend koji je sve to lepo marketinški obradio. Kod njih, jedino interesantno, su one boce sa "pametnim" čepovima koji se mogu povezati na telefon i onda tako da pratiš unos tečnosti i elektrolita, verovatno i da dobijaš savete. Ali ono, ne znam kakve su generalno cene tih paketića i šumećih tableta, pretpostavljam da ima razlike jer je to brendirano.

Da pojasnim za rakiju. Koju rakiju koja se moze naci u prodavnici preporucujete za poklon i za pice?

Ako ti treba za piće ili za poklon gde ambalaza nije fensi, dodji do mene pokloniću ti litar, imam šljivu, krušku i nešto malo dunje i jabuke to ne mogu da ti poklonim :D Svaki sledeći litar se naplaćuje.

Dakle isto to možeš dobiti i kupovinom šumećih tableta ili nekih onih drugih "specijalnih" flaširanih voda.
Pa pitao sam konkretno kojih.

Ne zanima me fensi brend i marketinski izvikan, pitam ko je najbolji (odnos cena/kvalitet).

Waterdrop ubacis jednu onu tableticu i za 66 dinara dobijes pice posle treninga, a ona Aqua Viva kosta 100, 110. Bio marketinski izvikan ili ne, verujem da ipak rade bolji posao nego neka Aqua Viva koja ispadne duplo skuplja.

Ako ne oni, ko?

Ako ti treba za piće ili za poklon gde ambalaza nije fensi, dodji do mene pokloniću ti litar, imam šljivu, krušku i nešto malo dunje i jabuke to ne mogu da ti poklonim :D Svaki sledeći litar se naplaćuje.
hvala, ali na zalost ti ljudi su nepoverljivi i moram da kupim u prodavnici

to su neki stranci (plase se domace rakije).
Pa pitam koja je marka najslicnija domacoj?

Zainteresovan sam za sljivu, ako je preostala. :) Mc, ja prosto ne verujem koliko su stranci nepoverljivi, da ne misle da je u flasi zozovaca cuvena, mozda?
Nisi je preuzeo s neke lose tezge s foruma, vec od forumasa koji je dugo tu i ima dobru reputaciju, nije neki padobranac od pre 2 meseca ;)

Znas sta bih im ja rekao Mc, "Ko pije umrece, ko ne pije, i prije ce" 😅😅

Zainteresovan sam za sljivu, ako je preostala. :) Mc, ja prosto ne verujem koliko su stranci nepoverljivi, da ne misle da je u flasi zozovaca cuvena, mozda?
Nisi je preuzeo s neke lose tezge s foruma, vec od forumasa koji je dugo tu i ima dobru reputaciju, nije neki padobranac od pre 2 meseca ;)

Znas sta bih im ja rekao Mc, "Ko pije umrece, ko ne pije, i prije ce" 😅😅
Može, će se dogovorimo lako ;)

Stranci su generalno takvi. I kada dodju kod mene ili ćaleta da traže rakiju traže "ne onu za prodaju nego onu koju mi koristimo". Baš imamo problema da im objasnimo da je sve to ista rakija.

Pa pitao sam konkretno kojih.

Ne zanima me fensi brend i marketinski izvikan, pitam ko je najbolji (odnos cena/kvalitet).

Waterdrop ubacis jednu onu tableticu i za 66 dinara dobijes pice posle treninga, a ona Aqua Viva kosta 100, 110. Bio marketinski izvikan ili ne, verujem da ipak rade bolji posao nego neka Aqua Viva koja ispadne duplo skuplja.

Ako ne oni, ko?
Ali to sam pokušao da ti objasnim. Izvini, ja umem nekad da zakomplikujem 😆
Nema tu ko je bolji, ko je lošiji. Ne postoji razlika u kvalitetu jona, samo u koncentraciji. I na to treba voditi računa, jer prekomeran unosan određenih koja može dovesti do disbalansa u organizmu. Ako te zanima sve to, onda najbolje da porediš npr. eto Waterdrop i šumeće tablete u Liliju ili bilo gde gde se mogu kupiti, pa pogledaj koncentracije - valjda su normalizovane na 100ml ili 100g. Pa onda možeš porediti gde ima više. Isto tako i koliko vrsta jona ima, da ne bude tipa šumeća tableta samo sa natrijumom, košta 100 dinara, a ovamo Waterdrop ima pored Na+, K+, Ca2+, Mg2+, itd, za 66 dinara.

Ali iskreno savetujem da se za takve stvari konsultuješ sa stručnim licem, jer prekomerne koncentracije mogu dovesti do poremećaja u funkciji određenih organa.

Zato npr. ne valja da se pije određeni brend vode, vrsta vode, konstantno, jer su neke "specijalizovane" za ljude koji boluju od nečega, pa im je potreban unos određenih elektrolita. Da beogradska česmovača nije toliko tvrda, ona bi bila idealna za svakodnevnu upotrebu.

Pa, dobro, valjda kada se pita za neku preporuku online, cim pitas znaci da te je mrzelo da sam istrazujes 🤣

Mene zanima licno iskustvo, ne plasim se za poremecaje funkcije odredjenih organa zbog jedne case elektrolitskog pica posle 10 km trcanja.

Koliko hidrira, vraca energiju itd.

Nisam zapeo za Waterdrop, moje konkretno pitanje je ima li neko preporuku za pice sa elektrolitima?

Waterdrop mi ispao zgodan da taman narucim i flasicu i predjem preko 4000 i ne platim postarinu 😁

Gulaš juneći, pire krompir, vitaminska salata i pepsi 😊

20230914_165227.jpg
20230914_172742.jpg

900 (za mene skupo al šta da se radi) u omiljenoj pekari 🙂

to su neki stranci (plase se domace rakije).
Pa pitam koja je marka najslicnija domacoj?
Моја препорука Стари витез, коју је испекао покојни пилот Бобан Перић у Рађевини, мислим да сад пече његов брат а продаје његова породица у Бг.

Шта ли ће Ноки данас јести, жив нисам? 🤣

Требало би понекад узети фалафел, и свакако нешто безмесно. Јефтино, са пуно прилога (тахини, хумус, нар, салате...) Затим, кесадиље, тортиље, такосе, такође са пуно прилога. Кинези могу бити.врло издашни, такође.

Шарај мало брате! 😅

Poslednja izmena:
Политиика
Петак, 15.09.2023.

-Робне резерве обнављају залихе пасуља и пиринча-
,, .... Прикупља се 68.000 килограма белог пасуља, 192.300 килограма шареног пасуља, 40. 445 килограма пасуља остатка после дораде... ,,

Vrh