Šta je novo?

Šta jedemo?

Kome treba maslinovo, ovo od 4 litra mi se pokazalo ubedljivo najbolje u odnosu cena kvalitet.

пробаћемо, сли маслиново не треба ко
Kome treba maslinovo, ovo od 4 litra mi se pokazalo ubedljivo najbolje u odnosu cena kvalitet.

Пробаћемо, али у принципу не треба куповати велику литражу маслиновог уља. Треба потрошити 4 литра, а оно хоће да ужегне.

Litar maslinovog iz cg i dalmacije placam 12 do 14e, sve s sertifikatom. To je jedino provereno.
Kao sto rakiju kupujem od ljudi iz unutrasnjosti srbije pa i jos dobijem popust, a posle me svakih par meseci zovu i pitaju da obnovim kolicine :)

Пробаћемо, али у принципу не треба куповати велику литражу маслиновог уља. Треба потрошити 4 литра, а оно хоће да ужегне.
Pa ok, to je socijalna varijanta 😁

Nisam ni obracao paznju na cenu, pa poskupeli su skoro 2000 dinara u odnosu na pre par meseci, tako da povlacim preporuku.

Ja ulje ni ne koristim u salatama koje sam pravim.. paradajz ima savršen ukus sad u sred leta, ulje je suvišno... čak i dobrom krastavcu samo malo soli fali..

Nisam ni obracao paznju na cenu, pa poskupeli su skoro 2000 dinara u odnosu na pre par meseci, tako da povlacim preporuku.
Годинама сам куповао на Земунској пијаци, Барско одлично од жене која је држала тезгу. Отишла у пензију, тезгу затворила, тако да сада по препоруци. Ја волим ароматична, јаког укуса и мириса, већина оног што се продаје нема ни укус, ни мирис…

Ja ulje ni ne koristim u salatama koje sam pravim.. paradajz ima savršen ukus sad u sred leta, ulje je suvišno... čak i dobrom krastavcu samo malo soli fali..
Слажем се, мени је масликово уље ок кад преливам фета сир нпр. или купус, руколу, зелену салату, а парадајз, краставац, лук и паприка имају лепши укус само посољениж

руколу, зелену салату

Za taj zeleniš i iceberg, da.. Meni najbolje balzamiko ide.. al ne ide mi uz fetu.. čak mi je i ona sama premasna za čestu upotrebu.. Mislim po ukusu je komplemetarno, ali ne i po strukturi nutritivnih vrednosti 🙂 Tebe u ishrani vodi samo ovo prvo a mene i drugo 🙂

Danas sam ručao za 300 rsd.. al nisam slikao... Tako da eto može i jeftino... Kao Aca, Toma i Mali što su doručkovali onomad...

Jeo sam pečeni krompir, 5 komada prženih pilećih štapića (najjeftinija riba koja postoji, bukvalno kao pržena riblja pašteta) paradajz i hleb... 🙂

Feta je premasna, sjenicki i pljevaljski sir su mi idealni
Koju salamu ces sutra doruckovati? Dugmetaru podrigusu kao ovaj trijumvirat? :)

Ja gotovo uvek imam sladak doručak. Često jedem američku pitu sa šljivama... Ako je jeftinija varijanta doručka, cipiripi, hleb i mleko... Mada ni ta pita nije skupa... Pita s jabukama, kolač sa višnjama, koh mogu celu tepsiju za doručak, palačinke, šta god hoćeš slatko...

Kad ste već kod Francuza...

Francuski trgovinski lanac Carrefour odlučio je da posebno obeleži proizvode kojima je smanjena gramaža, a cena porasla ili ostala ista.

Kad ćemo mi u Srbistanu doživeti ovako nešto...
Da napomenem doduše da ovo ne znači da je Carrefour bezgrešan, imaju i oni čitavu seriju kontroverzi i zlodela iza sebe. Ali u pogledu ovoga su ispred nas.

Мислим да је то до степена свести о правима потрошача у друштву.
Код нас је и даље главни пословни план да се неко превари и да му се нешто ували.

Lepe misli će promeniti sve. Lepe misli će čak i vlast smeniti i kriminalce pohapsiti.

• Sviđa mi se
Reagovanja: MC_
Ali lep govor je korak iznad. Pomeriti guzicu do birališta još jedan korak iznad... Svaki korak je važan 🙂

Drugim rečima, Srbistan samo oslikava realno stanje, turcizam kao metafora za nazadno. Vrednosno Srbiju ne unazađuje, nego opisuje. 🙂

Ali Beki se samo pravi da to ne razume, nego namerno bocka Bendera 🙂

marenda 😋

marenda.jpg

Zasto se ne bi doneo zakon koji bi obezbedio da svaki prodavac voca/povrca mora na zahtev kupca da prikaze listu herbvicida i pesticida kojim je isto tretirano i kada?

Tek sam u predlozima za utisak nedelje odgledao kako je on to pripremio za doručak sa Malim i Monom...

Kao najveći bednik, pola hleba (naravno Sava) na četvrt pa tona majoneza, naliva kao da nema sutra a onda ubacio cela 3 slajsa parizera između... Na kakav su doručak otišli sutra bez kamera, i podsmevali se dalje svima nama, o tome ostaje da zamišljamo...

Šta on nama želi, najgoru hranu, najgore stanje krvnih sudova, da najpre crknemo sa najmanje nutritivnih vrednosti... Ali eto i moja deca jedu parizer kaže Mali, svi odrasli na parizeru, parizer budi lepa i nostalgična sećanja, svi smo mi parizer... Moje nostalgično sećanje seže na deljenje jedog mesnog nareska na 3 člana porodice i neke uvezene na crno, tetka donosila vozom iz Sofije, bugarske podriguše, sa katastrofa ukusom najgore mesne prerađevine... U vreme dok je isti taj koji danas naliva majonez kao primer kako mi treba da se hranimo bio ministar informisanja u vladi SRJ, a SRJ pod najžešćim sankcijama...

Evo danas se nešto žali kako će da ga ribaju oni sa zapada na sastancima u UN kad uđe na sastanke... Pa utanji glasić kao neko nevinašce... Mučenik jadan...

Vrh