Šta je novo?

Šta jedemo?

Kvalitet povrća iz sopstvene bašte, uvek je visok. :)

bb 01.jpg

bb 02.jpg

bb 03.jpg

bb 05.jpg

bb 04.jpg

Mnogo su ti krivi ti krastavci, prema EU standardima to ne bi smelo na tržište :nono ⛔

@Beki Hihihi.. teški su za baratanje ☺️😁 kako to oljuštiti... Ne bi to smeo Duleja na pijacu da iznese, moralo bi u reciklažu ♻️ 🙂

Šalim se.. To je još jedna kapitalistička podvala kako uništiti male, lokalne privrednike... Samo sasvim pravi, samo određenih dimenzija... Stvari su ti druže moj mnogo surove u kapitalizmu, a konkurencija jaka.. I kad neko ima vrlo pristojan proizvod, ne uspunjava uslove, ne sme na tržište... I onda gajiš sam, pomalo, za svoju dušu baš kao Duleja. Za ljubitelje krastava nije dobro vreme...

a Zuma nauke i tehnološkog razvoja.. Kailan investiciona ulaganja, kapitalne investicije i privatizacija 😊

Kvalitet brze hrane je generalno opao.
Buritos na Terazijama kod Meka je npr nekad abio vrhunski, sada je dno.
I na drugim mestima je isto, kvalitet je opao, porcije se smanjile.

Takodje, kvalitet povrca na pijacama je opao.
Nikad burruto madre nije bio vrhunski. Od pocetka su stavljali hrskavicu u ciken burito, uzas bili uzas ostali

Vrtlar, da se manemo eufemizama i turcizama 🙂 vrtlar u Beobuild vladi...

ova čaša je malo.. kao da ima duplo dno.. Malo ispod polovine čaše je dno... Te kapitalističke fore, to me izluđuje...
Zato kod takvih bitangi ni ne kupujem ništa. Em su preskupi sami po sebi (i po meni ne vrede te pare), em ti još zakinu na količini i to putem svesne i namerne obmane.

Takve treba bojkotovati i finansijski bacati na kolena dok se ne uljude.
I na drugim mestima je isto, kvalitet je opao, porcije se smanjile.
Ljudi odbijaju da manje jedu i da usvoje novu socio-ekonomsku školu: manje je više!

Untitled-1-21.jpg

A dok se obična raja širom sveta pelješi i potkrada, liste milijardera i dalje rastu. :)

@Beki provalio sam sad odakle je slika, jedna od one ogromne (4 valjda) zgrade u Nikodima Milaša...

Al mi nije jasno pitaš me jesmo li blizu, a juče si rekao da si na brdu...

A nešto si ranije i NS spominjao, pitaj boga gde ti to sve živiš. 😊

Čisto da budem u temi, ručak od juče, al ne savetujem 😄 svakako treba jeste sveže voće i povrće sad kad ga ima u izobilju, a ovo ostaviti za zimske mesece... al dugo nisam jeo pečurke pa rekoh ajde...

20230711_144529.jpg

Zato kod takvih bitangi ni ne kupujem ništa. Em su preskupi sami po sebi (i po meni ne vrede te pare), em ti još zakinu na količini i to putem svesne i namerne obmane.
Nisi ti jeo u Gram sladoled izgleda 😀 Naziv im doslovno opisuje veličinu porcije. Kod njih em što ima duplo dno, em što ti stave sladoleda do pola čaše. Crna ovca je za njihovu porciju XXL sladoled.

Jednom uzeo i nikad više, sladoled kao sladoled im nije toliko loš, ali je ono doslovno pravljenje budalama kupaca. Nisam siguran jel taj Gram od Peconija, pošto ima lokal pored njegove Kasine i u Galeriji...

Nisi ti jeo u Gram sladoled izgleda 😀 Naziv im doslovno opisuje veličinu porcije. Kod njih em što ima duplo dno, em što ti stave sladoleda do pola čaše. Crna ovca je za njihovu porciju XXL sladoled.

Jednom uzeo i nikad više, sladoled kao sladoled im nije toliko loš, ali je ono doslovno pravljenje budalama kupaca. Nisam siguran jel taj Gram od Peconija, pošto ima lokal pored njegove Kasine i u Galeriji...
Jao jeo sam jednom Gram u galeriji, nikad vise. Uopste mi se ukus nije svideo, kao samoprozvani strucnjak/doktor za sladoled svo vreme sam se becio ko majmun dok sam jeo. Jeftini sastojci. Crna Ovca je definitivno najbolji sladoled mozda i na svetu. Bez zezanja. Da da, tu racunam i sladoled kupljen u Italiji. Po svim zemljama gde odem jedem u najmanje 3 najpoznatije njihove sladoledzinice i uvek uporedjujem sa Crnom Ovcom. Od kupovnih Ben & Jerry's i Haagen Dazs su keva. Naravno jedem ja i Lidl sladoled

Poslednja izmena:
@vradovic Prelepo! 😊

U BNV jedino ako si kupio Penthouse inače ćeš morati da batališ te rabote... 😄

Zli jezici bi rekli šta si dodavao, koju sve hemiju pa tako lepo izgleda, bogat rod i proporcionalnog izgleda, kao u megamarketu 😄

Bilo je jako veliko drvo banane jednu ulicu ispod Bekijeve na Paliluli 😋 ne znam jel davalo plodove, verovatno ne, zimi je moralo da se ušuška, ali baš veliki listovi banane...

@vradovic Prelepo! 😊

U BNV jedino ako si kupio Penthouse inače ćeš morati da batališ te rabote... 😄

Zli jezici bi rekli šta si dodavao, koju sve hemiju pa tako lepo izgleda, bogat rod i proporcionalnog izgleda, kao u megamarketu 😄

Bilo je jako veliko drvo banane jednu ulicu ispod Bekijeve na Paliluli 😋 ne znam jel davalo plodove, verovatno ne, zimi je moralo da se ušuška, ali baš veliki listovi banane...
Nista raste prirodno :)
Nego sta u BNV moraju barem maline :)

20230715_134744.jpg
20230715_135207.jpg

Današnji ručak 737 rsd 🙂 e ovo je bilo bogato... 200g mesa i 200g pirea... i sve sam pojeo 😊

Meso dobro dinstano (ako se tako kaže za ovakvu obradu piletine) topi se i na viljušci i u ustima. Sve dobro začinjeno. Jako sam zadovoljan. Jedina zamerka je da bi klima mogla jače da radi. Tj. da zatvore ova ulazna vrata.

20230715_141038.jpg

Kako Voks poručuje novu turu ćevapa od 10 komada?

Lupi šakom o sto 😄

Nisi cenu rekao? 🙂

Vrh