Molim te i stavi
@Noki da ne propustim
meni je baš dobar kraj ovako na prvu...
Ja kapiram da si ti mekofil, pumpofil i sopingmolfil, ali Padina je jedan mrtvacki kraj gde apsolutno nista nema i nista se ne desava.
Da me ne razumes pogresno, Cigani su moja braca tamo i javljamo se i zaje*******avamo, ali sta je previse - previse je. Imaju naselje pored gde pale sve i svasta, gume uglavnom, ceo kraj smrdi nepodnosljivo narocito preko zime, ajde sto smrdi nego sto je kancerogeno i ne moze im niko nista.
A i neka me neko proglasi rasistom, zajedno za gomilom narkomana i raznoraznih klosara doprinose da nasilje izgleda jezivo. Udji u Aman na Padini ili u prodavnicu iza njega pa pogledaj na sta sve to lici. U Amanu krov propao, a prodavacica izletela prosli put u sred kucanja proizvoda jer je imala panicni napad.
Tu su naravno i navijaci i cela ta ekipa. Uvek se cudimo u cemu je fora, Brdo i Padina su gotovo jedan te isti kraj, ali je razlika neverovatna. Ima dosta normalnih ljudi, tj.vecina su, ali svi gledaju svoja posla i dodju tu da prespavaju.
A i sta bi radili? Osim tvog Meka i Ada Mola, koji sustinski ni nisu na Padini, nema nista. A za mene su i Mek i Ada mol nista. Taj Maxi je jedna iole normalna prodavnica, mada mene nervira robotska mesara i volim komsijske vajbove, imaju neki izgovor od pijace, neki izgovor od doma zdravlja, nemaju skolu, bioskop, pozoriste, nista pod svetim Bogom.
Jedino sto je valjalo koliko toliko su bile neke palacinke Kod Ane koje su normalno zatvorene. Imas dve budjave pekare koje su obe sacuvaj Boze, neki tu budjavi rostilj u okviru te pekare i jos Sis cevap koji je prosek proseka, ali ekipa unutra i oko lokala je takva da ne ti se ne kupuje tu. Tamo u drugom delu ima jos neki prosek proseka rostilj, prosek proseka preskupa pekara i ribarnica.
Mozda tebi ne znaci, ali ja kad god hocu da se pocastim, nista nemam, a nije mi cascenje rostilj i pekara. A i da jeste, ne valja nista.
Kafica imas nekoliko i svi su prosek prosek, najobicniji prosecni periferijski kafici. Ima jedan novi Kutak koji je zanimljiv, ali opet nista specijalno. Da se neka zurka desi ni ne sanjaj, ne mora ni zurka nego neko organizovano tematsko vece, karaoke, pab kviz, bilo sta... ni ne sanjaj. U jednom od pet kafica imaju najgori narodnjaci uzivo jednom u sto godina. O pozoristu, bioskopu, nekom desavanju na otvorenom ni ne sanjaj.
Bukvalno nista se ne desava. Sad cu jos vise malogradjanski da zvucim (
) , ali gomila klinki sa decom i bildera na spravama za vezbanje. I sve moje drugarice koje su isle u skolu sa mnom, a sa Padine su ostale trudne jako mlade pa se sprdamo da je to zbog toga sto nema tamo sta drugo da se radi
Kod Mega Maksija stoje prostitutke i tu se na parkingu iza svasta desava itd.
U svakom slucaju, sumoran i depresivan kraj.
Banovo brdo ima ponudu svake vrste, gastronomsku, kulturnu... kakvu hoces. I to cele godine. A preko leta npr. sad je svirala Lena Kovacevic za vikend u parku, ono, ne podnosim je, ali takav sadrzaj na Padini je nezamisliv niti se ikada desio, niti ima gde da se desi. Uz to su pustili Munje 2, organizovana je izlozba, decja predstava... Imas kafic kakav god hoces, vrstu izlaska kakvu god hoces, klopu kakvu god zamislis, pozoriste, bioskope, parkove, fudbalski stadion, skole, fakultete... A imas i taj Mek ako to hoces, a i Ada mol ti je jednako blizu, kao i sama Ada, zavisi gde si, meni je sada na Banovom brdu blize nego sto je bila na Padini. A tu su i Topcider, Kosutnjak...
I sto se tice gradskog prevoza, Banovo brdo ima tramvaj i mnogo veci broj linija. Retko sam isao, ali nekada je taj jedan dodatni bas ubica jer sa Padine uglavnom moras da presedas.
Ljudi su sumorni i depresivni i ceo vajb kraja je takav.
Steta jer u sustini bas ima potencijal, imas normalne trotoare, setas ko covek, sve ravno, uredjeno, gomila parking mesta, ali nesto ne stima.
Nije sada to neki horor ne znam kakav, ima toga gomilu po Beogradu i Srbiji, da mi se ne uvrede moji prijatelji i komsije, ne mislim nista toliko lose, ali znaju i oni sami na sta mislim i o cemu pricam. Cigani i suma i paljenje guma su vec dovoljan razlog.
Ne bih ja pljuvao Padinu toliko, ali reagujem na to i smesno mi je sto kazes da kada bi birao gde bi ziveo da bi izabrao Padinu
Mislim da prvi put u istoriji neko rekao tu recenicu.